SRL

Kerro kaverille:
18.03.2017


Juulia Jyläs ja Courage T Z sekä Olivier Philippaerts ja H&M Legend of Love, Saut Hermès 2017, kuva SRL Outi Räisänen

Juulia Jyläs upeasti toinen Pariisin pariratsastuksessa
Belgian Olivier Philippaertsin kanssa

Esteratsastaja Juulia Jyläs ylsi huippusuoritukseen Pariisin viiden tähden kilpailussa lauantaina ottamalla toisen sijan kovimman, 160 cm:n tason kilpailuissa, joka ratkottiin pariratsastuksessa kahdella kierroksella. Sijoitus tuli kilpakumppanina Belgian Olivier Philippaerts.

Suorituksen arvoa nostaa se, että ratsuna oli vasta yhdeksänvuotias tamma Courage T Z. Hevonen on ratsastajan perheen kotitallin, Stall van Triestin, oma kasvatti.

- Tämä oli tamman ensimmäinen 160-luokka. Meille tuli ensimmäisellä kierroksella tosi tyhmä pudotus radan helpoimmalla esteellä, ihan kevyellä kosketuksella etupuomiin. Hyvin kirimme kuitenkin takaisin kärkeen virheettömillä radoilla toisella kierroksella. Olimme lähellä jopa voittoa, sillä Philippaerts ratsasti todella nopean ajan. Tamma tuntui tänään hirvittävän hyvälle, teki työnsä täsmällisesti kuin kello ja mielettömän helpon tuntuisesti, Jyläs iloitsee.

Philippaertsin H&M Legend of Love selvitti kummatkin kierrokset virheittä, joten yhteisvirhepisteitä kertyi neljä. Samoilla pisteillä ohi kirivät ajassa Ruotsin Petronella Andersson - Ivoor van T Paradijs ja Saksan Christian Ahlmann – Colorit.


Juulia Jyläs ja Courage T Z, Saut Hermès 2017, kuva SRL Outi Räisänen

Kuuluisa, maailman kärkinimet kokoava kilpailu hypätään Grand Palais´n huikean lasikaton alla hallissa, joka rakennettiin vuoden 1900 maailmannäyttelyyn.

- Tämä on mahtava, korkeasti arvostettu kilpailu, ranskalaisella eleganssilla mennään kaikessa. Halli on sanoinkuvaamattoman kaunis lasipalatsi, jonka katon läpi aurinko valaisee kauniisti. Yleisö elää upeasti mukana, täällä on todella hieno fiilis, Jyläs kertoo.

Sunnuntain GP-esteille hän jatkaa toisellaan hevosellaan Finishing Touch Wareslage, jolla hän oli Mechelenin maailmancupissa tammikuussa seitsemäs ja Veronassa marraskuussa kahdestoista.

- Toivottavasti saan Finin parhaimmilleen GP:ssä, se on ollut täällä aika haastava: kuuma ja vahva.


Emma Tallberg - Arven, Saut Hermès 2017, kuva Outi Räisänen

Emma Tallberg ja Arven olivat perjantaina hienosti kolmansia Pariisin alle 25-vuotiaiden ratsastajien 140 cm:n ratsastuksessa kahdessa vaiheessa. Antonia Hartwall ja Sunland De Thieusies olivat samassa luokassa seitsemänsiä.

Jyläs, 43, kilpaili nuorena ennen esteratsastukseen keskittymistään kenttäratsastuksessa voittaen SM-kultaa sekä nuorissa että junioreissa. Ratsastaja lähti Hollantiin yli 20 vuotta sitten ja hän on tehnyt pitkän kilpauran. Suomen Nations Cup -edustusjoukkueeseen Jyläs nousi vuonna 2014, ja maailmancupin esteillä hän debytoi Helsingissä vuonna 2015 Finishing Touch Wareslagen kanssa.

Jyläksellä on Hollannissa puolisonsa Herman van Triestin kanssa Elburgissa yhteinen valmennus- ja myyntitalli Stal van Triest, missä hän työskentelee kilparatsastajana, ratsuttajana ja valmentajana. Pariskunnalla on poika Jonah. Suomessa Jyläs edustaa helsinkiläisseuraa Tuomarinkylän Ratsastajat.

Kilpailujen livelähetys: http://www.sauthermes.com/en/live/

Esteratsastustuloksia CSI5* Saut Hermès, Pariisi, Ranska / www.sauthermes.com

La 18.3. 160 cm pariratsastus, kaksi kierrosta, virhepisteet ja toisen kierroksen aika. Lähti 10 paria
1) TEAM: Andersson / Ahlmann 4/79.98
Petronella Andersson - Ivoor van T Paradijs, SWE 0-4/41.10
Christian Ahlmann – Colorit, GER 0-0/38.88
2) TEAM: Jyläs / Philippaerts 4/84.43
Juulia Jyläs - Courage T Z 0-4/45.64
Olivier Philippaerts - H&M Legend of Love, BEL 0-0/38.79
3) TEAM: Bost / Deusser 4/86.51
Margaux Bost - As de Papignies, FRA 0-4/45.96
Daniel Deusser - Clintop 2, GER 0-0/40.55
Täydet tulokset: http://results.scgvisual.com/2017/hermes/r6.html

Pe 17.3. Les Talents Hermès, CSIU25-A,140 cm ratsastus kahdessa vaiheessa, lähti 20
1) Jessie Drea - Mullaghdrin Touch The Stars, GBR 0-0/31.21
2) Laetitia du Couëdic – Cheyenne, SUI 0-0/31.24
3) Emma Tallberg – Arven, FIN 0-0/32.07
…7) Antonia Hartwall - Sunland De Thieusies, FIN 0-1/35.29
Täydet tulokset: http://results.scgvisual.com/2017/hermes/r2.html