SRL

Kerro kaverille:
05.03.2017


Elmo ja DD aamun hevostarkastuksessa, kuva Seija Hacklin

Elmo Jankari ja DD vauhdilla kauteen
- kolmansia Portugalin kahdessa tähdessä

Olympiaratsastaja Elmo Jankari ja Rion kisatamma Duchess Désirée aloittivat kautensa hienossa vireessä. Ratsukko sijoittui kolmanneksi kahden tähden kenttäratsastuskilpailuissa Barroca d'Alvassa, Portugalissa.

Perjantain kouluratsastuksessa Jankari nousi kolmanneksi. Lauantain maastosta ratsukko suoriutui täysin virheittä ja ihanneajassa nousten toiseksi. Sunnuntaina kilpa ratkesi rataesteillä, yhden puomin hinnalla ratsukko oli kokonaiskilpailussa lopulta kolmas 45,9. Belgian kuusinkertainen olympiaedustaja Karin Donckers otti luokassa ykkös- ja kakkossijan. Hän sai kilpailua johtaneella

Lady Brownilla myös pudotuksen, ja nousi kärkeen neljäntenä olleella ratsullaan Jalapeno, joka suoriutui rataesteistä virheittä.

- Ilman sitä yhtä puomia olisin voittanut tänään. Tämä oli meille lämmittelykilpailu ensi viikkoa ajatellen, mutta tietysti kilpaurheilijana on aina kivempi voittaa kuin olla kolmas, Jankari kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Kyseessä oli Jankarin kannalta merkittävä valmistautumiskilpailu alkavaan kauteen. Ensi viikonloppuna ratsukko on mukana Barroca d'Alvan pitkässä kolmen tähden kilpailussa, jossa voi saavuttaa tärkeän karsintatuloksen, mikä oikeuttaa kilpailemaan neljän tähden tasolla sekä EM-kilpailuissa. Euroopan mestaruuksista ratsastetaan 17.-20. elokuuta Strzegomissa, Puolassa.

- Koulupuoli toimii DD:llä nyt hyvin, ja rataesteet ja maasto ovat sille vahvoja. Jos joku virhe tulee niissä, se johtuu yleensä ratsastajasta.Elmo Jankari, kisahevoset ja hevosenhoitaja Emma Steward, kuva Seija Hacklin

Jankari kilpailuttaa Portugalissa kolmea hevosta, mikä lisää kisaurakan haastetta. Blue Ginin kanssa Jankari oli kahdessa tähdessä 16. tilalla 49 lähtijän joukossa. Yhden tähden kilpailussa Jankari sijoittui oriilla New Port-W hienosti viidenneksi.

- Esimerkiksi olympialaisissa kilpaillaan yhdellä hevosella, ja silloin voi keskittyä aivan toisella tavoin kuin jos mukana on kolme hevosta. Nämä ovat kaikki vielä aika erilaisia, esimerkiksi laukka-askeleensa pituudelta, mikä lisää haastavuutta perättäisten kilpailusuoritusten laskemiseen ja suunnitteluun.

Kolmen tähden kilpailu viikon päästä on olympiaratsukolle erittäin tärkeä etappi.

- En ole pystynyt tekemään kuin tämän kisan sen alle, emmekä päässeet aloittamaan laukkatreeniä kuten olisin halunnut, sillä talvi oli Saksassa vaikea, maa oli jäässä tammikuun. Toivon, että DD on tarpeeksi hyvässä kunnossa kolmen tähden pitkään maastoon. Alkukaudesta pitkä kilpailu korreloituu helposti estekokeeseen. Jos maastossa ei ole tarpeeksi kovassa kunnossa, maitohapot voivat jäädä rasittamaan lihaksia rataesteillä.

Jankari on erittäin tyytyväinen New Port-W:n suoritukseen yhdessä tähdessä.

- Se on tosi kiva hevonen, joka tulee esteratsastuksen puolelta, missä se on voittanut 140-tasolla. Vaihto kenttäpuolelle vie aikaa, mutta se vaikuttaa todella lupaavalle. Se on fyysisesti erittäin kyvykäs hevonen, riittää jopa neljään tähteen asti. Etenemme sen kanssa rauhassa ja pikkuhiljaa.

Yhdeksänvuotias puolalainen jalostussori (Chellanos Boy D Z – Caretino K) on hyväksytty jalostukseen Ruotsissa ja Puolessa ja sen omistaa Katri Wäyrynen.

2.-5.3. Kenttäratsastusta CIC2* Barroca d'Alva, Portugali

CIC2*, lähti 49 ratsukkoa
1) Karin Donckers – Jalapeno, BEL 44,2
2) Karin Donckers - Lady Brown, BEL 45,1
3) Elmo Jankari - Duchess Désirée, FIN 45,9
…16) Elmo Jankari – Blue Gin, FIN 64,0

Elmo Jankari ja New Port-W, kuva Seija Hacklin

CIC1*, lähti 68 ratsukkoa
1) Karin Donckers - Nolimit Vdb Z, BEL 41,1
2) Elaine Pen - Chivers E.L.A. Pen, NED 42,2
3) Geoffroy de Jambline - Consequent Pia Z, BEL 45,9
…5) Elmo Jankari - New Port W, FIN 47,6

Kisan kotisivut: www.completobarroca.wixsite.com/eventing
- täydet tulokset päivittyvät sivuille myöhemmin

Team Siltakorpi-Jankarin kuvia ja kuulumisia: https://www.facebook.com/Siltakorpi-Jankari-Eventing-210344232477758/?fref=ts