SRL

Kerro kaverille:
31.08.2017

Esteratsastuksen Suomen mestaruudet 2017
ratkotaan Ainossa, Järvenpäässä 7.-10. syyskuuta

Esteratsastuksen Suomen mestaruuksista 2017 kilpaillaan kaikissa ikäryhmissä Järvenpäässä Ratsastuskeskus Ainossa 7.-10. syyskuuta. Avoimien mestaruuksien ohella SM-mitaleista kilpailevat myös nuoret, juniorit, lapsiratsastajat ja poniratsukot. Samalla hypätään myös pienten ponien mestaruudet.

Marina Ehrnrooth - EVLI Luikka SM-voittajat 2016, kuva SRL Sonja Holma.

Ponit ja lapsiratsastajat aloittavat kolmipäiväisen urakkansa torstaina ja mitalit jaetaan lauantaina. Avoin mestaruus sekä nuorten ja junioreiden SM-mitalikilpailut käynnistyvät perjantaina ja ratkeavat sunnuntaina. Senioreiden SM-finaali hypätään sunnuntaina klo 13 alkaen. Kilpailujen ilmoittautumisaika päättyy maanantaina 4.9., minkä jälkeen tiedetään tarkempi aikataulu. Kaikissa mestaruuksissa hypätään kolme osakilpailua, virhepisteet karttuvat ratsukoille läpi kilpailun.

Avoin Suomen mestaruus käynnistyy perjantaina 140 cm:n aikaratsastuksella, jossa saatu tulos muunnetaan virhepisteiksi. Toisessa osakilpailussa lauantaina hypätään 145 cm:n rata, ja mestaruus ratkeaa sunnuntaina kahdella kierroksella tasolla 145 ja 150 cm.

Kilpailuun voi startata usealla hevosella, mutta kolmannessa osakilpailussa mestaruudesta voi kilpailla vain yhdellä. Toisessa ja kolmannessa osakilpailussa tulokseen lisätään vain virhepisteet, joita voi kertyä mm. pudotuksesta ja enimmäisajan ylityksestä. Mitalisijoista hypätään uusinta, mikäli ratsukot ovat tasapisteissä kolmannen osakilpailun jälkeen. Uusinnassa ratkaisevat virhepisteet ja aika.

Kilpailujen johtajana toimii Erkki Siltala, puheenjohtajatuomarina Anu Tuomi, ratamestarina Johanna Mikkola ja päästewardina Pia Myrskog.

SM-kilpailujen yhteydessä Ratsastuskeskus Ainon maneesissa järjestetään suuri kepparitapahtuma lauantaina ja sunnuntaina. Tarjolla on kepparitunteja, vyörypalloa ja pienellä lähtömaksulla myös kepparikisoja. Kepparin voi lainata paikan päältä tai tuoda mukaan oman. Lisätietoa ja kisailmoittautuminen: FB Kepparit Ainossa.

Tervetuloa seuraamaan huippusuorituksia, yleisöllä on ilmainen sisäänpääsy!

Televisiointi
Yle Areena livelähetys su klo 13 alkaen, selostus Markus Backlund: https://areena.yle.fi
Koko kilpailu livenä, Haven: http://www.haven.fi/live/

Järjestäjä: http://www.ratsastuskeskusaino.fi/
Kilpailun FB-sivu: LINKKI
Kilpailukutsu: LINKKI
SM-säännöt: LINKKI
Suomen mestareita: LINKKI

Kilpailupaikan osoite: Ratsastuskeskus Aino, Puimalanpolku 6, 04400 Järvenpää