SRL

Kerro kaverille:
18.12.2017

Tiedote Suomen Paralympiakomitea


Kaisla Osara - Kom Furiko, EM-kisoissa Göteborgissa 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Kolmelle lupaavalle nuorelle vammaisurheilijalle JYSK -stipendit

Kolmatta kertaa jaettavat JYSK -stipendit jaettiin tänä vuonna kolmelle nuorelle lupaavalle urheilijalle. Huonekaluyritys JYSK myönsi yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa 500 euron arvoiset stipendit kahdelle ratsastajalle Kaisla Osaralle, 20, ja Jessica Kerttuselle, 20, sekä 1000 euron arvoisen stipendin uimari Jessika Markkaselle,18.

- Kaikki stipendiaatit ovat ottaneet isoja askeleita eteenpäin urheilijanpolullaan ja osoittaneet vahvaa tahtoa menestyä panostuksellaan harjoitteluun ja omaan urheilu-uraan. Ratsastajat Jessica Kerttunen ja Kaisla Osara ovat tehneet isoja valintoja muuttaa hyvien valmennusolosuhteiden luokse; Kaisla Helsinkiin harjoittelemaan maajoukkueen päävalmentajan valmennukseen ja Jessica Saksaan. Uimari Jessika Markkanen nousi kovalla harjoittelulla ensimmäisiin aikuisten MM-kisoihin Meksikossa tämän vuoden joulukuussa. Kaikki kolme nuorta urheilijaa ovat toiminnallaan tärkeitä esikuvia Nuorten paralympiaryhmässä, kertoo Katja Saarinen, Suomen Paralympiakomitean kehittämispäällikkö ja Nuorten paralympiaryhmän vastaava.


Jessica Kerttunen - Ladykiller II, Finnderbyn PN-kisat 2016, kuva SRL Hanna Talvitie-24

JYSK:llä on pitkä perinne paralympiaurheilun tukemisessa Pohjoismaissa. Suomessa JYSK ja Paralympiakomitea ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2013 lähtien. Aktiivisen yhteistyön lisäksi vuosittain jaetaan myös JYSK-stipendit nuorien urheilijoiden harjoittelun tukemiseksi.Tänä vuonna JYSK-stipendit saavat ratsastajat Kaisla Osara ja Jessica Kerttunen sekä uimari Jessika Markkanen.

- Olemme erittäin iloisia, että saamme jälleen tänä vuonna olla mukana tukemassa nuoria urheilijoita heidän urheilu-urallaan. Sinnikäs, periksi antamaton asenne ja vahva usko omaan osaamiseen ja kehittymiseen yhdistävät tämän vuoden stipendin saajia. Seuraamme ylpeänä koko JYSK Suomen henkilökunnan kanssa heidän matkaansa, kertoo Riikka Leskinen, Sales & Marketing Manager JYSK Suomi.


Kaisla Osara, Jessika Markkanen ja Jessica Kerttunen, kuva Paralympiakomitea.