SRL

Kerro kaverille:
19.10.2017


Peder Fredricson valloitti kuuntelijansa Helsingissä, kuva Satu Pirinen

Horse Show: Valloittava Peder Fredricson ja My Way

Tuore Euroopan mestari ja Rion olympialaisten hopeamitalisti Peder Fredricson hurmasi yleisönsä torstain mini-seminaarissa “My Way”. Ruotsalainen, maailmanlistalla kahdeksanneksi noussut Fredricson kertoi mielenkiintoisesti uraastaan alkuvaiheista lähtien aina viime kesän EM-kisoihin kotiyleisön edessä Göteborgissa.

-Olen käytännössä syntynyt hevosen selkään, olen aina ratsastanut. Ratsastimme veljeni kanssa nuorena ilman sääntöjä ja satuloita, vain kilpaillen kuka on nopein, sääntöjä venyttäen. Se on mielestäni paras tapa aloittaa ratsastus. Ei sääntöjä vain hauskanpitoa. Isäni kuitenkin opetti meille, kuinka myös pidetään hevosista hyvää huolta.

Fredricsonin menestyksen takana on hänen mielestään ainoa oikea tapa ajatella – kunnioittaa hevosta.

Hänen uransa alkoi kenttäratsastuksessa. Vuonna 2003 Hennes&Mauritz valitsi hänet yhteistyökumppanikseen. Fredricson siirtyi kokonaan esteratsastuksen pariin.

-Tiesin, että minun pitää kehittyä paljon, koska kilpailen esimerkiksi Malin Baryard-Johnssonin kanssa samassa tiimissä.

Vuotta myöhemmin hän oli Ateenan olympialaisten nelonen ja joukkuehopeamitalisti.


Peder Fredricson - H&M All In, EM-radalla Goteborgissa 2017, kuva SRL Hanna Heinonen.

Göteborgin EM-kisoihin valmistautuminen oli stressaavaa. Rion hopearatsu H&M All In oli kuusi kuukautta sairaslomalla olympialaisten jälkeen. Ruotsalaisyleisö janosi menestystä kotikisoissa ja kaikki toivoivat Fredricsonin voittavan.

-Huippuratsastajien pitää kestää ja käsitellä painetta. Itse keskityin säästämään voimia viimeisiin päiviin. Sillä väsyneenä on aina vaikeampaa käsitellä paineita. Silloin pitää kaiken hälinän keskellä osata tehdä vahvoja päätöksiä.

Fredricson lähti Göteborgiin voittamaan kultaa, vaikka ei sitä julkisesti kuuluttanut. Hän eteni päivä kerrallaan kohti tavoitettaan. Paineet ja jännitys katosivat ja huojennus nousi tilalle, kun hän ratsasti maalilinjan yli voittajana.

-Tunne oli aivan uskomaton. Huojennus ja ilo nousivat pintaan. Sain kotiyleisöstä niin paljon positiivista tukea. Sitä viikkoa en unohda koskaan.

Horse Show´ssa Fredricson kilpailee Oslon maailmancupissa neljänneksi sijoittuneella H&M Christian K:lla, H&M Carat Desirellä ja sairaslomalta palanneella H&M Sibonilla. Ruuna All In viettää kotitallissa Grevlunda Gårdenissa ansaittua lomaa.

Fredricson sanoo luoneensa tarkoituksella ympärilleen hyvää tiimiä ja lahjakkaita hevosia. Hänen mielestään ratsastajan tärkeimmät ominaisuudet ovat motivaatio tehdä töitä ja oppia uutta.

- Vaikka ei olisi paljon rahaa, voi aina tarkkailla hyviä ratsastajia, lukea kirjoja ja oppia.

Peder Fredricson kilpailee Horse Show´n kansainvälisissä luokissa perjantaista lähtien. Sunnuntaina noin klo 12.45 hän pitää mini-seminaarin areenalla, jossa hän valmentaa oppilastaan Stephanie Holménia.


Peder Fredricson ja H&M All In kunniakierroksella, kuva SRL Sonja Holma