SRL

Kerro kaverille:
11.06.2017

Hankkija Finnderby 8.-11.6.2017


Stella Hagelstam - Pin Rock's Foxfire Blitz, Finnderby 2017, kuva SRL Hanna Heinonen.

Kouluratsastuksen SM-voittaja Stella Hagelstam
on velho nostamaan hevosia GP-tasolle

Porvoolainen Stella Hagelstam ratsasti senioreiden SM-kultaa sunnuntaina Ypäjällä hevosella, joka oli hänelle itselleenkin yllätysvoittaja. Kyseessä oli FWB-ruuna Pin Rock's Foxfire Blitzin elämän kolmas GP-startti.

Kun voitto tuli sekä lauantaina GP:stä että sunnuntaina GP-vapaaohjelmasta, Hagelstamin kaulaan ripustettiin kirkkain mitali nyt kolmatta kertaa senioreissa. Suomea myös kansainvälisellä arvokisatasolla edustaneella ratsastajalla on lisäksi kaksi SM-hopeaa ja pronssia.

Stella Hagelstam - Pin Rock's Foxfire Blitz kunniakierroksella, kuva SRL Sonja Holma.

- Helmikuussa en olisi vielä uskonut, että kilpailisin SM-kisoissa tällä hevosella. Lopputulos oli kyllä aika iso yllätys. Hevosella on järjettömän hyvä pää, ei tuollaisia olekaan, se ei kyttää, kuumene tai jämähdä, se on rauhallinen oma itsensä kaikissa paikoissa, Hagelstam kertoo.

Hagelstam tunnetaan perheineen Suomessa kasvatettujen FWB-hevosten kasvattajana, kilpailuttajana ja kotimaisen hevosjalostuksen edistäjänä.

- Laitoin vuosi siten Facebookiin ilmoituksen, että haluaisin ostaa Suomessa syntyneen hevosen. Minulle tuli 47 ilmoitusta, katsoin videoita ja kokeilin muutamia mielenkiintoisia hevosia, tämä oli niiden joukossa. Hevosta ratsasti 8-vuotiaaksi Saara Keihäs, mutta se oli hänelle liian iso ja vahva. Hän oli kilpaillut sen kanssa joitakin helppoja luokkia, ja tehnyt hyvän perustyön, Hagelstam kertoo.

Vasta 9-vuotiaan hevosen ovat kasvattaneet Ira ja Tiina Ristimäki.

- Hevonen on ollut minulla vasta vuoden, mutta se alkoi oppia asioita hirveän nopeasti. Minulla ei ollut mitään sille aikataulua tai kisatavoitteita. Koulutan mieluiten kehujen kautta ja leikittelin sen kanssa vähän piaffea ja passagea. Tammi-helmikuussa se oppi vaihtamaan laukan. Menin keväällä kotona muutaman kerran GP-radan, ja kun se tuntui kivalle ja valmiille, menimme Ainoon, ja oli tosi iso positiivinen yllätys miten hienosti se esiintyi ja käyttäytyi kisatilanteessa, Hagelstam jatkaa.


Stella Hagelstam - Pin Rock's Foxfire Blitz, kuva SRL Sonja Holma

Ainon kilpailut käytiin toukokuun lopussa. Nyt tarjolla olisi PM-edustus Hammaröhön Ruotsiin kesä-heinäkuun vaihteessa. Käytössä hänellä on myös toinen FWB-ratsu, tamma New Hill Julitrea, jolla on myös EM-tason karsintatulos. Ratsastaja aikoo pohtia PM-valintaansa yön yli, joukkueet julkistetaan alkuviikosta.

Luokan päätuomari Paula Nystén piti näkemästään.

- Tulos oli aika loistava, Stella on melkoinen velho tuomaan uusia gp-hevosia radoille. Kaikilla ratsukoilla oli tänään pieniä ongelmia matkassa. Lopputulos meni ihan oikein, taso kärkityhmässä oli hyvä, näimme hienoja ratoja ja hyviä kokonaisuuksia, olin tosi tyytyväinen. Oli hienoa miten moni ratsukko starttasi täällä, kouluratsastuksen taso on noussut todella paljon, Nystén iloitsee.

Senioreiden SM:ssä starttasi 12 ratsukkoa. Maailmalla on lisäksi tällä hetkellä useita kovia GP-tason suomalaisratsukoita, jotka taistelevat mm. EM-joukkuepaikasta.


Anna von Wendt - Denzel, Finnderby 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Uudella vapaaohjelmalla hopealle

Hopealle nousi uudella vapaaohjelmalla ja teknisellä vahvuudella tuomariston vakuuttanut Anna von Wendt Denzelillä Kemiönsaarelta. Viime vuodelta ratsukolla on kultaa. Vaikeutettuina elementteinä ohjelmassa oli mm. piruetit suoraan lisätystä laukasta ja sulkutaivutus passagessa.

- Tein uuden ohjelman kisaa varten. Se sopii Denzelille tosi hyvin, halusin musiikkia, joka kuvaa hevosen perusiloista luonnetta. Saimme ennätyspisteemme tähän asti, sikäli olen myös tyytyväinen. Vire on ollut hukassa alkukauden, nyt se löytynyt. PM-kilpailut ovat seuraava tavoite, hopeamitalisti toteaa.


Elisabet Ehrnrooth - Wizard II, Finnderby 2017, kuva SRL Hanna Heinonen

Pronssille nousi 15 kuukauden kisatauon jälkeen hienon paluun GP-tasolle tehnyt helsinkiläinen Elisabet Ehrnrooth Wizard II:lla. Ratsukolla on entuudestaan kaksi SM-hopeaa ja yksi pronssi.

- Tuntuu todella hyvältä tulla takaisin radoille, siitä olen tänään iloisin. Eilen hevoseni oli jännittyneempi kuin tavallisesti, tänään parempi ja olin todella tyytyväinen ohjelmaan. Jos kaikki näyttää hevosen kanssa kisan jälkeen hyvälle, lähdemme PM-kilpailuihin, Ehnrooth kertoo.

Lisätietoa: www.hevosopisto.fi/finnderby / Aluekartta

Hankkija Finnderby 8.-11.6.2017

Ratsastustuloksia sunnuntailta 11.6.2017

Tulospalvelu, kaikki luokat: kouluratsastus / kenttäratsastus / esteratsastus /reining

KOULURATSASTUS

Senioreiden Suomen mestaruus, kokonaistulos 1. ja 2. osakilpailun jälkeen
GP ja GP vapaaohjelma, lähti 12
1) Stella Hagelstam - Pin Rock's Foxfire Blitz, Boen Ratsastajat ry 67,740/72,095=139,835
2) Anna von Wendt – Denzel, Björkboda Dressage 66,800/71,205=138,005
3) Elisabet Ehrnrooth - Wizard II, Helsingin Ratsastajat ry 66,700/69,685=136,385
Täydet tulokset: http://s3.amazonaws.com/equipe-online/assets/60603/original.pdf?1497175121

Pin Rock's Foxfire Blitz, kuva SRL Sonja Holma