SRL

Kerro kaverille:
18.09.2017

Tiedote ja kuva: Hevosopisto

Kuvassa vasemmalta: opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.), puheenjohtaja Laura Airaksinen (Suomen Ratsastajainliitto, SRL), erityisasiantuntija Markku Saastamoinen (Luke), kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), tj. Pauliina Mansikkamäki (Hevosopisto Oy), Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, pääsihteeri Fred Sundwall (SRL), Ypäjän kunnanjohtaja Sam Vuorinen, hallitusneuvos Juho-Antti Jantunen (OKM), talouspäällikkö Petri Hellstén (Hevosopisto Oy). Verkon yli omistajakokoukseen osallistuivat myös Suomen Hippoksen Vesa Mäkinen sekä kehittämispäällikkö Jouni Kangasniemi (OKM).

Hevosopistolla vahva usko tulevaan

Hevosopistolla oli maanantaina arvovaltaisia vieraita, kun Hevosopisto Oy:n omistajat kokoontuivat Ypäjälle. Omistajakokouksen asialistalla oli hevosurheilun valmennuskeskuksen strategia ja kehittäminen eteenpäin sekä ammatillisen koulutuksen reformin vaikutukset tulevaisuuden näkymiin.

- Omistajat ovat vahvasti sitoutuneet Hevosopiston kehittämiseen ja kokevat, että tulevaisuuden näkymät ovat hyvät, toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäki kertoo tuoreet terveiset kokouksesta.

Ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat vaikuttaneet myös hevosalan suurimpaan ammatilliseen oppilaitokseen.

- Talouden sopeuttamistoimista päästään näillä näkymin vihdoin suuntaamaan katseet eteenpäin, Mansikkamäki jatkaa.

Ammatillisessa koulutuksessa käynnissä oleva uudistus siirtää opetusta yhä enemmän käytäntöön. Uudistuksen tavoitteena on, että koulutus pystyy entistä paremmin vastaamaan työelämän tarpeisiin.

- Työstämme parhaillaan uusia toimintamalleja jatkuvaa hakua ja henkilökohtaisia oppimispolkuja ajatellen, Mansikkamäki kertoo.

Tänä keväänä Hevosopistolle myönnettiin myös hevosurheilun valtakunnallisen valmennuskeskuksen status. Ypäjän hevosurheilualueet ovat Suomessa ainutlaatuiset ja Ypäjällä järjestetäänkin kaikissa ratsastuksen olympialajeissa maajoukkuetason valmennusta.

- Ensi kesänä luvassa on jälleen kansainvälistä juhlaa, kun Ypäjällä järjestetään kenttäratsastuksen pohjoismaiset mestaruuskilpailut, Mansikkamäki iloitsee.

Kuva Hevosopisto