SRL

Kerro kaverille:
22.10.2017

Jeanna Högberg - Duendecillo P, HIHS 2017, photo Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com-2

Jeanna Högberg ja ”Peikko” tyrmäsivät vastustajansa myös Knock Out- kaksintaistelussa

Ruotsalaisratsastaja Jeanna Högberg otti suomalaissyntyisellä FWB-oriilla Duendecillo P kolmannen perättäisen voittonsa Helsinki International Horse Show´n kansainvälisessä kouluratsastuksessa ratsastamalla kärkeen myös sunnuntain Dressage Knock-Out -kilpailussa. Siinä tuomareille esitettiin vaativimpia GP-liikkeitä samanaikaisesti pareittain, ja parempi ratsukko eteni jatkoon yleisön riehaantuessa huimiin suosionsoituksiin.

Ratsastajat ottivat mukaan suorituksiinsa aimo annoksen myös huumoria ja hauskanpitoa sonnustautuen mitä luovimpiin asusteisiin. Voittajalla oli tilanteen mukaan mm. pinkki peikkoperuukki. Kakkoseksi nousseella Maria Pyykösellä ja Zellellä oli teemana Suomi 100 ja Zellellä pääsään taisteluntahtoisesti viikinkikypärä.

- Peikolla oli hauskaa ja se oli tosi rento, teki piaffea todella elastisesti tänään, samoin myös eilen. Tässä kilpailussa pidetään hauskaa, ja Suomen lippu ja vaaleanpunaiset saappaat saattoivat auttaa menestyksessä, Högberg nauroi lehdistötilaisuudessa.


Maria Pyykönen - Zelle, HIHS 2017, photo Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com


Maria Pyykönen - Zelle, HIHS 2017, photo Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com-10

Kolmannen sijan vei Per Duvefeltin Edvin kultaraidat lautasillaan. Neljäntenä nähtiin Mia von Schantz ja Zalzatime vaaleanpunaisin papiljotein ja somistein.

Luokan tuomari Irmeli Summanen piti näkemästään.

- En ole koskaan nähnyt Peikolla niin hienoa piaffea ja passagea, hevonen kasvoi vai teki aina vain enemmän yleisön kannustuksesta ja taputuksista.


Per Duvefelt - Edvin, HIHS 2017, photo Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com-13

Kilpailun kehittäjä Marko Björs oli myös mukana tuomaristossa.

- Yleisö rakastaa Knock out -kilpailua. Kaikki olivat todella hyvin mukana, ja yleisö oli myös tosi asiantunteva ja osasi hienosti poimia parhaat suoritukset.

N20 International Dressage Knock-Out presented by Westerback, kansainvälinen kouluratsastus, kaksintaistelu. Lähti 4, sijoittui 4.
1) Jeanna Högberg/Duendecillo P, SWE 4, 2) Maria Pyykönen/Zelle FIN 3, 3) Per Duvefelt/Edvin SWE 2, 4) Mia von Schantz/Zatal FIN


Maria Pyykönen - Zelle, HIHS 2017, photo Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com


Mia von Schantz - Zatal, HIHS 2017, photo Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com-14

Minna Korkalainen menestyi yleisötuomarina

Tänä vuonna Helsinki Horse Show'n kouluratsastusluokissa oli ensimmäistä kertaa käytössä yleisötuomarointi. Lataamalla sovelluskaupasta ilmaisen Spectator Judging -sovelluksen yleisö pystyi kouluradan edetessä antamaan omat numeroarvionsa suorituksen kulusta. Lopuksi verrattiin yleisön antamia pisteitä tuomariston antamiin pisteisiin. Lauantain GP kürin kolmanneksi parhaiten ja Small Tour Specialin parhaiten yleisötuomaroinnissa onnistui vihtiläinen Minna Korkalainen, joka kuuluu myös Horse Show'n vapaaehtoisporukkaan.


Minna Korkalainen