SRL

Kerro kaverille:
15.05.2017


Routakangas, kuva Anu Leppänen

Hevoset Kaivarissa -suurtapahtumaa rakennetaan nyt, huima urakka käynnissä!

Helsingin Kaivopuisto täyttyy hevosista ja yleisöstä lauantaina ja sunnuntaina 20.-21. toukokuuta, mutta sitä ennen paikalle vyöryy rekkalinjasto tuomaan tapahtuman tarpeistoa. Mittava rakennusurakka käynnistyi maanantaina. Ratsastuskilpailuja ja näytöksiä sekä Cityraveja varten nurmelle rakennetaan mittava areena. Esiintymis- ja kilpakentän pohjalle nurmea suojaamaan levitetään 4500 neliötä routamattoa. Sen päälle tasoitetaan 900 tonnia hiekkaa, minkä lisäksi alueelle nousee mm. 3000 neliötä telttoja ja 3 kilometriä aitaa.

Koko perheen ilmaiseen tapahtumaan odotetaan yli 100 hevosen lisäksi 30.000 kävijää viikonlopun aikana. Paikalle tulee myös 300 vapaaehtoista, mittavat expot, kotieläinpiha, Suomen suurin keppariareena, ravintolateltta ja paljon muuta. Fredrik Stjernvallin puiston ja Meripuiston alueelle aidataan kolme laidunta, joilla on varsoja, poneja ja Esu-suomenhevonen.


Rakentamisesta vastaava kenttämestari Ismo, Immi, Lätti, kuva Anu Leppänen

Kaivarissa nähdään useiden lajinäytösten lisäksi kilpailuja: Esteratsastuksen Kaivopuisto GP, ratsastuskoulujen välinen kilpailu, ja ponit ja suomenhevoset omissa luokissaan, ravureiden Cityravit ja islanninhevosten passijuoksukilpailu. Näytöksissä esitellään mm. koulu-, kenttä-, lännen- ja matkaratsastusta sekä vikellystä ja raviratsastusta. Kiehtovista uusista lajeista esittelyssä ovat mm. vauhdikas ratsastusjousiammunta ja polocrosse sekä taiturimainen working equitation.

Väkevät työhevoset esittelevät voimiaan omassa näytöksessään, ja ratsuväen uljaista perinneratsukoista voi edetä historiaan, ritariaikojen hurjaan turnajaisnäytökseen. Kansallishevosemme suomenhevonen esittäytyy Kaivarissa useassa roolissa, ja sunnuntai on sen erityinen juhlapäivä.

Kaikenikäiset pääsevät kokemaan hevoset Kaivarissa monin aistein. Poneja ja hevosia pääsee halaamaan, rapsuttamaan ja ottamaan niiden kanssa selfien. Kepparit ovat vauhdissa Suomen suurimmalla areenalla. Alueelta löytyy molempina päivinä kattavat ravintolapalvelut, expo-alue näytteilleasettajineen, kotieläinpiha, kärryajelua, talutusratsastusta, Kaivari-brunssit lähialueiden ravintoloiden kanssa, virkistysalue, VIP-alue ja paljon muuta.


Kohta tässä on kenttä ja ravisuora, kuva Anu Leppänen

Katso video rakentamisesta: Kaivarin FB-sivulla tai SRL:n YouTubessa

Hevoset Kaivarissa: www.hevosetkaivarissa.fi ja www.facebook.com/hevosetkaivarissa / Tarkempi ohjelma

Livelähetys viikonloppuna paikan päältä: http://www.haven.fi/live

Hevoset Kaivarissa -tapahtuman esteratsastuksen kutsukilpailut

Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa hypätään esteratsastuksen kutsukilpailuissa. Kaivopuisto GP ratkotaan 130 cm:n radalla. Siinä hypätään perusrata, jolla pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot etenevät uusintaan. Uusinnassa paremmuuden ratkaisevat virhepisteet ja aika. Esteillä kilpailevat myös ratsastuskoulujen joukkueet, ponit ja suomenhevoset omissa luokissaan.

Osallistujat: LINKKI / OHJELMA