SRL

Kerro kaverille:
20.04.2017

Tiedote: Hippolis

Hevosten hyvinvointi puhuttaa huhtikuun Hevosyrittäjäuutisissa

Hevosyrittäjäuutisissa pureudutaan 28.4. Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä hevosten hyvinvointikysymyksiin. Päivän asiantuntijoina ovat ELT Seppo Hyyppä, hevostenkouluttaja Minna Tallberg ja Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Markku Saastamoinen.

Hyyppä käy läpi hevosten tämän päivän yleisimpiä terveyshaasteita sekä sairauksia. Minna Tallberg valottaa kuinka hevosten mielialoja voi lukea ja mistä erilaiset käyttäytymismallit johtuvat. Saastamoinen pohtii hevosalan julkisuuskuvaa ja vastuullisuutta hevosen hyvinvoinnin kautta.

Ratsastuskoulu Ainon ratsastuksenopettaja Anne Nuutinen on huomannut kaupungistumisen tuomat muutokset hevostaidoissa.

- Riippumatta onko tuntiratsastaja tai yksityishevosenomistaja, kaikkien harrastajien olisi hyvä tutustua hevoseen eläimenä. Mitä on ja mitä edellyttää hevosen hyvä vointi ja hyvinvointi?

Hevosten hyvinvointi rakentuu pitkäjänteisestä työstä ja nykytrendin tuoman valmentajashoppailun sijaan Nuutinen kannustaa sitoutumaan hevosen kehittämiseen ja kouluttamiseen pitkäjänteisesti.

Hevosten asetettua nykyisin yhä useammin kasvukeskusten läheisyyteen Nuutinen toivoo lisää tapahtumia ja tilaisuuksia, missä ihmiset pääsevät tutustumaan hevoseen hevosena.

Huhtikuun hevosyrittäjäuutiset ”Hevosen hyvinvointi hevostalouden muutoksessa” –tilaisuuden järjestää Uudistuva hevostalous –hanke ja se on maksuton. Ohjelma ja ilmoittautumiset.

Tilaisuus on katsottavissa myös livelähetyksenä Periscope TV:n kautta www.periscope.tv/uusihevostalous/

Joko olet tilannut uutiskirjeen? Ajankohtaisasiaa hevosalalta joka toinen kuukausi! Tilaa uutiskirje tästä.

Järjestäjänä Uudistuva hevostalous-hanke / Hämeen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Luonnonvarakeskus Luken ja Hippoliksen kanssa

Lisätietoja: Sirpa Pussinen, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), puh. 050 5749 207, sirpa.pussinen@hamk.fi ja Anne Laitinen, Hippolis, puh. 040 7660 830, anne.laitinen@hippolis.fi

Uudistuva hevostalous-yhteistyö- ja tiedonvälityshanke on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (2014-20)