SRL

Kerro kaverille:
28.09.2017

Jenni Suhonen palkittiin Vuoden Nuorisotoiminnan teosta


Jenniä palkitsemassa Nuorten Päättäjien Heidi Pakarinen Kuva: Nina Kaipio

Kymijoen Ratsastajien nuorisovastaava Jenni Suhonen palkittiin Vuoden Nuorisotoiminnan teosta Ratsastajainliiton seura- ja talliristeilyllä lauantaina 23.9. Ratsastajainliiton Nuoret Päättäjät -ryhmän jäsenet valitsivat ilmiantojen joukosta voittajan.


Jenni on käynnistänyt seurassaan nuorisoa aktivoivan hankkeen, joka tähtää nuorisoporukan kansainväliseen vaihtoon ja tutustumiseen eri maiden hevoskulttuureihin. Kohdemaista tullaan vastavuoroisesti tutustumaan myös Suomeen. Hanke toteutetaan EU:n Erasmus+ -ohjelman osana. Nuorisohankkeessa on mukana osallistujia yli seura- ja kuntarajojen. Nuorten itsensä ideoimalla ja toteuttamalla toiminnalla kerätään kasaan hankkeen omarahoitusosuutta, nuorisovastaavien ja muiden hankkeessa mukana olevien aikuisten tukemana. Tähän mennessä nuoret ovat järjestäneet esimerkiksi hevosten ja ponien Match show´n, harjoituskilpailuja, keppihevoskilpailuja ja talutusratsastusta erilaisissa tapahtumissa.


Jenniä palkittavaksi ehdottanut Krista Heikkilä kertoo: ”Jenni on puhaltanut yhteishenkeä ja motivaatiota seuran laajaa ikähaitaria edustavaan porukkaan, kannustaen nuoria omaan päätöksentekoon ja omien vahvuuksiensa ja taitojensa esiintuomiseen ja kehittämiseen. Jenni tunnetaankin seurassamme loputtomana tarmonpesänä, joka keksii rohkeasti uutta, kehittää yhteistyöverkostoja eri tahojen kanssa ja haluaa kehittää omaa osaamistaan.”


Nuorten Päättäjien perusteluina valinnalle oli hanke, jolla aktivoidaan nuoria, luodaan yhteisöllisyyttä ja ystävyyssuhteita yli seura-, kunta- ja maarajojen. Hankkeessa nuorten päätöksenteon ja osallisuuden vahvistaminen on keskeisessä osassa ja aikuinen on taustalla tukena ja apuna. Nuorten Päättäjien mielestä on rohkeaa ja avartavaa toteuttaa nuorisovaihto. Lisäksi tänä päivänä kaikenlainen suvaitsevaisuutta lisäävä toiminta on hyvästä ja on hienoa uskaltaa ja osata katsoa oman boxin ulkopuolelle. Hienoa on myös, että hankeen toiminta on yhdenvertaisesti mahdollista kaikille taloudellisista resursseista riippumatta, sillä varat reissuun kerätään yhdessä. Hanke ja Jennin vapaaehtoistyö seurassaan on kokonaisuudessaan erinomainen esimerkki siitä, mitä seurojen nuorisotoiminta voi parhaimmillaan olla!


Nuoret Päättäjät muistavat Mahdollisuuksien Hevonen -ruusukkeella myös palkittaviksi ehdotettuja Linda Ervastia, Annika Kyrklundia, Julia Tenhusta ja Sami Funkea.


Kiitos kaikille ehdotuksensa jättäneille ja onnittelut Jennille ja muille palkituille.