SRL

Kerro kaverille:
09.06.2013

Julia Engblom ja Verdi suvereenisti nuorten SM-voittoon

Julia Engblom ja Verdi jatkoivat SM-kisan johdossa loppuun asti. Viimeisen päivän ensimmäisellä kierroksella tuloksena oli 10 virhettä, toisesta kierroksesta ratsukko selvisi ilman pudotuksia yhdellä aikavirheellä. Kolmen osakilpailun jälkeen ratsukon lopputulokseksi jäi 21 virhettä.

Hopean ottivat Valtteri Reilin ja Welfe de la Vie lopputuloksella 31,56 ja pronssin Julia Sjöman ja Narazo de Nyze (41,03).

- Ensimmäisellä kierroksella olin suunnitellut ottavani kolmoissarjan jälkeen välin seitsemällä askelella, mutta vaihdoimme sen valmentajan kanssa kahdeksaan. Väli jäi sitten vähän lyhyeksi, mistä tuli pudotus. Lopussa tuli ihan oma moka, ajauduin liikaa ulos ja lähestyin puskan väärältä puolelta. Hevonen tsemppasi hienosti, se oli superhyvä, kertoi Engblom.

- Toisella kierroksella hevonen alkoi vähän väsyä ja siitä tuli turha pudotus. Vähän jäi harmittamaan, koska nollasuoritus oli niin lähellä, tunnusti Engblom.

Engblomin valmentaja on Sanna Backlund. Ratsukko kisaa tällä kaudella kotimaassa GP-sarjaa. Ensi vuonna tähtäimessä ovat EM-kisat.

- Tällä kaudella se ei olisi vielä järkevää. Tarvitsemme lisää varmuutta ja hiomista.

Hopeamitalisti Reilin ja 10-vuotias tamma Welfe de la Vie ovat tehneet yhteistyötä reilun vuoden ajan valmentajanaan Pinja Immonen. Mitali on tamperelaisen ratsastajan ensimmäinen.

- Ekan kierroksen virheet olivat omaa huolimattomuutta. Veden jälkeen vauhtia oli liikaa, ja siitä virhe. Toisella kierroksella trippeliltä pystylle kaaduimme liikaa oikealle, ja puomi putosi, kertoi Valtteri Reilin.

- Tamma on varovainen ja yritteliäs, ja normaalisti aika rauhallinen, mutta radalla se kuumuu. Ratsastettavuudessa on vielä hiottavaa, eli edessä on lisää sileällä työskentelyä.

Nuorten esteratsastuksen SM, lopputulos kolmen osakilpailun jälkeen
1) Julia Engblom – Verdi Melkkilän Ratsastajat 21,00, 2) Valtteri Reilin - Welfe de la Vie Tampereen Ratsastusseura 31,56, 3) Julia Sjöman - Narazo de Nyze Z Kyrkslätt 41,03

Järjestäjä: www.hevosopisto.fi
Online-tulokset: http://online.equipe.com/fi/competitions/7000
Ilmoittautuneet, tulokset: https://kipa.ratsastus.fi