SRL

Kerro kaverille:
28.05.2017

Tiedote: Hevosopisto


Kyra Kyrklundin klinikka 2017, Silja Ahonen - Neighbours Friend, kuva SRL Sonja Holma.

Kyra Kyrklund kannusti kokeilemaan ja olemaan utelias

Ratsastuksen professori Kyra Kyrklund puhui sunnuntaina 28.5.2017 Ypäjällä täydelle hallille innokkaita kuulijoita. Kuudesti olympialaisiin osallistunut Kyrklund on yksi maailman menestyneimpiä kouluratsastajia ja valmentajia. Hevosopiston järjestämän klinikan teemana oli oppia näkemään Kyran silmin.

Klinikkaan oli valittu ratsukoita eri koulutusasteilta. Mukana oli myös suomenhevonen ja estehevonen. Kyrklund totesi alkuun, että eri hevosilla ja ratsastajilla on erilaiset haasteet, joihin on erilaiset ratkaisut. Klinikan aikana Kyrklund esittelikin kirjon erilaisia harjoituksia, joita hän kutsuu työkalupakikseen. Hevosen koulutuksessa Kyrklund etenee kuin tikapuita pitkin, ensin pitää opettaa tai korjata yksi asia, ennen kuin edetään seuraavaan.

”Pysykää uteliaina”

Itsekin innokkaaksi oppijaksi tunnustautuva Kyrklund seuraa mielellään muiden ratsastusta ja valmennusta.

- Aina voi kokeilla uusia ratkaisuja. Jos vaan jatkaa samalla tavalla, ei voi saada aikaan eri lopputulosta. Pysykää uteliaina, hän kannustaa.


Kyra Kyrklundin klinikka 2017, Eveliina Havinen - Ronaldo, kuva SRL Sonja Holma

Klinikan lisäksi Kyrklund esiintyi lauantaina Ypäjällä pidetyssä kansainvälisessä hevosalan koulutuksen seminaarissa. Yhdessä Maria Gretzerin kanssa, Kyra kertoi oman uransa alkutaipaleesta. Ratsastuskoulussa Ruskeasuolla alkanut ura on johtanut jopa 11 Suomenmestaruuteen. Alussa Kyrklund kilpaili esteratsastuksessa. Lajivalinta tapahtui vasta myöhemmin.

- On sääli, että nykyisin erikoistutaan niin varhain, Kyrklund pohtii.

Helsingistä kotoisin oleva Kyrklund asuu puolisonsa ja valmentajansa Richard Whiten kanssa Iso-Britannian Coolhamissa.

- Olen suomalainen, mutta en kovin kansallismielinen. Hyviä ratsukoita on ilo opettaa, kansalaisuudesta riippumatta. Olen kiitollinen Suomelle kehityksestäni. Suomessa ei ollut aikanaan vanhaa ratsastuskulttuuria, joka olisi rajoittanut ajattelua, vaan uusi tekeminen oli mahdollista, Kyrklund pohti suhdettaan synnyinmaahansa.


Kyra Kyrklundin klinikka 2017, Anni Heikkilä - Ypäjä Arska, kuva SRL Sonja Holma

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat avoinna

Kyrklundia on kysytty Suomen uudeksi maajoukkuevalmentajaksi Faurien jälkeen.

- En ole vielä päättänyt mitä haluan tehdä, mutta tässä vaiheessa elämää, kaipaan enemmän vapaata aikaa, Kyrklund miettii ja kertoo, että ei ole vielä vastannut liitolle.

Suomen tulisi Kyrklundin mukaan panostaa tulevaisuuden ratsastajien valmentamiseen.

- Täällä voisi olla ikään kuin kasvihuone uusille taimille, hän kuvailee.

Kyra Kyrklund, kuva SRL Sonja Holma

Kouluratsastuksen tulevaisuuden tärkeimpänä kehityskohtana Kyrklund näkee lajin sosiaalisen hyväksynnän. Kansainvälisen kouluratsastajien komitean IDRC:n presidenttinä Kyrklund on ajanut vahvasti myös arvostelun uudistumista.

- Nykyisin asiat ovat monella tapaa paremmin. Hevosten hoito on parempaa ja tarkempaa. On ollut ilo olla mukana lajin kehityksessä, Kyrklund pohtii.

Täydessä Ypäjä-hallissa ratsastivat Hevosopiston opettaja Anni Heikkilä Ypäjä Arskalla, Eveliina Havinen Ronaldo-ponilla, Susanna Therman Dragonheartilla ja Ida-Lotte Peltoniemi Poirotilla sekä Hevosopiston opiskelijat Sanna Kortesmäki Big Lotterylla ja Silja Ahonen Neighbours Friendilla. Siiri Kyrö ratsasti May Daylla ja Maarit Raiskio Cartierilla.

Kyran merkittävimmät kilpailumenestykset: www.ratsastus.fi/kyra_kyrklund

Tapahtuman järjestänyt Hevosopisto Oy on yleishyödyllinen osakeyhtiön, joka järjestää hevosalan ammatillista koulutusta sekä ylläpitää hevosurheilun valtakunnallista valmennuskeskusta.

Tulevia tapahtumia Ypäjällä:
-Hankkija Finnderby 8.-11.6.2017, ohjelmassa mm. koulu- ja kenttäratsastuksen SM ja Lähitapiola Grand Prix sarjan osakilpailu
-
Kisaviikko 13.-18.6.2017
-
Islanninhevosten SM-kilpailut 7.-9.7.2017