SRL

Kerro kaverille:
14.10.2017


Juulia Jyläs Courage T Z Oslo 2017, kuva Outi Räisänen

Jymymenestys - Juulia Jyläs toinen Oslon gp-esteillä tammalla Courage T Z!

Esteratsastaja Juulia Jyläksen kansainvälinen hallikausi lähti upeasti käyntiin kovimmassa mahdollisessa seurassa. Göteborgin EM-semifinalisti otti lauantaina toisen sijan Oslon viiden tähden gp-esteillä supertammalla Courage T Z. Maailmancupin kausi käynnistyy Oslossa sunnuntaina, joten vastassa oli joukko huipputason nimiä maailmanlistan kärjestä.

Haastavalta perusradalta 150-160 cm:n esteillä uusintaan eteni vain seitsemän ratsukkoa. Jyläs lähti uusinnan ensimmäisenä pitäen johtopaikkaa ajalla 43.08 aivan viime metreille asti, kun viimeisenä lähtenyt Saksan kärkinimiin lukeutuva Daniel Deusser kiri ohi erittäin niukasti Tobago Z:lla lukemin 43.00 sekuntia. Heidän ohellaan uusinnan hyppäsi virheittä vain Irlannin Shane Breen ratsulla Laith (43.39).


Daniel Deusser ja Tobago Z Oslo GP 2017, kuva Outi Räisänen

- Läheltä liippasi voitto, ihan mahtava aloitus hallikaudelle. Rata oli tuhti, reilusti rakennettu ja työtä sai tehdä, se olisi hyvin voinut olla World Cup -ratakin. Courage antoi kaikkensa pitääkseen puomit ilmassa, oli aivan huikea fiilis, Jyläs iloitsee.

Courage T Z on Jyläksen kotitalli Stall van Triestin oma kasvatti, vasta 9-vuotias huippulahjakkuus. Tamma on hurjassa tuloskunnossa. Edellisen kerran se kilpaili Göteborgin EM-kisojen yhteydessä järjestetyssä GP:ssä elokuun lopussa ollen hienosti neljäs.


Juulia Jyläs Courage T Z Oslo 2017, kuva Outi Räisänen


Juulia Jyläs ja Finishing Touch Wareslage Oslo 2017, kuva Outi Räisänen

Maailmancupiin Jyläs lähtee sunnuntaina EM-ratsullaan, orilla Finishing Touch Wareslage. Lauantain 145 cm:n aikaratsastuksen kaksikko hyppäsi virheittä, mutta otti neljä sakkopistettä ylitetystä enimmäisajasta.

- Se oli hyvä valmistelu huomiselle. Ensimmäinen päivä sen kanssa oli vähän hätäinen, hallin seinät tulivat aika nopeasti vastaan. Tänään suorituksessa oli enemmän rauhaa, ja huomenna katsotaan mihin se riittää.

Jyläs sai sijoituksesta 160.000 Norjan kruunua eli reilut 17.000 euroa palkintorahaa sekä arvokkaita maailmanlistan pisteitä.

Esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan 1. osakilpailu hypätään Oslossa sunnuntaina klo 15.00 Suomen aikaa alkaen. Viime kaudella Jyläs sijoittui maailmancupin pisteille Finishing Touch Wareslagella kahdesti ollen 12. Veronassa, Italiassa ja 7. Mechelenissä, Belgiassa. Hän on ensi viikolla käynnistyvän Helsinki International Horse Show´n kovin kotimainen estenimi.


Juulia Jyläs ja Courage T Z Oslo GP 2017, kuva Outi Räisänen

14.10. Esteratsastusta CSI5*-W, Oslo Horse Show, Norja / www.oslohorseshow.com
Esteratsastuksen Oslo GP sponsored by Rikstoto, 150-160 cm, perusrata ja uusinta
1) Daniel Deusser - Tobago Z, GER 0-0/43.00
2) Juulia Jyläs - Courage T Z, FIN 0-0/43.08
3) Shane Breen – Laith, IRL 0-0/43.39
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1412/html/en/longinestiming/resultlist_06.html
Tulospalvelu ja lähtölistat: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2017/1412/html/en/longinestiming/index.htm

Jyläksen esittely :http://www.ratsastus.fi/esteratsastajia


Juulia Jyläs ja Courage T Z Oslossa perjantain esteillä, kuva Outi Räisänen