SRL

Kerro kaverille:
15.01.2016


Turvakypärien uudet testausstandardit


EU-komissio on uudistanut ratsastuskypärien testausstandardeja. Komission mukaan vanhat testausstandardit eivät ole riittävät. Uusien standardien mukaisten kypärien käyttövaatimus astuu voimaan vuoden 2017 alusta. Päätös vaikuttaa kypärien valmistajiin, myyjiin ja ratsastajiin, joilta edellytetään hyväksytyn turvakypärän käyttöä.

Uusien standardien mukaisissa ratsastuskypärissä on parempi kestävyys eri suunnilta kuin vain suorassa putoamisessa ja kovalla voimalla. Kypärissä on parempi vastus teräviä objekteja vasten, parempi sivusuoja sivulta tulevaa iskua vasten ja suurempi suojapinta-ala, joka ei häiritse kuuloa. Lisäksi kypärä ei saa vaikuttaa näkökenttään, eikä liikkua ratsastuksen aikana.

Siirtymäajalle, kunnes uusi standardi astuu voimaan, hyväksytyksi ratsastuskypäräksi katsotaan CE-merkityt kypärät, jotka on valmistettu ennen 4.11.2014 ja tarkistettu EN 1384 standardin mukaan sekä CE-merkityt kypärät, jotka on valmistettu 4.11.2014 jälkeen ja tarkistettu uuden tilapäisen VG1 01.040 standardin mukaan. Uusien tuotteiden osalta käytetään uutta standardiluokitusta.