SRL

Kerro kaverille:
31.03.2017


Jaana Kivimäki ja Bellilene, Deauville 2016, (c) Simon Photo.

Jaana Kivimäki avasi kolmanneksi Deauvillen kolmessa tähdessä Ranskassa

Pararatsastaja Jaana Kivimäki sijoittui tammalla Bellilene kauden kansainvälisessä avauskilpailussaan hienosti kolmanneksi Deauvillessä, Ranskassa perjantaina. Tulos kolmen tähden kilpailujen joukkueohjelmassa oli 67,49 %. Voiton otti Alankomaiden Nicole Den Dulk ratsulla Wallace N.O.P. (70,09) ja toiseksi nousivat Itävällan Pepo Puch – Fontainenoir (68,97).

Ryhmitys pararatsastuksessa muuttunut vuoden alusta, eli uudet ryhmät ovat 1a=1, 1b=2, 2=3, 3=4 ja 4=5. Ennestään ryhmiä oli neljä, joista 1. oli jaettu ryhmiin 1a ja 1b.

- Meillä on uudet, hieman vaikeutuneet radat. Kun ennen arvostelukohtia oli 20, nyt niitä on 25, siihen nähden prosentit olivat hyvät. En ole koskaan aiemmin harjoitellut tätä kokonaisena ratana, treenannut vain tehtäviä. Meille tuli pieniä tahtirikkoja, mutta Belle oli tosi hyvä, kuuliainen, ryhdikäs ja suhteellisen rento, Kivimäki iloitsee.

Ratsastajalla oli paikka Rion paralymialaisiin, mutta hän estyi kilpailemasta loukattuaan niskansa. Nyt Kivimäki on valmentautunut Espanjssa reilut kaksi kuukautta kouluratsastaja Alicia Zara Jamanin avulla.

- Tämä oli ensimmäinen kilpailuni yhdeksänteen kuukauteen. Neljä kuukautta kului niskatuessa toipumassa.

- En ole koskaan jännittänyt näin paljon radalle lähtöä. Apunani aloitti juuri uusi groomi, Ida Hyvärinen, jolle esteratsastus on kilpailulajina tutumpi. Hän myös ratsuttaa minulle. Ida on ottanut hienosti tehtävänsä vastaan ja verrytteli Bellen tänään tosi rennoksi ja vetreäks.

Avustanaja Kivimäen tiimissä toimii Katri Aho, ja Espanjassa valmentauitumisen mahdollistaa yhteistyökumppanien tuki.

Kilpailu jatkuu lauantaina henkilökohtaisella ohjelmalla ja huipentuu sunnuntaina vapaaohjelmaan.

30.3.-2.4. Pararatsastusta CPEDI3* Deauville, Ranska / www.handiequicompet.fr
Ryhmä 2, joukkueohjelma, lähti seitsemän
1) Nicole Den Dulk - Wallace N.O.P., NED 70,091%
2) Pepo Puch – Fontainenoir, AUT 68,970%
3) Jaana Kivimäki – Bellilene, FIN 67,485
http://www.handiequicompet.fr/fr/490/resultats/

Huom! Päivitetty paraluokkien uusi jako 31.3.2016