SRL

Kerro kaverille:
01.02.2017


Anna-Julia Kontio ja Pacific des Essarts, kuva Zürich 2016 GP SRL Outi Räisänen

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio palaa kisakentille

Huipputason esteratsastaja Anna-Julia Kontio on solminut sopimuksen saksalaisen J.S. Sportpferde -tallin kanssa. Kontio aloittaa työt tallin kilparatsastajana helmikuun puolivälissä. Arvostettu kilpa- ja myyntitalli sijaitsee Saksan länsipuolella Nordrhein-Westfalenissa lähellä Kölniä.

- Kyseessä on talli, jossa myydään hevosia, mutta heillä on myös vahvat urheilulliset tavoitteet. Lähtökohdat kilpauralle näyttävät lupaavilta, Kontio toteaa.

Kontio kypsytteli päätöstä rauhassa ja harkiten.

- Tallinpitäjä Jochen Scherer on minulle entuudestaan jonkin verran tuttu kisapaikoilta, ja hän oli minuun jo syksyllä yhteydessä. Kaiken minkä teen, teen täysillä, ja halusin olla varma päätöksestäni. Sulattelin asioita, ja nyt olen täysin vakuuttunut, että haluan palata kilparatsastukseen. Odotan ilolla, että pääsen mukaan uusiin haasteisiin, tutustumaan paikan hevosiin ja kehittämään itseäni ratsastuksen parissa, Kontio iloitsee.

Kontio päätti keskeyttää kilpauransa viime syksyllä henkilökohtaisista syistä ja jätti sveitsiläisen kilpatallinsa, jota hän piti yhdessä sikäläisen kilparatsastaja Martin Fuchsin kanssa. Päätös tarkoitti luopumista ykkösratsuista Fardonista ja Pacific des Essartsista, jotka Kontio nosti taistelemaan kärkisijoista viiden tähden korkeimmalla tasolla ja maailmancupeissa.

Kontio on menestynyt viime vuodet huikeasti kansainvälisellä kärkitasolla. Hän nousi maailmanlistalla sadan parhaan esteratsastajan joukkoon huhtikuussa 2016. Kontio oli vuoden vaihteessa edelleen suomalaisista esteratsastajista korkeimmalla, 143. sijalla, Kansainvälisen Ratsastajainliiton rankingissa, jossa mukana on 12 edellisen kuukauden tulokset.

Kontio nimettiin tammikuussa esteratsastuksen edustajaksi Suomen Ratsastajainliiton huippu-urheilun johtoryhmään vuodeksi 2017.

- Tieto Kontion urheilu-uran jatkumisesta on loistava uutinen. Hän jatkaa HUJOn jäsenenä, kunnes alkaa kilpailla jälleen maailmancupeissa tai Nations Cup -tasolla, jolloin hän siirtyy HUJOn asiantuntijajäseneksi, johtoryhmän puheenjohtaja Antti Linna toteaa.

J.S. Sportpferde -tallin kotisivut: http://www.j-s-sportpferde.de/

HUJOn kokoonpano: LINKKI