SRL

Kerro kaverille:
02.10.2017


Anna-Julia Kontio - Fardon, kuva Satu Pirinen

Anna-Julia Kontiolle uusi tukikohta Belgiassa

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio on löytänyt uuden tukikohdan Belgian Meeuwenista. Hän tekee nyt yhteistyötä suomalaisen ER Horsen kanssa.

- Yrityksen takana on perhetuttumme Esa Ranta-aho. Olemme keskustelleet yhteistyömahdollisuuksista jo aiemminkin, mutta nyt oli molemmin puolin oikea aika lähteä toteuttamaan asiaa. Tavoitteenamme on luoda toimiva kilpa- ja valmennustalli, jonka valmennusjohdon Esa on luottanut minulle, Kontio kertoo.

- Perheen tytär Jasmin ratsastaa ja kilpailee kansainvälisellä tasolla. Työskentelemme yhdessä täällä Belgiassa ja samalla myös valmennan häntä. Tallissa on minun ja Jasminin kilpahevosia ja meillä on myös mahdollisuus ottaa valmennettavia esimerkiksi Suomesta. Meeuwen on lähellä kaikkia Belgian suuria kilpailukeskuksia.

Kontio kertoo, että urheilulliset tavoitteet ovat korkealla.

- Kilpailemisen aloitan viimeistään marraskuun alussa kahden tähden kilpailuista. Tavoitteena on nousta takaisin maailmanrankingin sadan parhaan joukkoon vuoden sisällä.

Maailmanlistalla nousemiseen tarvitaan hyviä hevosia.

- Tämänhetkisten hevosten lisäksi etsimme erityisesti GP-luokkiin sopivaa hevosta, joka voidaan ostaa mahdollisesti yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Tavoitteenamme on löytää hyvä tiimi hevosia, joita lähdemme kehittämään eteenpäin. Rakennamme toimivaa konseptia, jolla tähtäämme nimenomaan huippu-urheiluun.

Kontiolla on tällä hetkellä neljä ER-Horsen omistamaa hevosta ratsastettavanaan.

- Ykköshevonen on tällä hetkellä 8-vuotias Visconti du Beaufour ja se on hypännyt 145-luokkia kansainvälisellä tasolla. Olen iloinen, että saan olla mukana rakentamassa tätä tiimiä ja valitsemassa sopivia hevosia. Meillä on jo nyt erittäin hyvä pohja ja olemme päässeet hyvään alkuun. Lähdemme liikkeelle näillä muutamilla hevosilla ja niiden rinnalle etsimme koko ajan uusia, Kontio kertoo. Hän oli viimeksi torstaina kokeilemassa mahdollisia uusia ratsuja.


Kontio nähdään myös Helsinki International Horse Show´ssa, hän on siellä mukana arvostelemassa
ja koeratsastamassa nuoria hevosia. Kuvassa Yle Urheilun haastattelussa Horse Show´ssa 2016.

Anna-Julia Kontion esittely: http://www.ratsastus.fi/esteratsastajia/anna-julia_kontio