SRL

Kerro kaverille:
20.01.2017

SRL Häme edelläkävijänä sähköisessä hevostaitotestissä


Hevostaitojen oppiminen on iso ja merkittävä osa ratsastusharrastusta. Perinteisesti hevostaito-osaamistaan on päässyt testaamaan muun muassa alueellisissa ja valtakunnallisissa hevostaitokilpailuissa. SRL Häme on lähtenyt kokeilemaan hevostaitoja myös sähköisellä testillä netissä. Erinomaisesti onnistunut kokeilu voisi toimia jatkossa myös valtakunnallisesti. Hämeen alue toivookin nyt palautetta testiin osallistuneilta, jotta sille löydetään jatkoa ajatellen paras mahdollinen toteutustapa.

SRL Hämeen järjestämä Hevostaitotesti onnistui loistavasti - kiitos kaikille osallistuneille!

Kilpailuun osallistui 50 hevostaidoistaan kiinnostunutta. Hevostaitotestiin osallistuminen kannatti, sillä voittajat palkittiin 2 hengen lippupaketilla Apassionata-näytökseen. Sarjaan I osallistui 14, ja heistä voittajaksi arpa valitsi Ypäjän Ratsastajien Nelli Moisanderin. Sarjat II (7 osallistujaa) ja III (2 osallistujaa) yhdistettiin, ja heistä voittajaksi arvottiin Niko Ylösmäki, Ypäjän Ratsastajat. Aikuisten sarja oli selvästi suosituin, sillä siihen osallistui peräti 27 ja heistä lippupaketin itselleen voitti Ratsastusseura PR-88:n Johanna Urkko. Lisäksi kaikkien vastanneiden kesken arvottiin vielä yksi Apassionata-lippupaketti, ja sen voitti itselleen Kaukkalan Ratsastajien Venla Heikkilä.


Hevostaitotestissä oli kaksi osaa: käytäntö ja teoria. Käytännön osuus suoritettiin omalla tallilla, oman tallin tai seuran hevoskerhossa tai vaikkapa kotona. Käytännön osuudesta otettiin kuva, joka jaettiin sosiaalisessa mediassa. Hevostaitotestin teoriaosuus suoritettiin internet-lomakkeella. Jokaiselle sarjalle oli oma teoriakaavake, jossa oli sarjasta riippuen 20–30 hevostaitoihin liittyvää kysymystä. Sarja I oli avoin 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille junioreille, sarja II oli 13–15-vuotiaillle, sarja III 16–18-vuotiaille ja sarja IV yli 18-vuotiaille senioreille. Hevostaitotestin kysymykset perustuivat Suomen Ratsastajainliiton Hevostaito-oppaaseen. Teoriakysymysten ratkaisemisessa sai vapaasti käyttää Hevostaito-opasta tai muita apuvälineitä, sillä tärkeintähän kilpailussa oli omien taitojen kehittäminen, eikä testaus kuka tietäisi eniten. Hevosten kannalta on kuitenkin tärkeintä, että me kaikki hevosten kanssa toimivat osaamme mahdollisimman hyvin hevostaitoja, tai ainakin tiedämme, mistä löydämme tietoa ja keneltä kysyä tarvittaessa apua.


Kiitos kaikille Hevostaitotestiin osallistuneille! Toivomme, että kertoisitte meille miltä Hevostaitotesti tuntui, ja mitä toivotte jatkolta? Onko seuroilla kiinnostusta Hevostaitotesti-pakettiin, jonka avulla olisi helppo järjestää hevostaitokursseja, kisoja ja merkkisuorituksia? Olisiko hyödyllistä, jos netissä olisi teoriakaavakkeet, joilla kukin voisi testata hevostaitomerkkien teoriatietämystään? Vai samanlainen kisa, mikä oli tällä kertaa?


Hevostaitotestin vastauksia käydään läpi kevään aikana SRL Hämeen some-kanavilla. Joko seuraat meitä?

Twitterissä: https://twitter.com/srlhame
Instagramissa: https://www.instagram.com/srl_hame/
Facebookissa: https://www.facebook.com/SRLhame?fref=ts
Internet-sivuilla: http://www.ratsastus.fi/hame

Kiitos kaikille, ja ideoidaan yhdessä lisää!


SRL Häme