SRL

Kerro kaverille:
28.04.2017


Tämäntyyppinen menopeli ja hurjat hevosvoimat luvassa
Amarok Leading Rider -kisan voittajalle!
Kuvan Amarok on malliauto, ei siis palkintoauto, se tulee tuliteränä Suomeen kesällä.

Juhlavuoden kunniaksi kaikkien aikojen
palkintoauto ratsastuksen GP-esteillä

Esteratsastuksen LähiTapiola GP-sarja huipentuu elokuun finaalissa Laakson ratsastusstadionilla jymypalkintoon. Suomen itsenäisyyden satavuotisen juhlavuoden kunniaksi Amarok Leading Rider -kilpailun pääpalkintona jaetaan 49.000 euron arvoinen Volkswagen Amarok DC Comfortline auto.

- Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme jatkoa monivuotiseen yhteistyöhömme Volkswagen-hyötyautojen kanssa. Hevosten liikuttamiseen kisapaikoille tarvitaan järeitä hevosvoimia, ja Volkswagen monipuolisine vetoautoineen on Ratsastajainliitolle oiva ja luonteva kumppani, Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall iloitsee.

- Uskon, että täysin uudistunut, V6-moottorilla jyrisevä Amarok tuo aivan uutta säpinää Leading Rider -kilpailuun. Odotamme jännityksellä, kenelle saamme luovuttaa uuden Amarokin avaimet, VV-Auto Groupin Volkswagen-hyötyautoista vastaava johtaja Juha-Pekka Sihvonen toteaa.

GP-finaalissa Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä ratkaistaan avoimen ja nuorten sarjojen kärki lauantaina 12. elokuuta. Sunnuntain loppuhuipennukseen isoilla esteillä Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailuun pääsee sijoittumalla sarjojen osakilpailuissa parhaan kolmen joukkoon, myös finaalissa on jaossa vielä muutama mahdollisuus.

Esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix -sarja käynnistyy reilun viikon päästä Tuusulan Derbyssä Järvenpäässä 5.-7. toukokuuta. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Tuusulan Ratsastajat ry ja Ratsastuskeskus Aino. Seuraavat osakilpailut hypätään Lahdessa, Korpikylässä toukokuun lopussa, Finnderbyssä, Ypäjällä kesäkuun alussa, Salo Horse Show’ssa kesä-heinäkuun vaihteessa ja Hangon SeaHorse Weekissä heinäkuun lopussa.

Yle Urheilu lähettää TV2:ssa pitkän taltioinnin GP-finaalista, mukana sekä sarjafinaalin ratkaisujen paikat että huikea kilpailu voittoautosta.


Julia Engblom - Verdi, GP-finaalin 2016, kuva SRL Sonja Holma.

Juhlavuosi yhtä hevoshumua
ja kavioiden kumua

Hevoset osallistuvat näyttävästi Suomi 100 -juhlavuoteen. Juhlinnan huipentuma on Hevoset Kaivarissa -päätapahtuma Helsingin Kaivopuistossa 20.-21. toukokuuta. Mukaan on kutsuttu yli sata hevosta ja paikalle odotetaan 30.000 kävijää. Yleisö saa nauttia ratsastuslajeja ja ravitoimintaa esittelevistä näytöksistä ja kilpailuista. Hevoset Kaivarissa on suunnattu koko perheelle ilmaisella sisäänpääsyllä.

Ratsastuksessa järjestetään ennätysmäärä tapahtumia aina kansainvälisiin kilpailuihin asti. Pääkilpailut ovat Helsinki International Horse Show lokakuussa ja kesäkuun Finnderby, jossa mitellään Suomen mestaruudet koulu-, kenttä- ja pararatsastuksessa sekä hypätään mm. LähiTapiola GP-sarjan osakilpailu. Mukana on myös lännenratsastuksen reiningin kansainväliset kilpailut.

Esteratsastuksen SM-kilpailut hypätään Järvenpäässä Ratsastuskeskus Ainossa syyskuussa. Siellä kisataan myös vikellyksen PM. Savijärvellä Sipoossa ajetaan valjakoiden Pohjoismaiden mestaruuksista heinäkuussa.

Suomenhevosen kantakirja täyttää Suomi 100 -juhlavuotena 110 vuotta. Suomenhevoset näkyvät kilpailuissa entistä vahvemmin, ja kausi kruunataan Suomenratsujen Kuninkaallisissa Ypäjällä elo-syyskuun vaihteessa.


Julia Engblom, vuoden 2016 palkintoauto ja Volkswagenin markkinointipäällikkö Jon Höckerstedt, kuva SRL Sonja Holma.

Kesän tähtikilpailuista on luvassa runsaasti livelähetyksiä Haven Oy:n tuottamana www.haven.fi/live/ ja jälkintallenteita esitetään SRL:n omalla kanavalla: www.youtube.com/user/ratsastajainliitto

Voittoauto: Uusi Volkswagen Amarok DC Comfortline 3,0 TDI V6 150kW 4MOTION, 2-paikkainen pakettiauto, arvo n. 49 000 €.

Sarjakilpailujen tarkemmat säännöt: LINKKI
Voittajia: http://www.ratsastus.fi/gp-estesarjojen_voittajia

TÄHTIKILPAILUT 2017

Suomi 100 -juhlavuoden hevosalan päätapahtumia
20.-21.5. Hevoset Kaivarissa, Helsingin Kaivopuisto / http://hevosetkaivarissa.fi/
18.-22.10. Helsinki International Horse Show, Helsingin Jäähalli /
www.helsinkihorseshow.fi
- Esteratsastus, maailmancupin osakilpailu CSI5*-W, kouluratsastus CDI3*, viihdeohjelmaa

Olympialajien SM-kilpailut
9.-11.6. Finnderby, Koulu- ja pararatsastus, kaikki ikäryhmät, kenttäratsastus, seniorit ja nuoret, Ypäjä / www.hevosopisto.fi
7.-10.9. Esteratsastus, Järvenpää, Ratsastuskeskus Aino – kaikki ikäryhmät / www.ratsastuskeskusaino.fi

Esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix, LähiTapiola Future Challenge ja Volkswagen Amarok Leading Rider
5.-7.5. Tuusulan Derby, Järvenpää, Ratsastuskeskus Aino / www.tuusulanratsastajat.fi ja www.ratsastuskeskusaino.fi
25.-28.5. Lahti, Korpikylä / https://korpikylanratsastajat.sporttisaitti.com/
9.-11.6. Finnderby, Ypäjä / www.hevosopisto.fi
29.6.-2.7. Salo Horse Show / www.salohorseshow.net
26.-30.7. SeaHorse Week, Hanko / https://www.hunr.org/seahorse-week/
12.-13.8. GP Finaali, Helsinki, Laakson Ratsastusstadion / www.ratsastus.fi

Muita tähtikilpailuja
2.-6.8. Powerpark Horse Show, Härmä. Esteratsastuksen Suomi 100 -juhlakilpailu / www.pphs.fi
20.-23.7. Valjakkoajo CAI2* Savijärvi Top Driving, Sipoo, Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet / www.husaariratsastajat.fi/
22.-24.9. Vikellys CVI3* Järvenpää, Aino, Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet https://cvifinland.wordpress.com/

Tähtikisakalenteri ja lisää tapahtumia: http://www.ratsastus.fi/tahtikilpailut