SRL

Kerro kaverille:
28.05.2017


Hanna Tardiveau - Wertichta, Kuva Janina Pitkänen

Korpikylä Spring Tour 25.-28.5. Esteratsastuksen LähiTapiola GP -sarjan 2. osakilpailu, Hollola

Hanna Tardiveau kiritti Wetrichtan
kärkeen Korpikylän GP-esteillä

Esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix’n toinen osakilpailu ratkottiin sekunnin sadasosissa Korpikylä Spring Tourilla Hollolassa sunnuntaina. Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selviytyi virheittä 12 ratsukkoa. Toisella kierroksella ratkaisi vauhti, ja sitä löytyi eniten Hanna Tardiveaun tammalta Wetrichta, aika 50.02 sekuntia. Ratsukko edustaa järvenpääläistä Ratsastusseura Ainoa.

Janakkalan Hattel Ridersien Sanna Backlund ylitti maalikameran linjan toisena tammalla Wilhelmina ajassa 50.54 kannoillaan valmennettavansa Susanna Granroth ratsulla Elano (50.94). Heidän ohellaan molemmat kierrokset hyppäsi puhtaasti vielä Riding Club Ohenharjun Anne Penttinen-Kemppi Kuopiosta ollen neljäs Rebecalla (51.25).

- Tämä tamma on salakavalan nopea, vaikka se ei siltä näytä. Se ei käytä hyppyyn paljon aikaa, vaan vetää rimaa hipoen. Se ei ole mikään skouppihirviö, mutta pystyy tekemään tätä tasoa hyvin, Tardiveau hymyilee.


Palkintojenjaossa voittajaratsukon ohella SRLn pääsihteeri Fred Sundwall, LähiTapiolan edustaja
Minna Atsola ja tuomariston pj Matti Karkkolainen, kuva Janina Pitkänen.

Hevonen on neljätoista ja ollut ratsastajalla kuusivuotiaasta. Yhteisiin saavutuksiin lukeutuu mm. GP-sarjan voitto ja Suomen mestaruus 2015 sekä GP-finaaliluokan voitto viime kaudelta. Tardiveau jätti starttaamatta toisella hevosellaan kuperkeikan vuoksi.

- Minun piti hypätä myös Funkel Gabrielilla, mutta se kompastui verkassa pari askelta viimeisen esteen jälkeen ja menimme nurin. Sen kavio osui kypäräni takaosaan, vaikka se teki kaikkensa, etten jäisi sen jalkoihin. Sillä en mennyt radalle, mutta kokosin itseni, ja lähdin Wetrictalla kuitenkin uusintaan.

- Ypäjällä starttaan seuraavaksi ehkä Finnderbyn Funkel Gabrielilla, se on tehnyt erikoisesteitä ennekin. Tällä kaudella tavoitteenani on voittaa Amarok. Se näyttää kyllä aika kivalle. Ja kaikkihan sitä himoitsee, joten voittaminen ei ole helppoa.


Susanna Granroth ja Elano, kuva SRL Sonja Holma

Granroth voitti viime kaudella koko GP-sarjan ja viidestä osakilpailusta neljä. Vasta kahdeksanvuotiaalla Elanolla tuli nappisuoritus nyt Järvenpään ensimmäisen etapin mentyä puihin.

- Elano oli minulla jo viime vuonna, kansainvälisissä kilpailuissa se kulkee nimellä Zorro. Se on uusi tällä tasolla, ja olen iloinen, miten hyvin se suoritti. Ainossa se sai kielen kuolaimen toiselle puolelle. Tuloksena oli katastrofi, yli 30 virhepistettä. Vaihdoimme kuolainta ja se toimi tosi hyvin. Ratsastettavuutta on yritetty saada paremmaksi, ja nyt se loksahtaa paikalleen, Granroth iloitsee.

Molemmat ratsastajat ylistävät Korpikylän kilpailua.

- Kivat kisat, hienoa, että täällä järjestettiin GP. Kaikki toimii, kilpakentän pohja oli hyvä, aurinkoinen sää loi tunnelmaa ja ihmiset olivat iloisia. Näkee, että järjestäjät ovat olleet kauan kilpaurheilussa mukana, ja he tietävät mistä kilpailijat pitävät.


Sanna Backlund ja Wilhelmina, Korpikylä 2017, kuva SRL Sonja Holma

Ratamestari Johanna Mikkola onnistui radoissaan hyvin ja ne saivat paljon kiitosta.

- Vähän ehkä tuli GP:ssä liikaa nollia, mutta kaikki esteet olivat maksimissa. Hevoset vain hyppäsivät tänään niin hienosti, myös pohja oli hyvä, ratamestari Johanna Mikkola totesi.


Korpikylä ja kisa-areena ilmasta, kuva Johannes Hyrsky

Esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix -sarjassa käydään osakilpailut vielä Ypäjällä Finnderbyssä kahden viikon päästä, Salo Horse Show’ssa kesä-heinäkuun vaihteessa ja Hangon SeaHorse Week -tapahtumassa heinäkuun lopussa.

GP-finaali järjestetään Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä 11.-13. elokuuta Avoimen ja nuorten sarjojen voitoista hypätään lauantaina. Sunnuntain loppuhuipennukseen Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailuun pääsee menestymällä nuorten ja avoimessa sarjassa. Suomen itsenäisyyden satavuotisen juhlavuoden kunniaksi pääpalkintona jaetaan 49.000 euron arvoinen Volkswagen Amarok DC Comfortline -auto.

Hollolan osakilpailun järjesti Korpikylän Ratsastajat yhteistyössä Korpikylän Kartanon Ratsastuskeskuksen kanssa. Kilpailun johtajana toimi Timo Wahlman, tuomariston puheenjohtajana Matti Karkkolainen ja ratamestarina Johanna Mikkola.


Perinneratsukot johtivat juhlavasti voittajat ja sijoittuneet palkintojenjakoon.

Esteratsastuksen Korpikylä Spring Tour, Hollola 25.-28.5.

LähiTapiola Grand Prix, 2. osakilpailu
Kaksi kierrosta, 140 cm + 145 cm, toiselle 10 parasta tai kaikki nollaradan tehneet, sijoittuu 10/34

1) Hanna Tardiveau, Ratsastusseura Aino ry – Wetrichta 0-0/50.02-0, 2) Sanna Backlund, Hattel Riders ry – Wilhelmina 0-0/50.54-0, 3) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Elano 0-0/50.94-0, 4) Anne Penttinen-Kemppi, Riding Club Ohenharju ry – Rebeca 0-0/51.25-0, 5) Janna Jensen, Hattel Riders ry – Bleu Lady 0-4/51.72-4, 6) Linda Palin, Ypäjän Ratsastajat ry – Tricolore 111 Z 0-4/57.96-4, 7) Tuisku Kivikoski-Vainio, Ratsastusseura Kiva ry – Carolus 0-4/60.90-4, 8) Venla Keränen, Husön Ratsastajat ry – Claire II 0-8/52.53-8, 9) Jukka Rantanen, Ypäjän Ratsastajat ry – Carlos Santana 15 0-8/53.34-8, 10) Nelli Pajuharju, Kyrkslätt Idrottsförening Rf – Con Pleasure 0-8/55.34-8
Täydet tulokset http://online.equipe.com/fi/class_sections/247549

Järjestäjä: https://www.ratsastuskeskus.net/
Kilpailukutsu: LINKKI / Sarjojen säännöt LINKKI
Voittajia: http://www.ratsastus.fi/gp-estesarjojen_voittajia

Televisioinnit

Livelähetykset GP-sarjasta netissä: http://www.haven.fi/live/
Jälkitallenteena GP-sarjan osakilpailut seuraavaan tiistaihin mennessä:https://www.youtube.com/user/ratsastajainliitto
- Tuotanto Haven, Antti Porkka, antti.haven@gmail.com

Sarjakilpailutilanteet

Löydät viikonlopun jälkeen päivitetyt, tuoreet sarjatilanteet oheisesta LINKISTÄ.
Tilanne päivittyy kaikkien sarjojen osalta viimeistään tiistaina klo 12 mennessä