SRL

Kerro kaverille:
10.03.2017

Tiedote: Horse Fair


Susanna Granroth ja Baccara Horse Fairin esteillä 2015, kuva Sonja Holma

Horse Fair – tietoa ja elämyksiä Messukeskuksessa 17.-19.3.

Helsinki Horse Fair tuo Messukeskukseen yli sata hevosta ja ponia sekä joukon suomalaisia eturivin hevosasiantuntijoita ja ratsastajia. Harrastajille on tarjolla monipuolista infoa, ja vauhdikkaat show-numerot puolestaan viihdyttävät myös alaan vihkiytymättömiä. Messuviikonlopun kruunaa yhden tähden kansainvälinen estekilpailu.

Horse Fair International by Safety System -estekilpailussa on kaksi sarjaa, Big Tour 135-140 cm ja Small Tour 125-130 cm. Kilpailuissa on mukana yli 20 hevosta ulkomailta ja suunnilleen saman verran kotimaisia kilpailijoita. Kotimaan kärkinimistä mukana ovat viime vuoden voittoaan puolustava Susanna Granroth ja hallitseva Suomen mestari Marina Ehrnrooth. Lisäksi radalla nähdään mm. Mikael Wahlman, Jukka Rantanen ja Petri Korhonen sekä virolainen Tiit Kivisild, ruotsalainen Cassandra Blomgren ja irlantilainen John Hickey.

Istunta paremmaksi ja hevonen hallintaan

Ratsastajan kehonhallintaan ja istuntaan paneudutaan sekä Centered Riding -menetelmän että ratsastuspilateksen kautta. Oppeja voi testata messuilla ratsastussimulaattorissa, jonka liikkeet mukailevat oikean hevosen liikkeitä. Suorituksen aikana omaa istuntaa tarkkaillaan vuorovaikutteiselta näytöltä. Kouluratsastajat Maria Pyykönenja Petra Palomäki puolestaan demoavat ratsastajan kehonhallintaa ja istunnan toiminnallisuutta eri askellajeissa ja tehtävissä.

Malin Holmlund näyttää, miten maastakäsittelyllä rakennetaan vahvaa yhteyttä ja johtajuutta hevoseen ja kertoo samalla, miksi maastakäsittelyä kannattaa harjoitella. Lisäksi paneudutaan hevosen kengittämisen perusteisiin ja kengityssepän työhön sekä satulan rakenteeseen.

Leijonan metsästystä ja lajiesittelyjä

Messukävijöille on luvassa myös viihdettä. Helsingin Ratsupoliisien tämän vuotinen show vie vauhdikkaisiin ja jännittäviin tilanteisiin, sillä esitys on nimeltään Leijonan metsästys. Lisäksi nähdään lajiesittelyt valjakkoajosta ja Working Equitationista, näyttävät katrillit, joissa mukana ovat irlannincobit ja suomenhevoset sekä lännenratsastajan ja kouluratsastajan yhteisnäytös.

Lisätietoja: www.horsefair.fi ja www.facebook.com/horsefair