SRL

Kerro kaverille:
24.08.2017


Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

21.-27.8. Estratsastuksen EM Göteborg, Ruotsi
Longines FEI European Championships Gothenburg

Juulia Jyläs hyppäsi ”Finillä” superradan ja EM-semifinaaliin!

Juulia Jyläs teki mahtavaa työtä hevosellaan Finishing Touch Wareslage esteratsastuksen EM-kilpailuissa Ullevi Stadiumilla Göteborgissa torstaina. Kaksitoistavuotias belgialaisori piti läpi 160 cm:n vaativan radan puomit kannattimillaan, mutta etujalka käväisi vesihaudassa, mistä seurauksena oli neljä virhepistettä.

Keskiviikon avauskilpailun jälkeen ratsukko oli 70. tilalla, mutta kipusi nyt hyvällä tuloksella 46. tilalle ja henkilökohtaiseen semifinaaliin 50 parhaan ratsukon joukossa. Ratsukon kokonaispisteet ovat nyt 14.32, kun mukaan lasketaan keskiviikon aikaratsastuksesta kertynyt tulos

.
Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage EM2017, kuva SRL Sonja Holma.

Jyläs starttasi luokassa haastavalla paikalla heti kolmantena, joten hän ei voinut katsoa muiden ratoja ja ottaa niistä opikseen. Oma suunnitelma oli kuitenkin erittäin hyvä, samoin toteutus.

- Radalla oli hieno tunne, Fini antoi kaikkensa, kuunteli minua herkästi ja odotti vain, että näytän sille mikä este hypätään seuraavaksi. Se oli todella hyvä jo verryttelyssä. Kun se on sopivan rento ja avuilla, se tuo rauhaa ja luottamusta suoritukseen. Fini on herkkä, vahva ja kuuma, tarvitaan paljon tyyneyttä sen voiman pitämiseen rentona, Jyläs toteaa.

Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen.

Satu Liukkonen keskeytti suorituksensa hevosella Gurra Hop, joka oli liian jännittynyt kuunnellakseen ratsastajaansa, mikä johti pudotuksiin.


Satu Liukkonen - Gurra Hop, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

- Tammalla on aivan kaikki tälle tasolle tarvittava fysiikka ja tekniikka, sen psyyke on ongelma. Sen pitää saada mahdollisimman paljon kokemusta radalta, sillä kaikki muu sillä on paitsi tarvittava rentous itse suorituksessa. Sen voi korjata vain hankkimalla ratakokemusta. Vaikka se otti puomeja, se oli minun silmääni tänään kuitenkin jo rennompi radalla, maajoukkuevalmentaja Hervé Godignon toteaa.


Herve Godignon ja Satu Liukkonen EM2017, kuva SRL Sonja Holma-18

Ruotsi johdossa kotiyleisön riemuksi

Ruotsin joukkue otti kotiyleisön iloksi kilpailussa kärkisijan ennen Sveitsiä ja Irlantia. Henkilökohtaista kilpailua johtaa virheettömien ratojen jälkeen sama kolmikko kuin keskiviikkona: Ruotsin Peder Fredricson - H&M All In, Saksan Marcus Ehning - Pret A Tout ja Portugalin Luciana Diniz - Fit For Fun.


Peder Fredricson - H&M All In, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen.

Perjantaina ratkotaan joukkuemitalit 160 cm:n radalla. Mukaan karsii 10 parasta joukkuetta, minkä lisäksi henkilökohtaisessa semifinaalissa jatkavat 50 parhaan joukkoon sijoittuneet ratsukot. Jos ratsukko on mukana joukkueessa, mutta ei 50 parhaan joukossa, hänen tuloksensa otetaan huomioon vain joukkueen tuloksessa. Yksittäisratsukot hyppäävät radan ensin, minkä jälkeen seuraa joukkueiden välinen finaali. Mahdollisessa tasapistetilanteessa mitalisijoista ratsastetaan joukkueiden välinen uusinta. Kilpailun jälkeen jaetaan joukkuemitalit.

Sunnuntaina on vuorossa henkilökohtainen finaali, kaksi kierrosta 160 cm:n tasolla. Mukaan karsii edeltäneiltä kolmelta kierrokselta kertyneiden virhepisteiden perusteella 25 parasta ratsukkoa. Toiselle kierrokselle jatkaa edelleen 12 parasta. Mahdollisessa tasapistetilanteessa mitalisijoista ratsastetaan uusinta, jossa virhepisteiden ohella ratkaisee myös aika.

Satu Liukkonen - Gurra Hop, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen-11

Esteratastuksen Euroopan mestaruudet, Göteborg
Longines FEI European Championships Gothenburg: http://gothenburg2017.com

24.8. Henkilökohtainen kilpailu, tilanne 2. kierroksen jälkeen, 160 cm, lähti 80
1) Peder Fredricson -H&M All In, SWE 0
2) Marcus Ehning - Pret A Tout, GER 0,59
3) Luciana Diniz - Fit For Fun, POR 0.67
…46) Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, FIN (4 vp) 14,32
…Satu Liukkonen – Gurra Hop, FIN kesk.
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1380/html/en/longinestiming/resultlist_J2.html

24.8. Joukkuekilpailu, lähti 17 maata
1) Ruotsi 8.21 2) Sveitsi 11.15 3) Irlanti 12.11
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1380/html/en/longinestiming/resultlist_J2T.html

Tulospalvelu ja lähtölistat: www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1380/html/en/longinestiming/index.html

Lisätietoa kisasivulta: http://www.ratsastus.fi/em-este2017

Alustava aikaohjelma, muutokset mahdollisia
Pe 25.8. klo 21:30 - 01:00 Joukkuekilpailun 2. kierros ja 3. henkilökohtainen karsinta
Su 27.8. klo 15:00 - 17:30 Henkilökohtainen finaali, 2 kierrosta


Juulia Jyläs haastattelussa EM2017, kuva SRL Sonja Holma.

Juulia Jyläs

Juulia Jyläs, s. 1973, kilpaili nuorena ennen esteratsastukseen keskittymistään kenttäratsastuksessa voittaen SM-kultaa sekä nuorissa että junioreissa. Ratsastaja lähti Hollantiin yli 20 vuotta sitten ja hän on tehnyt pitkän kilpauran. Suomen Nations Cup -edustusjoukkueeseen Jyläs nousi vuonna 2014, ja maailmancupin esteillä hän debytoi Helsingissä vuonna 2015 Finishing Touch Wareslagen kanssa.

Kaudella 2016-17 Jyläs sijoittui maailmancupin pisteille hevosella Finishing Touch Wareslage kahdesti ollen 12. Veronassa ja 7. Mechelenissä, Belgiassa. Maaliskuussa 2017 Jyläs sijoittui toiseksi Pariisin viiden tähden 160 cm:n pariratsastuksessa yhdessä Belgian Olivier Philippaertsin kanssa. Ratsuna oli vasta yhdeksänvuotias tamma Courage T Z, joka on ratsastajan kotitallin oma kasvatti. Ratsastajalla on useita kovan tason kansainvälisiä sijoituksia molemmilla ratsuilla sekä myös ruunalla Copain Z.

Jyläksellä on Hollannissa puolisonsa Herman van Triestin kanssa Elburgissa yhteinen valmennus- ja myyntitalli Stal van Triest, missä hän työskentelee kilparatsastajana, ratsuttajana ja valmentajana. Pariskunnalla on poika Jonah. Suomessa Jyläs edustaa helsinkiläisseuraa Tuomarinkylän Ratsastajat.

Finishing Touch Wareslage, s. 2005, belgialainen BWP-ori, isä Quival, emä Qualita Van De Groene Haag, emänisä Toulon. Kasvattaja Lieven Berckmoes, omistaja Juulia Jyläs

Jyläksen esittely ja tulokset FEIn sivulla: http://www.fei.org/bios/Person/10024266/JYL_S_Juulia
Jyläksen kotisivut ja esittely: http://www.vantriesthorses.nl/juuliajylas.php


Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Korjattu 24.8. klo 21.40 - Jyläksen ratsu on ori, ei ruuna.