SRL

Kerro kaverille:
21.05.2017

Terveiset Strzegomin palkintojenjaosta. Kuva: Elmo Jankari.

Jankarille EM-kvaali, Siltakorvelle kahden tähden voitto

Elmo Jankari ja Duchess Désirée tekivät hyvää työtä Puolan Strzegomin kansainvälisten kenttäratsastuskilpailujen viimeisenä päivänä. Ratsukko nousi kolme sijaa lauantailta ja oli kolmen tähden pitkässä kilpailussa kahdeksas. Jankari ja DD hyppäsivät esteradan ilman pudotuksia, mutta otti hieman aikavirheitä. Luokan voiton vei Belgian Karen Donckers hevosella Fletcha van’t Verahof.

Jankarin tulos merkitsee sitä, että Suomella on nyt kolme ratsukkoa, joilla on oikeus osallistua elokuussa järjestettäviin kenttäratsastuksen EM-kilpailuihin. Muut kaksi ovat Sanna Siltakorpi – Bofey Bridge ja Pauliina Swindells – Ferro S.

– Hevonen tuntui tänään tosi hyvältä, Jankari kertoi.

– Tiesin, että enimmäisaika on tiukka, mutta halusin ratsastaa mahdollisimman tarkasti ja hyvin.

– Tämän kilpailun jälkeen hevonen saa palautua ja sitten teemme vielä jonkun kisan ennen EM-starttia.

– Tässä kisassa en pitänyt maastossa täyttä kilpailutempoa yllä, koska tavoitteena oli saada EM-kvaali. Jotta päästään oikeaan vireeseen, niin täytyy käydä tekemässä joku kisa vähän eri tempolla.

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click tekivät kahden tähden pitkässä luokassa erinomaista työtä. Esteet sujuivat virheittä ja ratsukko otti upeasti luokkavoiton, kun maaston jälkeen Sannan edellä olleet ratsukot ottivat kumpikin kaksi pudotusta.

– Click oli koko viikonlopun tosi hyvän tuntuinen ja hyppäsi tänäänkin hienosti, Sanna kehui.

Kolmen tähden lyhyessä kilpailussa Sanna Siltakorpi ja Bofey Bridge saivat kolme pudotusta.

– Hevonen oli tänään aika vahvasti kiinni oikeassa ohjassa ja jäin korjailemaan sitä liikaa, Sanna pohti.

– En ole kovin huolissani pudotuksista. Ajattelin tehdä vielä kaksi kilpailua ennen EM-kisaa, toisen kahden tähden tasolla ja toisen kolmen tähden tasolla. Bofey Bridge ei ole vielä mennyt kuitenkaan kovin monia kolmen tähden kilpailuja, niin haluan valmistella sen parhaalla mahdollisella tavalla.

CCI3*, lopputulokset: 1) Karen Donckers – Fletcha van’t Verahof BEL -52,3, 2) Merel Blom – Rumour Has It N.O.P. NED -52,4, 3) Eveline Bodenmüller – Waldmann SUI -55,3, … 8) Elmo Jankari – Duchess Désirée FIN -76,0.

Täydet tulokset: http://results.strzegomhorsetrials.pl/strze_010_erspr.pdf

CCI2*, lopputulokset: 1) Sanna Siltakorpi – Bofey Click FIN -49,4, 2) Alice Naber-Lozeman – ACSI Zamzam NED -53,8, 3) Pawel Spisak – Admiral POL -54,8.

Täydet tulokset: http://results.strzegomhorsetrials.pl/strze_040_erspr.pdf


Sanna Siltakorpi ja Bofey Click kunniakierroksella. Kuva: Elmo Jankari.