SRL

Kerro kaverille:
26.08.2017

21.-27.8. Este-, koulu- ja pararatsastuksen EM Göteborg, Ruotsi
Longines FEI European Championships Gothenburg


Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Juulia Jyläs vakuutti EM-esteillä, Irlannille joukkuekultaa

Juulia Jyläs ratsasti todella vakuuttavan esteratsastuksen EM-kilpailun oriilla Finishing Touch Wareslage Göteborgissa nostaen sijoitustaan läpi kilpailun. Kaksitoistavuotias belgialaisori otti perjantaina 50 parhaan henkilökohtaisessa semifinaalissa erittäin haastavalta ja tekniseltä 160 cm:n radalta kaksi pudotusta. Tulos riitti nostamaan ratsukon kuusi sijaa ylös vaikeassa kilpailussa. Ratsukko oli EM-kisoissa loppupelissä 40:s, kun henkilökohtaiseen finaaliin sunnuntaille saa paikan 25:n kärki.

- Fini oli tosi pehmeä ja hyvä koko alkuradan. Tunsin, että se vähän epäröi jo sarjalle sisään hypätessä, voi olla että keinovalo vaikutti asiaan. Siinä vaiheessa oli myöhäistä enää vaikuttaa seuraavaan hyppyyn. Toinen pudotus oli vähän turha, aivan pieni hipaisu puomin takaosaan, Jyläs kertoo.


Juulia Jyläs ja Finishing Touch Wareslage EM semifinaali 2017, kuva SRL Sonja Holma-2

Arvokilpailu on Jyläksen ensimmäinen.

- Mahtava kokemus, täydelliset puitteet, hyvät pohjat, tilaa verrytellä kolmella kentällä. Todella hyvä ja kannustava fiilis melkein kaikkien ratsastajien kesken, Jyläs summaa.

- Muihin kansainvälisiin kilpailuihin erona on iso tiimi ympärillä tukemassa mahdollisimman hyvään suoritukseen, hevosfysio, eläinlääkäri, lajipäällikkö, oma valmentaja ja maajoukkuevalmentaja. Luo kannustavan tunteen, kun ei ole yksin hevosenhoitajan kanssa tekemässä kaikkea, täällä on kuin olisi formulatiimissä. Meillä on myös kotona hyvä tiimi, mutta se ei ole kokonaan kisoissa mukana.


Irlannin joukkueenjohtaja Rodrigo Pessoa, Shane Sweetnam, Denis Lynch, Bertram Allen ja Cian O'Connor, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Samalla kierroksella ratkottiin Ullevi Areenan täysien katsomoiden hurratessa jännittävä joukkuekilpailu, jossa kultaa otti Irlanti, hopeaa isäntämaa Ruotsi ja pronssia Sveitsi. Henkilökohtaisen kilpailun kärjessä säilyy alusta asti johtoaseman ottanut Ruotsin Rion hopearatsukko Peder Fredricson - H&M All In. Toiseksi nousi Sveitsin Martin Fuchs Clooneylla ja kolmanneksi Irlannin Shane Sweetnam - Chaqui Z.

Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Elämäntapana hevoset ja esteratsastus

Jyläs on noussut kilpailemaan iskukykyisesti maailman huippuja vastaan. Viime talvena hän oli ainoa suomalainen, joka hyppäsi maailmancupissa sijoituksille, niitä hän otti ”Finillä” kaksi.

- Sain hienon mahdollisuuden hakea kokemusta kaikkein isoimmilta radoilta, ja samalla tärkeää itseluottamusta siltä tasolta. Mihin rakastuin Finissä, kun istuin ensi kertaa sen selässä, oli sen spirit. Se on voimakas, mutta samalla erittäin herkkä. Näiden ominaisuuksien välisen suhteen säätäminen ja kohdistaminen oikeaan suuntaan on haastavaa. Fini on kuningas, ilmoittaa tulostaan kisapaikalla, ja välillä täytyy muistuttaa, että minäkin olen olemassa, Jyläs hymyilee.

Jyläksellä on sikäli hyvä tilanne, että hän ei ole vain yhden huippuhevosen varassa.

- Minulla on nyt kolme hevosta, joita pystyn kilpailuttamaan isolla tasolla. Courage T Z pystyy hyvänä päivänä tekemään 160-tasoa nollalla. Copain Z on uutena kaverina rinnalla, tarkoitus on viedä sitä pidemmälle yhtä suuriin tehtäviin.

Tammalla Courage T Z Jyläs sijoittuikin Göteborgissa aamun 150 cm:n aikaluokassa viidenneksi ja jatkaa vielä lauantai-iltana 155 cm:n radalle.

- Courage hyppäsi ja teki työtä tänään tosi hyvin, tuntui notkealle ja elastiselle. Kiva kun saadaan mennä sen kanssa vielä huomenna GP.

Jyläs on pitkän linjan hevosammattilainen, jonka sanakirjassa menestys ei tule ennen työtä, vaan se on pitkäjänteisen, huolellisen tiimityön tulosta. Hänelle tärkeintä on elää ja työskennellä hevosten kanssa, kehittää ja kouluttaa niitä. Menestys huipputasolla on vain kirsikka kakun päällä.

- Tämä on elämäntapa, en halua mennä minkään kustannuksella, haluan terveitä, iloisia hevosia sekä tehdä ihmisiä onnellisiksi hevosten kanssa, joita olen vienyt eteenpäin. Kun hevoset on koulutettu riittävän hyviksi, tulevat palkinnot. Paras palkinto on, kun tietää tehneensä hyvää työtä ja onnistuneensa. Täytyy myös osata hellätä kaasua oikeissa paikoissa, ettei tule takapakkeja hevosen terveydelle tai itseluottamukselle. Pitää kuunnella fiilistään, kunnioittaa hevosta ja edetä hevosen ehdoilla, Jyläs painottaa.

Sunnuntaina vuorossa on henkilökohtainen finaali, kaksi kierrosta 160 cm:n tasolla. Mukaan karsii edeltäneiltä kolmelta kierrokselta kertyneiden virhepisteiden perusteella 25 parasta ratsukkoa. Toiselle kierrokselle jatkaa edelleen 12 parasta. Mahdollisessa tasapistetilanteessa mitalisijoista ratsastetaan uusinta, jossa virhepisteiden ohella ratkaisee myös aika.


Kouluratsastuksen EM-mitalistit Göteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Kouluratsastuksen GP Specialissa tuplakultaa Saksalle

Kouluratsastuksen EM-kilpailut jatkuivat henkilökohtaisella mitaliottelulla ohjelmassa Grand Prix Special. Odotetusti kultaa vei Saksan moninkertainen arvokisamitalisti, kouluratsastuksen titaani Saksan Isabell Werth ratsulla Weihegold OLD tuloksella 83.61 %. Hopealle nousi Sönke Rothenberger ratsulla Cosmo (82.48) ja pronssia ratsasti Tanskan Cathrine Dufour hevosella Atterupgaards Cassidy (79.76). Suomalaissyntyinen FWB-ruuna Donnperignon oli Tanskan Anna Kasprzakin ratsastamana hienosti kahdeksas (74.96). Saksa voitti aiemmin joukkuekilpailun ohjelmassa Grand Prix, henkilökohtaisessa kärjessä oli silloin sama kolmikko.

Kilpailun 15 parasta jatkaa edelleen GP vapaaohjelmaan musiikilla, joka ratsastetaan lauantaina 15.30 Suomen aikaa alkaen.


Peder Fredricson - H&M All In, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Esteratastuksen Euroopan mestaruudet, Göteborg
Longines FEI European Championships Gothenburg: http://gothenburg2017.com

25.8. Henkilökohtainen kilpailu, tilanne 3. kierroksen jälkeen, 160 cm, lähti 80. Fnaaliin 25 parasta
1) Peder Fredricson - H&M All In, SWE 0
2) Martin Fuchs – Clooney, SUI 2.03
3) Shane Sweetnam - Chaqui Z IRL 2.10
…40) Juulia Jyläs - Finishing Touch Wareslage, FIN 23.32
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1380/html/en/longinestiming/resultlist_J2B.html


Cian O'Connor - Good Luck varmistivat ankkureina Irlanninen joukkuekullan, kuva Sonja Holma.

25.8. Joukkuekilpailu, lähti 17 maata
1) Irlanti 12.11 (Shane Sweetnam - Chaqui Z, Denis Lynch - All Star 5, Cian O'Connor - Good Luck)
2) Ruotsi 18.21 (Henrik von Eckermann - Mary , Malin Baryard-Johnsson - H&M Cue Channa, Douglas Lindelöw – Zacramento, Peder Fredricson - H&M All In)
3) Sveitsi 20.15 (Romain Duguet - Twentytwo des Biches, Martin Fuchs – Clooney, Steve Guerdat – Bianca)
4) Belgia 21.11, 5) Saksa 24.52, 6) Alankomaat 30.53, 7) Ranska 31.78, 8) Italia 34.25, 9) Espanja 41.85, 10) Itävalta
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1380/html/en/longinestiming/resultlist_J2T.html


Ruotsi: Henrik Ankacrona, Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Sveitsi: Andy Kistler, Martin Fuchs, Nadja Peter Steiner, Romain Duguet, Steve Guerdat, EM Goteborg 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

25.8.2017 Kouluratsastus, Grand Prix Specialin tulokset: http://results.hippodata.de/2017/1380/docs/d2_result.pdf

Tulospalvelu ja lähtölistat:www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1380/html/en/longinestiming/index.html
SRL:n arvokisasivuilta aikataulut, kisan kulku, esittelyt: http://www.ratsastus.fi/arvokisat2017

Juulia Jyläs

Juulia Jyläs, s. 1973, kilpaili nuorena ennen esteratsastukseen keskittymistään kenttäratsastuksessa voittaen SM-kultaa sekä nuorissa että junioreissa. Ratsastaja lähti Hollantiin yli 20 vuotta sitten ja hän on tehnyt pitkän kilpauran. Suomen Nations Cup -edustusjoukkueeseen Jyläs nousi vuonna 2014, ja maailmancupin esteillä hän debytoi Helsingissä vuonna 2015 Finishing Touch Wareslagen kanssa.

Kaudella 2016-17 Jyläs sijoittui maailmancupin pisteille hevosella Finishing Touch Wareslage kahdesti ollen 12. Veronassa ja 7. Mechelenissä, Belgiassa. Maaliskuussa 2017 Jyläs sijoittui toiseksi Pariisin viiden tähden 160 cm:n pariratsastuksessa yhdessä Belgian Olivier Philippaertsin kanssa. Ratsuna oli vasta yhdeksänvuotias tamma Courage T Z, joka on ratsastajan kotitallin oma kasvatti. Ratsastajalla on useita kovan tason kansainvälisiä sijoituksia molemmilla ratsuilla sekä myös ruunalla Copain Z.

Jyläksellä on Hollannissa puolisonsa Herman van Triestin kanssa Elburgissa yhteinen valmennus- ja myyntitalli Stal van Triest, missä hän työskentelee kilparatsastajana, ratsuttajana ja valmentajana. Pariskunnalla on poika Jonah. Suomessa Jyläs edustaa helsinkiläisseuraa Tuomarinkylän Ratsastajat.

Finishing Touch Wareslage, s. 2005, belgialainen BWP-ori, isä Quival, emä Qualita Van De Groene Haag, emänisä Toulon. Kasvattaja Lieven Berckmoes, omistaja Juulia Jyläs omistajatiimin kanssa

Jyläksen esittely ja tulokset FEIn sivulla: http://www.fei.org/bios/Person/10024266/JYL_S_Juulia
Jyläksen kotisivut ja esittely: http://www.vantriesthorses.nl/juuliajylas.php