SRL

Kerro kaverille:
10.06.2017


Ida-Lotte Peltoniemi ja Poirot, kuva SRL Sonja Holma

Ida-Lotte Peltoniemi juhli junioreiden koulussa kotikentällään

Ypäjäläinen Ida-Lotte Peltoniemi, 18, säilytti junioreissa johtoaseman ja varmisti kouluratsastuksen SM-voiton myös vapaaohjelman ykkössijalla ruunalla Poirot.

- Oli varma olo, vaikka satulakin vaihdettiin pari päivää sitten ja oli kaikenlaista säätöä. Parhaani yritin, nyt se riitti kultaan.

Lukiolaistytöllä on ennestään poneissa mm. SM-kultaa j PM-hopeaa, ja nykyinen hevonen on saatu lahjakkaalle juniorille lainakäyttöön. Ratsukkoa valmentaa Kiki Nyberg.


Ida-Lotte Peltoniemi, Karita Kotikulma ja Poirot, kuva SRL Sonja Holma

- Poirotin omistaja Karita Kotikulma odotti vauvaa, ja etsi ratsastajaa ja kilpailijaa hevoselle. Katsoimme, kokeilimme ja toimi, nyt se on ollut minulla vuoden käytössä. Se on tosi kuuma ja herkkä, omalla tavallaan kuitenkin lungi, lempeä ja ihmisystävällinen. Sen kanssa toimii pitkäjänteisyys ja rauhallisuus, ei saa hätääntyä, vaan pitää yrittää toisella tavalla. Karita oli tosi ylpeä, kun hänen kultapoikansa pärjäsi, Peltoniemi hymyilee.


Ida-Lotte Peltoniemi mitalikylvyssä, kuva SRL Sonja Holma

Hopeamitalisti, sipoolainen Daniela Therman oli tammalla Sara Enshöj viides ensimmäisen osakilpailun jälkeen, mutta hieno suoritus vapaaohjelmassa kiidätti ratsukon hopealle.

- Olen tosi tyytyväinen verrattuna eiliseen rataan, nyt sai oikeasti tsempata, että pääsi mitaleille. Tänään hevonen oli rauhallisempi radalla, meillä oli parempia pätkiä, eikä ylimääräisiä laukannostoja tai mitään isoja virheitä, olen tyytyväinen. Hevosella on laadukkaat ravi ja käynti, mutta laukan rytmin kanssa pitää tehdä töitä, Therman toteaa. Häntä valmentaa Mikaela Soratie.


Daniela Therman ja Sara Enshöj, kuva SRL Sonja Holma

Kirkkonummelainen pronssimitalisti Lotta Sundberg on tyytyväinen kilpailun saldoon, kahdesta ratsusta mitalihevoseksi valikoitui Amadeus, jolla hän oli kolmas myös perjantaina. Ratsukkoa valmentaa Eevamaria Porthan-Broddell.

- Viime kisat olivat huonommat, joten ei ollut kovin varma fiilis, mutta periaatteessa mitalia lähdin hakemaan. Tämä oli PM-katsastus, saimme hyvän tuloksen alle ja tämä oli hevosen kanssa kanssa ensimmäinen kür, siihen nähden olen tyytyväinen, Sundberg sanoo.

Mitalikolmikon tähtäimessä ovat sekä PM-kilpailut Ruotsissa kesä-heinäkuun vaihteessa, että mahdollisesti EM:t Roosendaalissa, Hollannissa elokuussa.


Lotta Sundberg ja Amadeus, kuva Senja Holpainen

Kouluratsastuksessa lauantaina SM-urakkansa aloittavat nuoret ja seniorit. Senioreiden SM-finaali ratsastetaan sunnuntaina alustavasti klo 11 alkaen GP vapaaohjelmassa. Nuoret vapaaohjelmat ovat vuorossa klo 14.

Esteratsastuksessa lauantaina nähdään alle 25-vuotiaiden LähiTapiola Future Challenge -sarjan kolmas osakilpailu klo 14 alkaen. Sunnuntaina hypätään perinteikäs, pitkän radan Finnderby derbyesteineen alustavasti klo 13.45 ja sen jälkeen LähiTapiola GP-sarjan kolmas osakilpailu, ensimmäinen kierros klo 15 ja toinen noin klo 16.15.

Lännenratsastuksen kansainväliset kilpailut käynnistyvät puolestaan Wanhassa maneesissa lauantaina ja jatkuvat sunnuntaina.

Lisätietoa, aikataulut, lisää julkaisuvapaita tiedotteita yms: www.hevosopisto.fi/finnderby / Aluekartta


Ida-Lotte Peltoniemi ja Poirot, kuva SRL Sonja Holma

Hankkija Finnderby 8.-11.6.2017
Kilpailun aikataulu ja lisätiedot: www.hevosopisto.fi/finnderby

Televisioinnit:
Livelähetys netissä: http://www.haven.fi/live/
Aikataulut ja lähetettävät luokat: LINKKI


Ida-Lotte Peltoniemi - Poirot, kuva SRL Heidi Lammi.

Tuloksia lauantailta 10.6.2017

Tulospalvelu, kaikki luokat: kouluratsastus / kenttäratsastus / esteratsastus / reining

KOULURATSASTUS
Junioreiden Suomen mestaruus, kokonaistulos 2. osakilpailun jälkeen
1) Ida-Lotte Peltoniemi – Poirot, Ypäjän Ratsastajat 68,324/72,320=140,644
2) Daniela Therman - Sara Enshöj, Husön Ratsastajat 66,757/71,905=138,662
3) Lotta Sundberg – Amadeus, Ratsastusseura Dc ry 67,973/70,570=138,543
Täydet tulokset: http://s3.amazonaws.com/equipe-online/assets/60469/original.pdf?1497086522


Mitalikolmikko juniorit 2017