SRL

Kerro kaverille:
12.05.2017

Irlanti voittoon Drammenin Nation Cupissa, Suomi 12.

Norjassa, Drammenissa hypättiin perjantaina illalla kolmentoista maan joukkueiden välinen Nations Cup Euroopan 2. divisioonassa. Irlanti otti voiton, toiseksi sijoittui Belgia ja kolmanneksi Ranska.

Suomen joukkue karsiutui jatkosta ensimmäisellä kierroksella ja oli kokonaiskilpailussa kahdestoista. Susanna Granroth ja Anatevka selvittivät ensimmäisen kierroksen kahdella puomilla, Satu Liukkonen ja Gurra Hop kolmella. Kun Sebastian Numminen ja vasta 8-vuotias Que Adore keräsivät 25 virhepistettä ja Niclas Aromaa ja Chairman hylättiin kahden kiellon jälkeen, kokonaissumma virhepisteitä oli 45.

- Tämän kauden päätavoite on EM-kilpailuissa. Itse Nations Cupin finaali ei ole tavoitelistalla. Nations Cupit ovat erinomainen paikka hakea EM-karsintatuloksia sekä rakentaa joukkuehenkeä. Valitettavasti kaikki kilpailuun aiotut hevoset eivät pystyneet eri syistä osallistumaan Drammenissa. Kesäkuun alussa Tanskan Uggerhalnessa on seuraava Nations Cup, ja samassa yhteydessä mukana myös kouluratsastajat omassa joukkuekilpailussaan, Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne toteaa.

Meneillään on Nations Cupin 108. kausi, mukana kilpailijoita 50 maasta, 19 maassa ratsastetaan 19 karsinaa ja finaali hypätään syyskuussa Barcelonassa.

Euroopan 2. divisioonassa on 19 maata: Itävalta, Belgia, Bulgaria, Tšekki, Tanska, Suomi, Iso-Britannia, Kreikka, Unkari, Israel, Luxemburg, Norja, Puola, Portugal, Venäjä, Slovenia, Slovakia, Turkki ja Ukraina.

Nations Cupissa hypätään kaksi kierrosta, joista toiselle pääsee mukaan enintään kahdeksan parasta. Joukkueissa on mukana neljä ratsukkoa, joista kolmen parhaan tulos lasketaan mukaan. Tasapisteissä yksi ratsukko joukkueesta osallistuu uusintaa, jossa ratkaisee virheet ja aika.

Pisteitä kustakin osakilpailuista saa 10 parasta joukkuetta, sarjassa mukaan lasketaan enintään 4 parasta tulosta. Mukana osakilpailuissa on myös maita, jotka eivät ole 2. divisioonassa. Pisteet annetaan joukkueille kokonaiskilpailun sijaluvun mukaan, missä huomioon otetaan myös muiden maiden sijoitus.

8.-14.5. Esteratsastuksen CSIO3*, Drammen Spring Tour 2017, Norja / www.drammenspringtour.com
Tulokset Nations Cup: http://results.hippodata.de/2017/1311/docs/nations_cup_-_final_result.pdf