SRL

Kerro kaverille:
16.08.2017

Tiedote: Marja-Liisa Rasku, matkaratsastuskomitean tiedottaja
Kuva: Jussuf VIII 7, Bábolna National Stud Farm Ltd.

Alina Huovinen Garcia starttaa EM-matkaratsastuksessa Brysselissä torstaina

Matkaratsastuksen Euroopan mestaruuksista kilpaillaan torstaina Brysselisssä, startti on klo 8 Suomen aikaa ja ensimmäisiä ratsukoita odotetaan maaliin noin klo 18.30. CEI4* nopeuskilpailu käydään kunnioitettavalla 160 km:n matkalla.

Suomen edustajaksi valittu Alina Huovinen Garcia kertoo tunnelmistaan kilpailun alla.

- Vähän jännittää, siitä on meinaan lähes vuosi, kun olen viimeksi isossa luokassa kilpaillut, Huovinen kertoo viitaten vuoden MM-kilpailuihin Samorinissa, Slovakiassa, missä hän edusti Suomea tammallaan Beobide 10.

Tällä kertaa Alina kilpailee 10-vuotiaalla Shagya-arabitammallaan nimeltään Jussuf VIII 7, kotoisammin "Justiina". Lempinimi sopii oivasti hevosen luonteeseen.

- Justi on helppo ratsastaa, mutta aika hapan luonteeltaan. Vatsaan ei saa koskea eikä myöskään pitää kiinni, kun selkään noustaan. Aika "luomusti" saa tämän tamman kanssa mennä, esimerkiksi ei kenkiä eikä kuolaimia. Varmaan aivan paras olisi joku naru kaulan ympäri. Onneksi se ei ole sallittua!

Tavoitteet EM-kilpailuissa ovat kunnianhimoiset, mutta maltilliset.

- Yritän siihen top10:iin, mutta täytyy ihan maltilla ratsastaa. Tänä vuonna on aivan huipputasoa EM-kisoisssa, mm. MM-kulta ja -hopeamitalistit ovat mukana. Justiinalla on hyviä tuloksia, mutta tamma on parempi vuoristoisemmassa maastossa.

SRL:n kisasivu, tarkempaa tietoa ja Huovisen esittely: http://www.ratsastus.fi/em-matkaratsastus2017

EM-kilpailun osallistumiskriteerit: LINKKI