SRL

Kerro kaverille:
22.10.2017


Nita Raiskio - Dolanda, HIHS 2017, photo Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Kansallinen 140-finaali Nita Raiskiolle, Holm voittoon 125-tasolla

Kansallisten avoimien finaaliin oli karsinut mukaan aiemmilta päiviltä 14 ratsukkoa ja loppuottelu hypättiin 140-korkeudella. Voittoon luokassa ylsi Hämeenkyrön Nita Raiskio Dolandalla.

Ratsukon yhteistyö on melko tuoretta, sillä Dolanda on tullut Raiskiolle vasta vuoden alussa. Finaaliin lähtiessä tavoite oli selvillä, Raiskio lähti ratsastamaan puhtaasti voitosta.

- Kävelimme radan valmentajani Kari Nevalan kanssa ja päätimme että ratsastan riskillä. Tiesin, että pystyisimme voittoon, sillä hevoseni on tosi nopea. Vaikka toisessa vaiheessa tuli yksi puomi, aikamme riitti silti voittoon, Raiskio kertoi iloisena.

Ratsukko tähtää keväällä ulkomaille ja kansainvälisille kilparadoille.

- Emme ole vielä tehneet tarkempia suunnitelmia, mutta Eurooppaan olemme lähdössä joka tapauksessa. Katsomme sieltä meille sopivia kansainvälisiä kisoja, Raiskio kertoi ensi kauden suunnitelmistaan.

Finaalin kakkoseksi ratsasti Kirkkonummen Johanna Talvio Chelsealla ennen kolmannen sijan vienyttä IlonaMäkipereä ja Chivaa Eurasta.


Pauliina Holm - LRK Beckham, HIHS 2017, photo Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Holm voittoon 125-tasolla

Sunnuntaiaamun Junior Tour & Lucky Winners Grand Prix kilpailtiin 125-tasolla, ja aiempien päivien karsintaluokista oli päässyt mukaan 15 ratsukkoa. Luokan voittajaksi selviytyi Pauliina Holm ratsulla LRK Beckham Loimaalta.

LRK Beckham on tullut Holmille kaksi vuotta sitten ja parin saavutuksiin kuuluu lapsiratsastajien hopeaa vuodelta 2016.

- Hevonen hyppäsi todella hyvin ja selvästi halusi taistella tänään puolestani, 15-vuotias Holm kertoi voittoradasta.

Varsinaista salaisuutta ei ollut ratkaisevaan voittoon ollut, vaan Holm kiitteli vuolaasti radankävelyssä ja suunnittelussa auttanutta valmentajaansa Kari Nevalaa. Holmin tehtäväksi jäi ratsastaa rata sovitusti.

- LRK Beckham on sympaattinen ja miellyttävä. Tasaisella ratsastaessa se ei ole kovin helppo, mutta paranee aina esteillä. Täydellinen estehevonen, Holm kehui kilpakumppaniaan.

Luokan kakkossijan vei Aura Vasama ja Baroness VI Lahdesta ja kolmannen sijan nappasivat Teuvan Pipsa Koski Ibiza van de Meerhoevella.

Teksti: Maria Luukkanen