SRL

Kerro kaverille:
22.04.2017


Pauliina Swindells ja Ferro, arkistokuva Jutta Koivula.

Ballindenisk CCI3*:

Pauliina Swindells ja Ferro S maastossa estevirheittä, hyvässä vedossa kohti EM:iä

Kenttäratsastaja Pauliina Swindells ylitti hevosellaan Ferro S pitkän kolmen tähden kilpailun maastoesteet virheittä Ballindeniskissa, Irlannissa lauantaina. Ratsukko sai ylitetystä ihanneajasta 12 virhepistettä, ja on edelleen kokonaiskilpailussa seitsemäs 59,4 virhepisteellä ennen sunnuntain ratkaisevaa rataesteosuutta.

Kolmen tähden pitkä kilpailu on ratsastajalle erittäin tärkeä etappi kohti elokuun EM-kisoja Strzegomissa, Puolassa. Niistä on mahdollista saada EM-osallistumisen mahdollistava karsintatulos.

- Olen tosi tyytyväinen, kvaalituloksia tänne on tultu hakemaan. Olisi aina kiva mennä rata aikaan, mutta hevonen oli tänään niin villi ja vahva, että en olisi voinut mennä kovempaa. Muutamilla kapeilla esteillä sai jo miettiä, kääntyykö se ajoissa, Swindells kertoo.

Kaksitoistavuotias puolalaisruuna syttyy kilparatsun tehtäviinsä suurella innolla.

- Kun se on maastoradalla, siitä tulee täykkäri esiin, se haluaa mennä kovaa. Kun sen jalat osuvat radan nurmelle, se laskeutuu ensin alas puoli metriä - ja sitten se lähtee! Harmi vain, että esteiden kohdalla pitää tehdä muutamia koukeroita, ei voi mennä täpötäysiä koko matkaa. Mutta hän on tosi taitava ja tyytyväinen itseensä, Swindells kiittää hevostaan.

Koulu ja maasto on nyt selvitetty puhtain purjein, enää tarvitaan rataesteiltä riittävä tulos.

- Vet check on huomenna aamulla ja rataesteet sen jälkeen. EM-kvaalisäännöt ovat muuttuneet, ja nyt saa tulla enintään kolme puomia, kun ennen määrä oli neljä. Ainahan esteillä voi tapahtua mitä tahansa, mutta Ferro on hypännyt tosi hyvin muissa kilpailuissa. Se vaikuttaa tosi pirteälle ja on palautunut maastoradalta hyvin. Pidetään peukut ja varpaat pystyssä!

Kärkisijan kolmen tähden kilpailussa säilyttivät virheettömällä maastolla britti Oliver Townend ja Lanfranco TSF (39.2). Townend on lajin huippunimi, parhaillaan maailmanlistalla kahdeksas. Toisena ovat Irlannin Padraig McCarthy ja Bernadette Utopia ennen britti Sophie Brownia ratsulla Wil (51.1).

Ratsastaja kilpailee omalla seitsenvuotiaalla kasvatillaan, suomalaissyntyisellä Maurice The Dudella lyhyessä yhdessä tähdessä. Ratsukko on kymmenes rataesteiden ja kouluosuuden jälkeen, maasto on vuorossa sunnuntaina.

- Maukka Perusjätkä teki tasaisen hyvää työtä koulussa, esteillä tuli yksi puomi ja yksi piste yliajasta. Kilpailu on sille kauden ensimmäinen, viime vuonna se teki kaksi. Sen kanssa tähtäimessä ovat nuorten hevosen kahden tähden ikäluokkakilpailut.

22.4. Kenttäratsastusta CCI3* Ballindenisk, Irlanti / http://www.ballindenisk.org/

Väliaikatulos kouluratsastus- ja maastoestekokeen jälkeen, lähti 17
1) Oliver Townend - Lanfranco TSF, GBR 39.2
2) Padraig McCarthy - Bernadette Utopia, IRL 49.2
3) Sophie Brown -Wil, GBR 51.1
…7) Pauliina Swindells - Ferro S, FIN 59.4 (12 vp ajasta maastossa)
Täydet tulokset http://www.eventingireland.com/Results.aspx?showdetail=1&eventid=7636&classId=16432#16432