SRL

Kerro kaverille:
11.03.2017

Elmo Jankarin ja DD:n kilpailu keskeytyi nurinmenoon Barroca d'Alvan maastossa

Olympiaratsastaja Elmo Jankari ja tamma Duchess Désirée lähtivät hienosti kilpailun kakkossijalta Barroca d'Alvan kolmen tähden pitkään maastokokeeseen lauantaina Portugalissa. Ratsukko eteni sujuvasti radasta neljä viidesosaa, kunnes matka keskeytyi harmilliseen nurinmenoon esteellä numero 18.

- Siihen asti se oli paras ratamme koskaan DD:n kanssa, kaikki meni suunnitelmien mukaan. Loppuradasta pysty-pysty-pysty-kolmoissarjalla oli vinot esteet alamäkeen, tulin sitä linjaa minkä olin suunnitellutkin, ja askel sopi hyppyyn hyvin. DD keskittyi ensimmäisellä osalla ehkä liikaa seuraavaan b- ja c-osaan, ja jätti toisen etujalan liian alas. Kosketus kiinteään esteeseen sai sen menettämään tasapainonsa, jolloin menimme nurin, Jankari kertoo.

Elmo ja DD viikko sitten kahden tähden kilpailussa, missä ratsukko oli kolmas. Kuva Seija Hacklin.

Kolmen tähden maastoa pidettiin varsin vaativana, ja siellä tuli mm. paljon hylkäyksiä.

- Rata ei missään vaiheessa tuntunut meille liian vaikealle. DD on mennyt paljon isompaakin ja se on kokenut kolmen tähden tasolla. Itseasiassa este oli radan pienimpiä, ja DD otti sen ehkä liian itsevarmasti, Jankari sanoo.

Jankarilta meni kuperkeikassa ilmat pihalle, mutta hän selvisi ruhjeilla ja mustelmilla ja jatkoi tarkastuksen jälkeen kilpailua yhden tähden tasolla orilla New Port W.

- Se oli tosi, tosi hyvän tuntuinen maastossa. Meille tuli muutama sekunti yliaikaa, mutta tämä oli vasta sen toinen kerta pitkällä radalla ja nyt on vielä alkukausi.

Hevosenhoitaja kävelyttää oria pitkin iltaa, että se olisi vetreä sunnuntain rataesteillä. Kun tavoitamme Jankarin puhelimitse, hän on DD:n karsinassa – ja siellä hän iltansa myös viettää, hevosensa kanssa.

- DD sai takapolveen haavan ja se on ommeltu, toivon että sillä ei ole mitään pahempaa.