SRL

Kerro kaverille:
01.08.2016

3.-7.8. Valjakkoajoa MM-kilpailut, Piber, Itävalta 3.-7.8.2016


Jouni Heikinheimo ja El Carillo Sipoo maratonilla 2016, kuva SRL Jutta Koivula.

Konkari ja ensikertalainen myötätuulessa valjakoiden MM-haasteeseen Itävallassa

Lahtelainen Jouni Heikinheimo ja hämeenlinnalainen Talvikki Järvinen saapuivat hevosyksiköiden maailmanmestaruuksien kisapaikalle Piber Köflachiin Itävaltaan maanantaina aamupäivällä.

Heikinheimo käy MM-areenalle nyt neljättä kertaa kisakumppaninaan 20-vuotias, suomalaissyntyinen FWB-ruuna El Carillo.

- Tunnelmat ovat erinomaiset, ympäristö on upea. Lähdimme liikkeelle viime viikon keskiviikkona ja pitkä matka on aina haastava. Pysähdyimme matkalla tutun valjakkokuskin luokse 150 kilometrin päässä kisapaikalta. Ajoimme hevoset siellä eilen, ja molemmat liikkuivat nurmikentällä tosi hienosti, Heikinheimo kertoo.

Edellisen kerran kaksi vuotta sitten Izsakissa, Unkarissa valjakko oli upeasti MM-kisoissa yhdeksäs. Valjakko kilpaili MM:ssä myös Portugalissa 2012 ja Italiassa 2010.

- Tavoitteena on sijoittua täällä kymmenen parhaan joukkoon. Tulokset tuntuvat Savijärveltä ja Drebkausta antoivat viitteitä, että jos kaikki menee kerta kaikkiaan nappiin, mitalikaan ei ole mahdoton.

Sipoon Savijärvellä valjakko voitti kilpailun ja Drebkaussa Saksassa se oli seitsemäs – kolmossija menetettiin valjakon saavuttua maaliin hieman etuajassa.

MM-turnaukseen Itävallassa lähtee 79 valjakkoa ja 18 joukkuetta. Joukkuetuloksessa lasketaan kolmesta tuloksesta mukaan kaksi parasta.

- Joukkueena emme ole näillä näkymin mukana mitalitaistoissa. Talvikin hevonen on vasta kahdeksanvuotias, ja koska meitä on vain kaksi, emme saa pudotettua yhtä heikompaa tulosta pois kuten toiset, mutta kymmenen parhaan sakkiin pyrimme, Heikinheimo sanoo.


Talvikki Järvinen ja Danser T Sipoo 2016, kuva SRL Jutta Koivula

Järvinen, joka on ammatiltaan eläinlääkäri, aloitti valjakkoajossa kilpailemisen kymmenen vuotta sitten. Sitä ennen hän kilpaili kansallisella tasolla esteitä. Kansainvälisille radoille hän nousi nuorella, hollantilaisella KWPN-hevosellaan Danser T viime vuonna. Ruuna on ollut Järvisellä puolitoistavuotiaasta ja hän on kouluttanut sen itse alusta alkaen.

- Tällä hetkellä paras osa-alueemme on koulu, hevonen on ryhdikäs ja näyttävä. Maratonille se tarvitsee vielä lisää voimaa, tarkkuuskokeessa se on vielä aika kuuma ja kaipaa malttia. Se on erittäin reaktiivinen, kuten hollantilaiset vaunuhevoset tapaavat olla, Järvinen kertoo.

Kilpailu käynnistyy koulukokeilla, jotka ajetaan torstaina ja perjantaina. vauhdikas maraton estealueineen on vuorossa lauantaina. Kilpailu ratkeaa keilaporttien välissä pujoteltavalla tarkkuuskokeella sunnuntaina.

3.-7.8. Valjakkoajon hevosyksiköiden MM, Piber Köflach, Itävalta

Suomen edustajat:
Jouni Heikinheimo – El Carillo, Lahti
Talvikki Järvinen – Danser T, Hämeenlinna
Valjakoiden esittelyt: http://www.ratsastus.fi/valjakkokuskeja

Aikataulu (Suomen aikaa)

Keskiviikko 3.8.
11.00 Ensimmäinen hevostarkastus
14.00 Lähtöjärjestyksen arvonta

Torstai 4.8.
10.00–17.50 Koulukoe ryhmä 1

Perjantai 5.8.
10.00–17.50 Koulukoe ryhmä 2

Lauantai 6.8.
11.00–18.00 Maraton eli kestävyyskoe

Sunnuntai 7.8.
10.00 Tarkkuuskoe
16.00 Palkintojenjako

Järjestäjä: www.piber2016.com