SRL

Kerro kaverille:
04.11.2017


Juulia Jyläs ja Finishing Touch Wareslage Horse Show'n esteillä 2017, kuva SRL Sonja Holma

Juulia Jyläs sijoilla ”Finillä” Lyonin gp-esteillä

Suomen esteratsastuksen kauden ykkösnimi Juulia Jyläs jatkaa Euroopan maailmancupin kisakierrostaan mainiossa vireessä. EM-kisaori Finishing Touch Wareslage selvitti Lyonin viiden tähden Grand Prix’n 160-tason perusradan virheittä ja sijoittui uusinnassa kahdenneksitoista yhdellä pudotuksella.

- Tänään itse asiassa Courage T Z hyppäsi paremmin. Tein sen kanssa 150 cm:n aikaratsastuksessa rennon radan ihan rauhassa, virheitä tuli, mutta hyppy tuntui hyvältä ja hevonen luottavaiselle Helsingin maailmancupin radan jälkeen. Fini oli tänään hirveän jännittynyt, verryttelyn hälinä ja äänet saivat sen aika kipinään. Radalla meno ei ollut niin täydellistä ja rentoa kuin haluaisin, mutta sijoitus gp:ssä oli hyvä alku kilpailuissa. Finin tuntien ensimmäinen päivä on yleensä sille haastava, mutta se paranee päivä päivältä, Jyläs kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Lyonissa hypätään esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan neljäs osakilpailu sunnuntaina klo 16.30 Suomen aikaa alkaen, joten paikalla kilpailee estemaailman eliitti maailmanlistan kärkisijoilta. Lauantain pääluokka, 160 cm:n Masters, on avoin mm. arvokisojen ykkösnimille sekä perjantain pääluokan parhaille.

- Fini hyppäsi tänään kaksi isoa rataa. Huomisen Mastersiin sai paikan 20 parasta, ja sen hyppään Couragen kanssa. Sen jälkeen katson fiiliksen pohjalta, kumpi lähtee maailmancupiin.

Viime kaudella Jyläs sijoittui maailmancupin pisteille Finishing Touch Wareslagella kahdesti ollen 12. Veronassa, Italiassa ja 7. Mechelenissä, Belgiassa. Oslon viiden tähden GP:ssä hän oli lokakuussa upeasti toinen tammalla Courage T Z ja teki erittäin vakuuttavaa työtä kaikilla hevosillaan Helsinki International Horse Show’ssa ollen ”Finillä” GP:ssä sielläkin 12:s.

3.11. Esteratsastusta CSI5*-W, Lyon Ranska / www.equitalyon.com
Esteratsastuksen Lyon Longines Grand Prix, 160 cm, perusrata ja uusinta, sijoittuu 12/49
1) Mark McAuley – Miebello, IRL 0-0/34.38
2) Steve Guerdat – Bianca, SUI 0-0/34.77
3) Penelope Leprevost - Vagabond de la Pomme, FRA 0-0/ 34.97
…12) Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, FIN 0-4/37.31

Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1408/html/en/longinestiming/resultlist_10.html

Tulospalvelu ja lähtölistat: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1408/html/en/longinestiming/index.html

Jyläksen esittely: http://www.ratsastus.fi/esteratsastajia