SRL

Kerro kaverille:
19.02.2017

Keppihevoset kirmaavat Suomi 100 -juhlavuoteen


Kuva Anna Aalto/Heasta

Keppihevoset valtaavat toukokuun 20. - 21. päivä Helsingin Kaivopuiston yhdessä nelijalkaisten hevosten kanssa. Tapahtumaan odotetaan yli 30. 000 kävijää, joista ainakin nuoremmilla osanottajilla on odotettavasti myös omat kepilliset hevoset mukanaan. Hevoset Kaivarissa -tapahtumaan rakennetaan Suomen suurin keppihevosareena, jossa kaikilla on mahdollisuus päästä hyppäämään omalla tai paikan päältä lainattavalla keppihevosella.

Järvenpäässä Ratsastuskeskus Ainossa kiidettiin yli keppariesteiden

Keppareiden varaslähtö kohti Hevoset Kaivarissa -tapahtumaa toteutui Järvenpään Ratsastuskeskus Ainossa koko perheen Keppihevospäivässä sunnuntaina 19.2. Tapahtuma keräsi huikeat viitisen sataa keppariratsastajaa. Maksuttomassa tapahtumassa keppihevoset kirmasivat yli esteiden kilpailuradalla, jossa kaikki osallistujat palkittiin onnenpyörästä pyöräytetyin yllätyspalkinnoin.

Tapahtumasta lähdettiin kotiin kasvot keppihevosmaalauksilla koristeltuina ja mukaan sai myös itse taiteilemansa ruusukkeen, tai keppihevosen riimun tai suitset. Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua Ratsastuskeskus Ainon tiloihin keppihevosmaastoratsastusretkillä, jotka ohjasi ratsastuskeskuksen Katri Siltala, luonnollisesti keppihevosellaan ratsastaen. Ohjelmassa oli myös nelijalkaisilla hevosilla talutusratsastusta, jossa kaikilla kiinnostuneilla oli mahdollisuus päästä kokeilemaan tuntumaa ponin selässä.

Tapahtumaan kahdella kepparillaan osallistunut Janni Salo, 10 kertoo nauttivansa erityisesti este- ja maastoratsastuksesta keppihevosten kanssa. Janni on harrastanut keppareita muutaman vuoden. Hän on osallistunut aiemmin yhteen kepparikilpailuun kilpailijana ja toiseen katsomosta käsin. Jannin seuraava tavoite on päästä mukaan keppareiden SM-kilpailuihin. Aikeissa on myös osallistua Hevoset Kaivarissa -tapahtumaan, josta Janni onkin jo ehtinyt kuulla, että mukana on ”kaikenlaista heppahommaa”.

- Ponit ovat söpöjä. Tykkään hoitaa ja touhuta niiden kanssa. Keppareissa taas parasta on, että saa itse päättää, mitä poni kulloinkin tekee, vikuroiko, vai meneekö nätisti”, Janni kertoo.

Hän harrastaa myös ratsastusta nelijalkaisilla poneilla ja tulevaisuuden suunnitelmissa on myös sillä saralla esteratsastuksessa kilpaileminen.

- Laukan rytmin opin kepparilla ratsastaessa, sitten se sujui hevosen selässäkin paremmin. Myös kunto kasvaa kepparilla juostessa”, Janni hymyilee.

Keppihevonen on ollut osana Suomen itsenäisyyden taivalta

Keppihevonen on ollut osa Suomen historiaa leikkikaluna läpi maamme satavuotisen taipaleen. Keppihevoset mainitaan muun muassa Aleksis Kiven Seitsemän Veljestä -teoksessa vuodelta 1870.

Nykyään keppihevoset ovat leikin lisäksi myös erityisesti tyttöjen ja nuorten naisten monipuolinen harrastus, joka sekä liikuttaa että pitää yllä kädentaitoja. Keppihevosia harrastetaan usein myös varsinaisen ratsastuksen rinnalla ja se onkin lapsille ja nuorille hauska ja liikunnallinen tapa harrastaa hevosia ja ratsastusta muuallakin kuin talliympäristössä – yhdessä ystävien kanssa.


Hevoset Kaivarissa - ainutlaatuinen ja näyttävä juhlavuoden huipentuma

Hevoset osallistuvat näyttävästi Suomi 100 -juhlavuoteen. Juhlinnan huipentuma on Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma Helsingin Kaivopuistossa 20.-21. toukokuuta. Mukaan on kutsuttu yli sata hevosta ja paikalle odotetaan 30.000 kävijää. Yleisö saa nauttia ratsastuslajeja ja ravitoimintaa esittelevistä näytöksistä ja kilpailuista. Hevoset Kaivarissa on suunnattu koko perheelle ilmaisella sisäänpääsyllä. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan ratsastusta ja hevoskyytiä, mukana on myös Suomen suurin keppihevosstadion.

Koko perheen Keppihevospäivän järjesti Suomen Ratsastajainliitto ry yhteistyössä Ratsastuskeskus Ainon kanssa. Tapahtuma on yksi Mahdollisuuksien Hevonen Suomi 100 -vuoden tapahtumista.

Hevoset Kaivarissa -tapahtuma: www.hevosetkaivarissa.fi
Juhlavuoden hevosalan tapahtumakalenteri: http://hippolis.fi/juhlavuosi/tapahtumakalenteri/