SRL

Kerro kaverille:
10.08.2017


Jenny Aarnio-Wihuri - Holde Maid, arkistokuva SRL Hanna Heinonen

Jenny Aarnio-Wihuri otti lapsiratsastajien
EM-esteillä finaalipaikan, Aura Vasama lähellä

Paimiolainen Jenny Aarnio-Wihuri, 13, ratsasti tammalla Holde Maid mukaan finaaliin lapsiratsastajien esteratsastuksen EM-kilpailuissa Samorinissa, Slovakiassa. Erittäin lähellä finaalipaikkaa oli myös lahtelainen Aura Vasama, 14, hollantilaisruunalla Zidane ensimmäisessä arvokilpailussaan. Finaaliin saa karsii 30 parasta ja samoilla pisteillä siitä eteenpäin olevat.

Aarnio-Wihuri lähtee finaaliin jaetulta 19. sijalta usean muun ratsukon kanssa. Vasama oli läöhellä finaalipaikkaa ja loppupelissä 32. tilalla. Kaikkiaan kilpailussa starttasi 102 ratsukkoa.

- Molemmat ratsastajat tekivät todella hyviä ratoja, molemmilla hienot nollat ekalla kierroksella ja hiuksenhienot pudotukset toisella. Hyvää ratsastusta molemmilta! kehui joukkueenjohtaja ja valmentaja Marina Ehrnrooth.


Aura Vasama - Zidane, arkistokuva Korpikylän esteiltä Janina Pitkänen

Ensimmäisen karsintakilpailun tiistaina Aarnio-Wihuri hyppäsi virheittä, ja Vasamalle kertyi kaksi virhepistettä enimmäisajan ylityksestä. Torstaina hypättiin kaksi kierrosta, joista molemmat suorittivat ensimmäisen virheittä, toisella yksi pudotus kummallakin.

- Ärsyttää tosi paljon puomi, se oli aivan turha, kun tähän asti on tullut pelkkiä nollaratoja. Ponnistuspaikka oli vähän kaukana ja tuli hieman laakeampi hyppy, niin etujalat osuivat puomiin. Finaalissa pitää yrittää mennä nollarataa, jos saisi jonkun hyvän sijoituksen.

Vuosi sitten Aarni0-Wihuri oli 15. sijalla Millstreetin EM-kilpailuissa Hollannissa, siellä tuloksena yksi puomi ennen finaalia ja yksi finaalissa.

Lapsiratsastajien finaali hypätään lauantaina. Perjantaina ratsastetaan mm. junioreiden kaksi karsintakierrosta.


Aura Vasama - Zidane ja Jenny Aarnio-Wihuri - Holde Maid, kuva kisapaikalta Marina Ehrnrooth.

Esteratsastuksen juniorien ja lapsiratsastajien EM, Samorin, Slovakia / http://www.xbionicsphere.com/en/equestor

10.8. Junioreiden henkilökohtainen kilpailu, tilanne ennen finaalia 3 radan jälkeen. Mukaan finaaliin 30 parasta ja 30. tilalla olevan kanssa samoilla virhepisteillä olevat.
Tuloslista: http://eventcontent.hippoonline.de/1362/sta_erg/02_ergDEU.htm?style=hippo

Kilpailua voi seurata FEIn maksullisessa nettitelevisiossa https://tv.fei.org/