SRL

Kerro kaverille:
03.04.2017

Esittelyssä Hevoset Kaivarissa -kummiponi Ekslätts Sacrifice eli ”Super-Sakke”

”Oman arvonsa tunteva ponipersoona”

Hevoset Kaivarissa -megatapahtuman yhtenä tunnushahmona kevään aikana nähdään sympaattinen sydäntensulattaja, shetlanninponiruuna Ekslätts Sacrifice eli ”Super-Sakke”. Viisitoistavuotias Sakke on paitsi söpö myös kova ja innokas urheilija, äärimmäisen nopea.

Itse asiassa Sakke on Suomen nopein shettisraviponi. Se ravasi viime kaudella SE-tulokset sekä autolähetyksellä että volttilähetyksellä kärryt perässään. Ja ratsuhommatkin maistuvat, Sakke on shetlanninponien raviratsastuksen Suomen mestari.

- Sakke on hyvin päättäväinen kaveri. Se on päättäväinen hyvissä ja huonoissa päähänpistoissaan, mutta ponipersoonana kiltti ja seurallinen. Pieni koko pitää kompensoida kovalla päällä, ja itsetuntoa tosiaankin riittää, omistaja-valmentaja Jutta Salmi nauraa.

- Tämän ponin kanssa on saatu paljon hienoja hetkiä ja tosi ilomielin ollaan mukana myös Hevoset Kaivarissa -hommissa. Varmasti tulee hauskaa. Hienoa että tällainen hevosalan yhteinen tapahtuma toteutuu, kauden 2013 poniravikuninkaan yhdessä siskonsa Titan kanssa omistava Jutta jatkaa.

Monikäyttöinen seuramies Sakke on juossut raviurallaan 154 starttia, joista voittoja on tullut peräti 48.

- Ruuna yksinkertaisesti tykkää juosta kovaa. Vanhemmiten se on kehittänyt itselleen kovan lähtönopeuden. Ihan helpoin ajettava se ei ole kilpailuissaan ohjastajalleen mutta jaksaa hyvin mennä, valmentaja kuvailee.

Mitenkähän suuremmille hevosille kävisi Saken rinnalla Cityravien suoralla 20.–21. toukokuuta?

Koko juhlavuoden kummihevonen on puolestaan suomenhevosori Esu, 15, joka on loistava esimerkki siitä, miten monipuolinen kansallisrotumme suomenhevonen on. Esulla on työmestaruuskokemusta, ravitaustaa, se on kilpaillut koulu- ja matkaratsastuksessa ja ollut ajelutustehtävissä yleisötapahtumissa. Esu on nimetty Mahdollisuuksien hevonen -hankkeen ja hevosalan Suomi 100 -juhlavuoden kansalliseksi kummihevoseksi.

Hevoset Kaivarissa-tapahtuma täyttää Helsingin Kaivopuiston hevosilla 20.-21. toukokuuta. Mukaan on kutsuttu yli sata hevosta esittelemään koko hevosalan kirjo. Ilmaiseen koko perheen suurtapahtumaan odotetaan ainakin 30.000 kävijää. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä hevosalan järjestöt Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Hippos ja Hippolis Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Esu ja Helmi Paljakka, kuva Anu Leppänen

Tapahtumaa voi seurata Facebookissa ja Twitterissä sekä muilla kanavilla aihetunnisteilla #hevosetkaivarissa #cityravit #suomi100

Hevoset Kaivarissa:http://www.hevosetkaivarissa.fi/ ja www.facebook.com/hevosetkaivarissa

Ekslätts Sacrifice FB-sivu: https://www.facebook.com/pg/Eksl%C3%A4tts-Sacrifice-117115371701981/posts/

Juhlavuosi: http://www.hippolis.fi/juhlavuosi
Päätapahtumia 2017: http://hippolis.fi/juhlavuosi/paatapahtumia/

Hevosalan järjestöt osallistuvat itsenäisyyden juhlistamiseen yhteisellä Mahdollisuuksien hevonen -kokonaisuudella, joka on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Projektin koordinoinnista vastaa Hippolis. Suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Suomen Ratsastajainliitto, Hippolis – Hevosalan Osaamiskeskus ry, Suomen Hippos ry, Suomen Hevosurheilumuseo ry, Suomenhevosliitto ry, Hevosopisto Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry, Suomen Hevosurheilulehti Oy, Vermon ravirata Oy, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry ja Satakunnan Hevosjalostusliitto ry.