SRL

Kerro kaverille:
09.09.2017

Esteratsastuksen SM-kilpailut Ratsastuskeskus Aino, Järvenpää 7.-10.9.2017

Esteratsastuksen SM-johtoon Susanna Granroth, kultaa lapsissa
Aura Vasamalle, ponien mestarit Aida Nyman ja Sofia Soilu

Janakkalan Susanna Granroth nousi esteratsastuksen SM-kilpailujen toisella osuudella toiselta tilalta johtoon Järvenpäässä Ratsastuskeskus Ainossa lauantaina. Anatevka hyppäsi 145 cm:n radan puhtaasti, virhepisteitä ratsukolla nyt 0,99. Asetelmat sunnuntaille eivät anna armoa edes yhden aikavirheen verran. Kotiareenallaan kilpaileva, päivän luokkavoiton vienyt Hanna Tardiveau ja Wetrichta ovat takana pistein 1,68, ja Sanna Backlundin ja Wilhelminan saldo on vain 1,78.

Sade on pieksänyt ratsastajia ja kenttää, mutta kilpailu on sujunut siitä huolimatta erittäin hienosti, aikataulussa ja ongelmitta.

- Kärjessä on tiukkaa Erot eivät ole kauhean isoja. Huomenna tapahtuu paljon, kuten yleensäkin SM-kilpailuissa. Hyvältä tuntui, jännitti keli ja miten pohja kestää, mutta ei ollut mitään ongelmia. Anatevka oli hyvä ja skarppi, mukavan virkeä, Granroth toteaa.


Hanna Tardiveau - Wetrichta, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Neljäntenä ovat Jukka Rantanen ja Cadanz 6,68 kannoillaan Antti Linna ja Spendrup L (7,18). Perjantaina kärjen vallannut Kullo Kender sai LRK Artaksella kaksi puomia ja yhden aikavirheen ja on nyt seitsemäs (9.00), toisella ratsullaan LRK Cooper kuudes (7.91).

Mestaruus ratkeaa sunnuntain kolmannella osuudella kahdella kierroksella tasolla 145 ja 150 cm, kilpailu käynnistyy klo 13. Mukaan sunnuntaille karsii 12 parasta, ja tulokseen lisätään vain virhepisteet, joita voi kertyä mm. pudotuksesta ja enimmäisajan ylityksestä.


Wilma Heikkinen - Barco M, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Nuorten SM-esteillä vaihtui lauantaina johto. Kärjessä on Wilma Heikkinen Barcolla (4,57), toisina Hanna Nordström ja Quintera (4,73) ja kolmansina Jenna Yrjövuori ja Graal (5,27).


Janina Kvarnström - Hyper Panda, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Junioreiden SM-kilpailussa asetelma säilyi samana toisella osuudella, kun jokainen kolmen kärjestä lisäsi saldoonsa vain yhden aikavirheen. Johdossa onJanina Kvarnström - Hyper Panda 1,5 virhepisteellä, takanaan Tiiu Tiihonen - Spartan IM (2,0) sekä Jenny Aarnio-Wihuri - Holde Maid (2,5).


Aura Vasama - Baroness VI, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Lapsiratsastajien SM-kullalle Aura Vasama ja Baroness VI

Lapsiratsastajien Suomen mestariksi hyppäsi Lahden Aura Vasama, 14, tammalla Baroness VI. Ratsukko otti yhden pudotuksen ensimmäisen osakilpailun uusinnassa, mutta selvitti toisen kierroksen sekä sunnuntain kaksi finaalirataa ainoana täysin virheittä.

- Ensimmäinen päivä oli vähän hakemista, en päässyt tarpeeksi hyvin rytmiin. Toiselta kierrokselta tuli puomi, joka oli ihan oma moka. Toinen päivä oli parempi, aloin keskittyä paremmin ja viimeinen päivä oli hyvä, hevonen toimi hienosti, Vasama toteaa.


Anna Hämäläinen, Aura Vasama ja Sophia Mae Kelly SM2017, kuva SRL Sonja Holma

Vasama on tehnyt tällä kaudella hienon nousun ikäluokkansa kärkikastiin kilpailtuaan aiemmin ponillaan lähinnä seuratasolla. Uusi valmentaja Henrik Ehrnrooth on ollut myötävaikuttamassa vahvasti menestykseen sekä sopivien kisakumppaneiden löytymiseen. Vasama lähti SM-kilpailuun myös toisella ratsullaan Zidane VDL, mutta valitsi finaaliin johtoasemissa olleen Baronessin. Viimeisessä osakilpailussa mestaruudesta voi hypätä vain yhdellä ratsulla.

- Sain Baronessin pari kuukautta sitten. Se on tosi kiva ja eteenpäinpyrkivä, auttaa radalla, mutta ei ole kuitenkaan mikään automaatti. Se opettavainen, mutta aika eri tavalla kuin Zippe, joka on enemmän opetusmestari. Zippe on tehnyt hyvän kauden PM- ja EM-tasolla, toiminut tosi hyvin ja meillä on ollut ehjä kausi, joten tänään oli Baronessin vuoro.


Anna Hämäläinen - Escondido, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Kirkkonummen Anna Hämäläinen, 14, Kirkkonummi hyppäsi Escodidolla hopealle.

- Olen ihan tyytyväinen. Nämä olivat ensimmäiset SM-kisamme ja ensimmäinen mitalimme. Kilpailin myös kahdella hevosella, ja Curly Sue otti eilen muutaman puomin. Tämä oli finaaliin parempi valinta, se on tutumpi ja auttaa vaikeissa paikoissa.

Sophia Mae Kelly - Königs Kapris KS, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com
Sophia Mae Kelly - Königs Kapris KS, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Skotlantilainen Sophia Mae Kelly, 14, voitti pronssia suomalaissyntyisellä FWB-tammalla Königs Kapris KS. Ratsastaja asuu vakinaisesti Suomessa, ja edustaa kirkkonummelaista seuraa Kyrkslätt Idrottsförening, joten hän sai kilpailla Suomen mestaruudesta. Kellyn perhe muutti Suomeen kolme vuotta sitten isän työn vuoksi ja asuu nykyään Espoossa.

- Tämä on ensimmäinen kunnon kautemme tämän hevosen kanssa, olen työskennellyt tasaisesti ylöspäin sen kanssa. Olen todella iloinen mitalista ja hevonen hyppäsi upeasti, Kelly iloitsee.


SRL:n hallituksesta Satu Väihkönen, Aida Nyman – Rockstar, kisajärjestäjän edustaja Katri Siltala ja
*tuomari Matti Karkkolainen SM2017, kuvat SRL Sonja Holma.

Aida Nyman isojen ponien Suomen mestari

Isoissa poneissa Suomen mestaruuden voitti Siuntion Aida Nyman, 14. Rockstar suoritti kaikki osakilpailut tasaisen varmasti kaikkiaan kolmella puomilla, ja Nyman pysyi johtoasemissa läpi kilpailun.

- Odotin mitalia, mutta kaikkein kirkkainta en kuvitellut saavani. Vähän oli paineita, mutta hermot eivät pettäneet. Tänään ensimmäinen kierros ei mennyt ihan putkeen, mutta toisella paransimme, Nyman hymyilee.

Nyman oli pienissä poneissa mitalissa kiinni tammalla Hannelore II, mutta suistui satulasta viimeisellä osuudella. Ratsukolla on viime vuodelta pienten ponien pronssia.

- Viimeisellä kierroksella poni kielsi ja tipuin, mikä ei ollut ihan odotettavissa. Jos olisin päässyt maaliin ilman virhepisteitä, olisin voittanut. Mutta se ei enää harmita, tämä kultamitali on todella upea huipennus hienolle kaudelle.


Janina Keinänen - Flying Expectations, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Hopeaa ottivat Liedon Janina Keinänen, 14, ja Flying Expectations ja pronssia Jalasjärven Matias Ventelä, 15, ja Penure Lad.

- Poni meni tosi hyvin, vähän ehkä väsähti viimeisenä päivänä, mutta jaksoi silti hyvin loppuun asti. Saimme myös viime vuonna hopeaa, Keinänen kertoo.

Matias Ventelä - Penure Lad, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com-3

Ventelälle mitali oli iloinen yllätys ja samalla työvoitto.

- Lähdin hakemaan kokemusta ja ratoja, ajattelin että ensi vuonna voisi lähteä kilpailemaan mitalista. Oli tosi yllätys, että meni näin hyvin. Poni on ollut minulla kaksi vuotta. Se tuli meille viisivuotiaana ja aika kouluttamattomana, se oli hypännyt vain joitakin ristikoita. Olen tehnyt kovasti töitä sen kanssa kahden vuoden ajan ja se on kehittynyt niin hyvin, että lähdimme SM:iin. Sillä on pää kunnossa, se yrittää aina täysillä ja tekee parhaansa, Ventelä kehuu kisakumppaniaan.


Sofia Soilu - Pin Rock's Hustle and Bustle, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Sofia Soilu kolmatta kertaa pienten ponien
mestariksi Pin Rock's Hustle And Bustlella

Vihtiläinen Sofia Soilu, 14, hyppäsi kolmatta kertaa perättäin pienten ponien mestariksi Pin Rock's Hustle And Bustlella. Ratsukko oli toisen osakilpailun jälkeen kolmantena, mutta kaksi virheetöntä finaalirataa siivittivät kaksikon voittoon.

- Ei voi sanoin kuvailla, en ainakaan osannut odottaa kultamitalia, ajattelin ettei kolmea kertaa voi voittaa. Eilen ”Formula” oli aika reaktiivinen, mietin onko se tänään samanlainen, mutta varsinkin toisella kierroksella se oli normi itsensä ja minun puolellani. Eilen tuli yksi kielto, mutta kaikki puomit pysyivät ilmassa läpi kilpailun, Soilu säteilee.


Mila Saukko - Figaro, SM 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Tuusulan Mila Saukko, 13, ja Figaro jäivät taakse vain 0,5 pisteellä otettuaan yhden puomin ensimmäisellä kierroksella. Saukko on tyytyväinen kisan saldoon ja hopeamitaliin.

- Viime vuonna SM-kilpailumme päättyi ensimmäiselle osuudelle, nyt pääsimme viimeiselle kierrokselle ja poni hyppäsi tosi hyvin. Meille on löytynyt sen kanssa nyt yhteinen sävel. Figaro on tosi varovainen, pyrkivä ja sillä on paljon kapasiteettiä.

Alun perin pikkuponien kilpailuun lähti seitsemän ratsukkoa, ja lauantaina finaaliin starttasi vielä neljä, mutta kun kaksi ratsukkoa jouduttiin hylkäämään, pronssimitali jäi jakamatta.


Mila Saukko ja Sofia Soilu SM2017, kuva SRL Sonja Holma

SM-kilpailujen yhteydessä Ratsastuskeskus Ainon maneesissa järjestetään suuri kepparitapahtuma.

Tervetuloa seuraamaan huippusuorituksia, yleisöllä on ilmainen sisäänpääsy!

TARKAT AIKATAULUT, SM-TILANTEET JA LUOKKAKOHTAISET TULOKSET
http://online.equipe.com/fi/competitions/21491

Senioreiden SM-tilanne 2. osakilpailun jälkeen, 10 kärki, lähti 21
1) Susanna Granroth – Anatevka 0,99
2) Hanna Tardiveau – Wetrichta 1,68
3) Sanna Backlund – Wilhelmina 1,78
4) Jukka Rantanen – Cadanz 6,68
5) Antti Linna - Spendrup L 7,18
6) Kullo Kender - LRK Cooper 7,91
7) Kullo Kender - LRK Artas, 9,00
8) Janna Jensen - Bleu Lady 10,18
9) Sanna Kröger - Stormreaver FP 13,42
10) Venla Keränen - Dorette B 14,00

SM-tilanne kokonaisuudessaan: LINKKI
II finaalin luokkatulos, 145 cm: https://online.equipe.com/fi/class_sections/265548

Nuorten SM-tilanne 2. osakilpailun jälkeen, 3 kärki, lähti 21
1) Wilma Heikkinen - Barco M 4,57
2) Hanna Nordström – Quintera 4,73
3) Jenna Yrjövuori – Graal 5,27
SM-tilanne kokonaisuudessaan: LINKKI
II finaalin luokkatulos, 140 cm: https://online.equipe.com/fi/class_sections/265547

Junioreiden SM-tilanne 2. osakilpailun jälkeen, 3 kärki, lähti 26
1) Janina Kvarnström - Hyper Panda 1,5
2) Tiiu Tiihonen - Spartan IM 2,0
3) Jenny Aarnio-Wihuri - Holde Maid 2,5
SM-tilanne kokonaisuudessaan: LINKKI
II finaalin luokkatulos, 130 cm: https://online.equipe.com/fi/class_sections/265549

Esteratsastuksen lapsiratsastajien Suomen mestaruus 2017
1) Aura Vasama - Baroness VI, 2,0
2) Anna Hämäläinen – Escondido 12,5
3) Sophia Mae Kelly - Königs Kapris KS 16,5
Täydet SM-tulokset:
LINKKI
III finaalin luokkatulos, kaksi kierrosta 115 ja 125 cm:
https://online.equipe.com/fi/class_sections/265546

Esteratsastuksen isojen ponien Suomen mestaruus 2017
1) Aida Nyman – Rockstar, 12,5
2) Janina Keinänen - Flying Expectations 24,0
3) Matias Ventelä - Penure Lad, 26,0
Täydet mestaruustulokset:
LINKKI
III finaalin luokkatulos, kaksi kierrosta 110 ja 115 cm:
https://online.equipe.com/fi/class_sections/265545

Esteratsastuksen pienten ponien mestaruus 2017
1) Sofia Soilu - Pin Rock's Hustle and Bustle TFC 5,0
2) Mila Saukko – Figaro 5,5
Täydet mestaruustulokset:
LINKKI
III finaalin luokkatulos, kaksi kierrosta 110 ja 115 cm:
http://online.equipe.com/fi/class_sections/265544


SRL hallituksesta Satu Väihkönen, Sofia Soilu - Pin Rock's Hustle and Bustle, kisajärjestäjän edustaja
Katri Siltala ja tuomari Matti Karkkolainen SM2017, kuva SRL Sonja Holma

Televisiointi
Yle Areena livelähetys su klo 13 alkaen, selostus Markus Backlund:
https://areena.yle.fi
Koko kilpailu livenä, Haven:
http://www.haven.fi/live/

ALUSTAVAT AIKATAULUT

Sunnuntai 10.9.2017
klo 9.30 luokka 23, 130 cm (tarkka alkamisaika vahvistuu lauantaina)
klo 10.45 Nuorten SM, III osakilpailu 140+145 cm, toinen kierros klo 11.40
klo 13.00 Avoin SM, III osakilpailu 145+150 cm, toinen kierros klo 13.50
klo 14.45 Junioreiden SM, III osakilpailu 130+140 cm, toinen kierros klo 15.25

Lisätietoja
Järjestäjä:
http://www.ratsastuskeskusaino.fi/
Kilpailun FB-sivu:
LINKKI
Kilpailukutsu:
LINKKI
Ilmoittautuneet luokittain:
LINKKI
SM-säännöt:
LINKKI
Suomen mestareita:
LINKKI

Kilpailupaikan osoite: Ratsastuskeskus Aino, Puimalanpolku 6, 04400 Järvenpää