SRL

Kerro kaverille:
23.04.2017


Pauliina Swindells ja Ferro, arkistokuva Jutta Koivula

Ballindenisk CCI3*:

Kenttäratsastaja Pauliina Swindells ja Ferro S
viidensiä Irlannissa, tie auki EM-areenalle

Kenttäratsastaja Pauliina Swindells sijoittui hevosellaan Ferro S hienosti viidenneksi pitkässä kolmen tähden kilpailussa Ballindeniskissa, Irlannissa. Samalla ratsukko saavutti karsintatuloksen, joka oikeuttaa osallistumaan kauden tärkeimpään arvokilpailuun, EM-kisoihin 17.-20. elokuuta Strzegomissa, Puolassa.

Sunnuntaina ratkaisevat rataesteet ylittyivät virheittä, sakkopisteitä kertyi kaksi ylitetystä enimmäisajasta. Tuloksella 61.4 ratsukko kipusi seitsemänneltä sijalta kokonaiskilpailussa viidenneksi.

- Hevonen tuntui tosi hyvälle. Pitkät kisat sopivat sille, se rauhoittuu rataesteille ja on niillä paremmin ratsastettava. ”Barbie” hyppäsi tosi hyvin. Rata oli haastava, tosi mutkainen ja kentällä oli useita muiden luokkien esteitä kierrettävänä. Ei saanut herpaantua hetkeksikään, esteet tulivat tosi nopeasti eteen. Hevonen ei päässyt väleissä pitkään laukkaan, vaan pysyi hyvin käänteissä ja lähestymisissä mukana, Swindells kertoo.

Kaksitoistavuotias puolalaisruuna on saanut naisellisen lempinimensä ”Barbie” siitä, että se on niin kaunis hevonen.

Kenttäratsastuksen kuningasosuus, maastoesterata, sujui lauantaina ratsukolta myös esteiden osalta virheittä, mutta ihanneajan ylityksestä rokotettiin 12 virhepistettä.

- Olen tosi tyytyväinen. Olisi aina kiva mennä rata aikaan, mutta hevonen oli niin villi ja vahva, että en olisi voinut mennä kovempaa. Muutamilla kapeilla esteillä sai jo miettiä, kääntyykö se ajoissa, Swindells kommentoi lauantain maastoa.

Ferro S syttyy kilparatsun tehtäviinsä.

- Kun se on maastoradalla, siitä tulee täykkäri esiin, se haluaa mennä kovaa. Kun sen jalat osuvat radan nurmelle, se laskeutuu ensin alas puoli metriä - ja sitten se lähtee! Harmi vain, että esteiden kohdalla pitää tehdä muutamia koukeroita, ei voi mennä täpötäysiä koko matkaa. Mutta hän on tosi taitava ja tyytyväinen itseensä, Swindells kiittää hevostaan.

Seuraavaksi alkaa tien rakentaminen kohti EM-kilpailua.

- Kvaalit ovat nyt kasassa ja EM-kilpailut henkilökohtainen tavoite. Seuraavaksi kalenterissamme on Nations’ Cupin osakilpailu Houghton Hallissa kuukauden päästä, sitten vielä pari kisaa ennen EM-kisaa, että kisarutiini säilyy, mutta muuten kilpailutan hevosta suhteellisen säästeliäästi kohti EM:iä.

Voiton otti koko kilpailun ajan kärjessä ollut britti Oliver Townend ja Lanfranco TSF (39.2). Townend on lajin huippunimi, parhaillaan maailmanlistalla kahdeksas. Toiseksi nousivat Irlannin Padraig McCarthy ja Bernadette Utopia (49.2) ennen britti Sophie Brownia ratsulla Wil (52.1).

23.4. Kenttäratsastusta CCI3* Ballindenisk, Irlanti / http://www.ballindenisk.org/

Kokonaistulos kouluratsastus-, maastoeste- ja rataestekokeen jälkeen, lähti 17
1) Oliver Townend - Lanfranco TSF, GBR 39.2
2) Padraig McCarthy - Bernadette Utopia, IRL 49.2
3) Sophie Brown -Wil, GBR 52.1
…5) Pauliina Swindells - Ferro S, FIN 61.4 (2 vp ajasta rataesteillä, 12 vp ajasta maastossa, 68,4% koulusosuudella)
Täydet tulokset http://www.eventingireland.com/Results.aspx?showdetail=1&eventid=7636&classId=16432#16432