SRL

Kerro kaverille:
28.03.2017

Tiedote: Hevosopisto


Kuva Derby-kentältä Ilkka Lukka.

Hevosopistolle suunnitteilla valtakunnallinen valmennuskeskus

Hevosurheilun valtakunnallinen valmennuskeskus -projekti etenee Hevosopistolla suunnitelmien mukaisesti. Hevosopisto on toiminut jo vuosien ajan Suomen Ratsastajainliiton virallisena valmennus- ja koulutuskeskuksena. Nyt Hevosopiston valmennus-, kilpailu- ja koulutustoiminta järjestäytyy koko hevosurheilun valmennuskeskukseksi tarjoamaan monipuolisia palveluita niin ravi- kuin ratsastusurheilulle.

Valmennuskeskukselle on haettu Olympiakomitean virallista Olympic Training Center -statusta sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallista urheilun erityistehtävää.

- Olemme käyneet hyvää keskustelua olympiakomitean ja ministeriön eri toimijoiden kanssa hevosurheilun valmennuskeskuksen sijoittumisesta koko Suomen urheilun valmennuskenttään, projektijohtaja Eero Simojoki kertoo.

Viime vuonna käynnistynyt projekti virallisen statuksen hakemiseksi on edennyt askeleittain Jyväskylän Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimusyksikön KIHUn kesäisen auditoinnin jälkeen.


Eero Simojoki, kuva YHO Marian Seppälä

- Auditoinnista saatiin hyviä eväitä kehitystyöhön. Tällä hetkellä valmennuskeskuksella on monta rautaa tulessa. Ratsastajainliiton valmentajakoulutukset siirtyivät kokonaisuudessaan Hevosopistolle viime syksynä Vierumäeltä, missä ne aiemmin järjestettiin osittain. Nyt valmentajakoulutuksia uudistetaan ja tavoitteena onkin käynnistää uuden mallin mukaiset 1- ja 2-tason koulutukset ensi syksynä. Seuraavaksi selvitetään valmentajan ammattitutkinnon järjestämistä Ypäjällä, Simojoki toteaa.

- Urheiluakatemiayhteistyötä laajennetaan mahdollisimman kattavaksi. Yhteistyöstä on sovittu jo mm. Turun, Forssan ja Pääkaupunkiseudun akatemioiden kanssa. Tästä on hyötyä monille nuorille ratsastajille, jotka ovat akatemioiden jäseninä, hän näkee.

Valmennuskeskuksen ohella Hevosopisto jatkaa edelleen Suomen suurimpana hevosalan oppilaitoksena. Opetusta ja valmennuskeskusta kehitetään tiiviissä yhteistyössä, sillä tavoitteena on tarjota opiskelijoille entistä monipuolisemmat opiskelumahdollisuudet kilpaurheilun kentällä.

Valmennuskeskuksen tavoitteena on palvella tulevaisuudessa myös muita toimintaan luontevasti soveltuvia urheilulajeja, kuten esimerkiksi viisiottelijoita. Tavoitteena on rakentaa mahdollisimman toimivat konseptit valmentautumiseen ja menestykseen lajien omista lähtökohdista.

Simojoen ohella valmennuskeskuksen toimintaa rakentamassa on mukana vahva tiimi valmennusosaajia. Kenttäratsastuksen maajoukkuevalmentaja Pirkko Herd Herd kehittää keskuksen valmennustoimintaa ja kouluvalmentajana meritoitunut Anu Korppoo vastaa koulutussisällöistä. Korppoo ja Herd ovat molemmat Hevosopiston opettajia. Kilpailutoiminnasta jo vastaava Pauliina Pöntinen jatkaa tiimissä edelleen tapahtumien kehittämistä.

Anu Korppoo, Pirkko Herd ja rehtori Pauliina Mansikkamäki, kuva YHO Marian Seppälä.

Valmennuskeskustoiminta alkaa erottua Hevosopiston alueella entistä vahvemmin toukokuulta alkaen, kun valmennuskeskustiimi muuttaa Opistohalliin urheilun ja valmennuksen ytimeen. Samassa yhteydessä avataan vastaanotto, joka palvelee majoittujia ja valmentautujia entistä tehokkaammin. Lisäksi suunnitelmissa on nettisivujen sekä varausjärjestelmien uudistaminen.