SRL

Kerro kaverille:
26.09.2017

Euroopan mestari, ruotsalainen Peder Fredricson nähdään tämän vuoden Helsinki International Horse Show'ssa sekä kilpailijana että valmennusklinikan pitäjänä. Kuva: Satu Pirinen.

Kaikkien aikojen tähtikaarti kilpailemassa Helsingissä

Helsinki International Horse Show kerää tänä vuonna Helsinkiin ennen näkemättömän määrän maailman huippuja. Lähes kaikki FEI Ranking TOP 10 ratsastajat saapuvat Helsinkiin kisaamaan Helsingin Longines FEI World Cup -voitosta. Mukana ovat niin Lorenzo De Luca Italiasta, Kevin Staut Ranskasta, Scott Brash Iso-Britanniasta, Daniel Deusser Saksasta, Harrie Smolders Alankomaista, Christian Ahlmann Saksasta, Steve Guerdat Sveitsistä, Maikel van der Vleuten Alankomaista ja Gregory Wathelet Belgiasta.

-Koskaan aiemmin Helsinki Horse Show’n 33-vuotisessa historiassa emme ole saaneet näin paljon huippuja paikalle. Emme edes vuonna 1998, kun järjestimme World Cupin finaalin, iloitsee tapahtumajohtaja Tom Gordin.

Kotimaisista World Cup -osakilpailuun osallistuu Juulia Jyläs. Hollannisas asuva Jyläs oli paras suomalainen Euroopan mestaruuskilpailuissa elokuussa Göteborgissa, jossa hän oli sijalla 40.

Ensimmäisten ilmoittautujien joukossa oli myös EM-kultamitalisti ja olympiahopeamitalisti Peder Fredricson, joka pitää tapahtumassa myös miniklinikan ja esittelee valmennusmenetelmiään.

Kouluratsastajia on ilmoittautunut jo kuudesta maasta. Viime vuoden supersuosikki Henri Ruoste ei ole vielä varmistanut tuloaan. Kotimaisista tähdistä varmistuneita ovat Ettan Ehrnrooth, Anna von Wendt, Peggy Högsten ja Mia von Schantz. Suomalaissyntyinen Duendecillo P tullaan myös näkemään areenalla ruotsalaisen ratsastajansa Jeanna Högbergin ratsastamana.

Lorenzo de Luca on yksi Horse Show'n suurimmista tähdistä. Kuva:Satu Pirinen.