SRL

Kerro kaverille:
29.07.2017

John Antell oli paras Kenraalin Malja -kilpailussa Hangossa. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

John Antell voitti Kenraalin Maljan SeaHorse Weekillä

SeaHorse Week on osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmatarjontaa. Sen kunniaksi Hangossa kilpailtiin tänään aikaisemmin Turussa ratsastetusta Kenraalin maljasta. 135-tason luokan voittoon ratsasti Husön John Antell (Osaka Hästak).

"Huippufiillis voittaa täällä, mahtava tunnelma ja paljon yleisöä. Lähdin viimeisenä uusintaan, Ilona Mäkipere oli ratsastanut kovan pohja-ajan - päätin ratsastaa viimeisen linjan seitsemällä askeella ja vaan toivoa, että puomi pysyy ylhäällä", John Antell kertoo tyytyväisenä. Antellin kilpakumppani on ratsastajalle vain reilut kolme kuukautta vanha tuttavuus. Antell kilpailee SeaHorse Weekissä vielä huomenna sunnuntaina, LähiTapiola Future Challengen viidennessä osakilpailussa.

Kenraalin malja on edesmenneen jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin Suomen Ratsastajainliitolle lahjoittama, ikuisesti nuorten ratsastajien keskuudessa kiertävä palkinto.

"Kenraalin pokaalikokoelmasta saatu palkinto oli lahjoitushetkellä mustunut ja arvottoman näköinen. Veimme sen hopeasepälle kunnostettavaksi ja pinnan alta paljastui arvokas Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema palkinto", muistelee vuonna 1997 kenraali Stewenin kanssa tehtyä pokaalin hakureissua Tom Gordin, joka tuohon aikaan toimi Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtajana.

Päivän muissa luokissa nähtiin esteratsastusta parhaimmillaan. Jännittävien sekuntitaistojen voitot veivät 125 -tasolla (Prix de Finnlines) Ratsastusseura Varsa:n Ilona Mäkipere (Goombay Dancer), 130 -tasolla (Prix de Benitec) Korpikylän Mikael Wahlman (Jackpot van de Kievitsdriesen) ja 140-tason aikaratsastuksen (Prix de Classic Pizza) Hanna Tardiveau (Wetrichta).

Keppihevosareenalla oli vilinää myös tänään. Kilpailuun osallistui yhteensä yli 60 harrastajaa. Lauantaina Hangon aurinkoisella areenalla nähtiin 121 suoritusta, yleisöä vieraili katsomossa yli 2 200 päivän aikana.

Huomenna sunnuntaina on SeaHorse Weekin viimeinen kilpailupäivä, joka huipentuu klo 13.30 maamme pääsarjan LähiTapiola Grand Prix:n viimeiseen osakilpailuun ennen elokuun puolivälissä ratsastettavaa finaalia. Sarjaa johtava Susanna Granroth nähdään radalla myös Hangossa. Sarjakärki on tasainen, joten luvassa on varmasti jännittävä kilpailu!

Sunnuntaina klo 11.00 ohjelmassa on nuorten ratsastajien LähiTapiola Future Challengen viimeinen osakilpailu. Tasaista on taistelu tässäkin sarjassa - johtopaikkaa pitävä Krista Tamminen on mukana myös Hangossa. Lisäksi sunnuntain ohjelmassa on klo 9.00 Hanko Speed Race, Prix de Villa Maija, 130 cm.

Yleisöllä on katsomoon vapaa pääsy.

Teksti: Minna Ruolanto

Ajantasainen aikataulu, lähtölistat ja tulokset on-line: Equipe

Kilpailun ohjelma ja virallinen nettisivu: www.seahorseweek.fi

SeaHorse Week Facebookissa

Ilona Mäkipere ja Chiva tarjosivat Antellille kovan vastuksen. Kuva: SRL / Heidi Lammi.