SRL

Kerro kaverille:
18.05.2017

Kaivopuiston hevosmaailma on avoin koko perheelle - tervetuloa!

Helsingin Kaivopuistossa järjestetään tulevana viikonloppuna ainutlaatuinen koko perheen Suomi 100-ilmaistapahtuma. Hevoset Kaivarissa -tapahtuma tuo Kaivopuistoon yli sata hevosta, ja järjestäjät odottavat paikalle ainakin 30.000 kävijää.

Tapahtumaviikolla on toteutettu massiivinen rakennusurakka, sillä hevostapahtuman kilpailuja ja näytöksiä varten Kaivopuistoon on rakennettu hiekkapohjainen juhlakenttä. Kaikki näytökset ja kilpailut ratsastuksesta Cityraveihin toteutetaan juhlakentällä, jota varten levitettiin ensin 4500 neliötä routamattoa ja sen päälle ajettiin ja tasoitettiin 900 tonnia hiekkaa.

- Juhlakenttä alkaa olla aika lailla valmis ja osallistujat odottavat sinne pääsemistä innolla. Kaivopuisto muuttaa muotoaan näkyvästi. Tänne tulee pienoiskoossa kokonainen hevosmaailma, missä kaikki tapahtuu kävelymatkan päässä, järjestelyitä johtava Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall sanoo.


Hevoset Kaivarissa - tapahtumaan rakennetaan mittava kenttä ja 250 metriä pitkä ravisuora, kuva SRL Laura Laakso

Juhlakentän lisäksi tapahtumassa on iso perhepuisto, josta löytyy mm. Suomen suurin keppihevosareena. Kotieläinpihalla on mm. halikoiria, lampaita ja kanoja. Hevostapahtumassa pääsee myös itse kokeilemaan ratsastusta ja ajamista ponien kanssa. Esittelyssä on useita hevosrotuja ja tapahtuman tähtenä on 110 vuotta puhtaana rotuna täyttävä suomenhevonen.

Ulkoilmatapahtumasta voi nauttia myös Kaivopuiston Tähtitorninmäellä. Piknik-tarkoitusta varten on pitkin kevättä kerätty hevosten voittoloimia, jotka ovat yleisön vapaassa käytössä. Hevosalan järjestöt ovat myös keränneet pitkin kevättä keppihevosia, joita voi lainata Suomen suurimmalla keppariareenalla kirmailuun. Tapahtuman jälkeen kerätyt keppihevoset luovutetaan hyväntekeväisyyskäyttöön.

- Nyt on mahtava tilaisuus tulla piknikille tai brunssille Kaivariin ja nähdä samalla, miten hieno ja monipuolinen eläin hevonen on. Omalla autolla ei kuitenkaan kannata tulla, sillä etenkin sunnuntaina kaupungissa on muitakin isoja tapahtumia ja liikenne ruuhkautuu, Sundwall viestittää.

Hevoset Kaivarissa järjestetään lauantaina 20.5. klo 10-20 ja sunnuntaina 21.5. klo 9-17. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Järjestäjinä ovat Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Hippos ja Hevosalan osaamiskeskus Hippolis.

Hevoset Kaivarissa: www.hevosetkaivarissa.fi ja www.facebook.com/hevosetkaivarissa

Tapahtuman tarkempi ohjelma: LINKKI
Alueen kartta: LINKKI

Videoita kaivarista. https://www.youtube.com/user/ratsastajainliitto

Ohjeita Kaivariin tulijoille: http://www.hevosetkaivarissa.fi/index.php/saapuminen