SRL

Kerro kaverille:
21.04.2017

CCI3* Ballindenisk:
Pauliina Swindells ja Ferro S seitsemänsiä koulukokeen jälkeen

Kenttäratsastaja Pauliina Swindells aloitti hevosella Ferro S lupaavissa merkeissä pitkän kolmen tähden kilpailun Ballindeniskissa, Irlannissa. Ratsukko on perjantain kouluosuuden jälkeen seitsemäntenä tuloksella 68.4 prosenttia, mikä on virhepisteiksi käännettynä 47.4. Johdossa on kolmikko brittien huippunimiä: Oliver Townend - Lanfranco TSF (39.2), Pippa Funnell – Chippieh (44.2) ja Kate Bleloch - Bulano (44.9).

Pauliina Swindels syksyn Ratsastusfoorumissa, kuva SRL Sonja Holma.

- Ferro teki hyvän, ehjän suorituksen, johon olen erittäin tyytyväinen. Puhtaat, suorat laukanvaihdot ja hyvät pysähdykset, joissa se kerrankin malttoi seisoa paikallaan, mikä oli positiivista. Ajattelin kyllä, että olisimme olleet sillä suorituksella lähempänä neljääkymmentä kuin viittäkymmentä pistettä, Swindells kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Swindells kävelee parhaillaan lauantain maastoesterataa.

- Maastossa on paljon laukkaamista ja suoria linjoja, mikä sopii Ferrolle paremmin kuin pienet ja kiemuraiset tiet. Rata on tyyliltään vähän vanhanaikainen, ei niin tekninen, kuin mitä Englannissa nykyään on. Kaikkiaan hieno maasto, jonka esteitä saa kunnioittaa. Nämä ovat kivat kisat, joissa on hevoselle hyvän fiiliksen rata - toivottavasti olen vielä huomenna samaa mieltä, Swindells naurahtaa.

Kolmen tähden pitkä kilpailu on ratsastajalle erittäin tärkeä, sillä siellä on mahdollista saavuttaa EM-kilpailuihin osallistumisoikeuden antava karsintatulos. Euroopan mestaruuksista ratsastetaan 17.-20. elokuuta Strzegomissa, Puolassa. Kenttähevosia ei voi kilpailuttaa montaa pitkää kilpailua kaudessa, sillä ne ovat varsin haastavia ja vaativat väliin hyvän palautumisen.

Ratsastaja kilpailee toisella hevosellaan Maurice The Dude lyhyessä yhdessä tähdessä, joka käynnistyy lauanataina. Hevonen on Swindellsin oma kasvatti.

- Kivaa päästellä täällä Suomessa syntyneellä ja kasvatetulla FWB-hevosella, ”Maukka Perusjätkällä”.

Kilpailu ratkeaa sunnuntaina rataesteillä.

21.4. Kenttäratsastusta CCI3* Ballindenisk, Irlanti / http://www.ballindenisk.org/

Väliaikatulos kouluratsastuskokeen jälkeen, lähti 17
1) Oliver Townend - Lanfranco TSF 73.85%=39.2
2) Pippa Funnell - Chippieh, 70.51% = 44.2
3) Kate Bleloch - Bulano 70.06% = 44.9
…7) Pauliina Swindells - Ferro S, FIN 68.4% = 47.4

Täydet tulokset http://www.eventingireland.com/Results.aspx?showdetail=1&eventid=7636&classId=16432#16432