SRL

Kerro kaverille:
10.11.2017


Anna-Julia Kontio Horse Show´ssa 2017, kuva SRL Laura Laakso

Anna-Julia Kontio takaisin asiaan, toinen 150-esteillä Belgiassa

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio hyppäsi hienosti toiseksi Opglabbeekissa Belgiassa kolmen tähden kansainvälisten kilpailujen perjantain pääluokassa uudella kisaratsullaan Lorenzo. Holsteinruuna selvitti 150 cm:n perusradan ja uusinnan virheittä ja vauhdilla.

- Hevonen on ollut minulla vasta vajaat kolme viikkoa. Olin tätä ennen hypännyt sen kanssa neljä luokkaa 135-140 tasolla, lähinnä valmistellut sitä ja hakenut sopivaa tuntumaa ja tasapainoa. Tänään 150-luokassa se oli tosi hyvä, meni suunnitelman mukaan ja ehkä vielä paremminkin, oli uusinnassa vielä parempi kuin perusradalla. Totta kai voitto olisi ollut kiva, mutta meitä oli useita ratsukoita puolen sekunnin sisällä, Kontio kertoo.

Hollannin Stefanie van den Brink ja Baronescha ohittivat Kontion uusinnassa vain kahdeksalla sekunnin sadasosalla luokassa, jossa starttasi kaikkiaan 75 ratsukkoa. Sijoituksesta kertyi myös arvokkaita maailmanlistan pisteitä.

Kontio tähtää tauon jälkeen jälleen kohti huippua kansainvälisillä esteillä ja on erittäin tyytyväinen hienoon alkuun uuden hevosen kanssa.

- Päästiin vihdoin asiaan! Lorenzo on vasta yhdeksänvuotias, ja tämä oli sen ensimmäinen kansainvälinen 150-luokka. Hevonen sopii minulle hyvin. Olen päässyt tekemään sen kanssa hyvää yhteistyötä lyhyessä ajassa, mutta silti rauhassa. Sunnuntaina suunnitelmissa on GP-luokka.

Kontio on saanut hevosen käyttöönsä italialaisen esteratsastaja Piergiorgio Buccin kautta, joka on myös yksi hevosen omistajista.

Kontion uusi tukikohta on ollut lokakuusta alkaen suomalaisomisteinen ER Horse -talli Belgian Meeuwenissa. Kontio johtaa kilpa- ja valmennustallia tavoitteena huippu-urheilu ja nousu jälleen FEIn maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon.

9.-12.11. Esteratsastusta CSI3* Opglabbeek, Belgia / www.sentowerpark.com

Perjantai 10.11.

150 cm perusrata ja uusinta, maailmanlistan pisteluokka, sijoittuu 19/75
1) Stefanie van den Brink – Baronescha, NED 0-0/35.65
2) Anna-Julia Kontio – Lorenzo, FIN 0-0/35.73
3) Paul Kennedy – Cartown Danger Mouse, IRL 0-0/35.81
Täydet tulokset: http://online.equipe.com/fi/class_sections/275377

Anna-Julia Kontion esittely: http://www.ratsastus.fi/esteratsastajia/anna-julia_kontio