SRL

Kerro kaverille:
07.05.2017


Mikael Forstén ja Sikais tekivät varmaa työtä Järvenpään gp-esteillä. Kuva: SRL / Heidi Lammi.


Mikael Forstén LähiTapiola gp-osakilpailun kärkeen

Mikael Forstén hevosellaan Sikais otti hienon voiton, kun LähiTapiola grand prix -sarjakilpailun ensimmäinen osakilpailu ratkaistiin sunnuntaina Järvenpäässä. Forstén selvitti molemmat kierrokset hienosti estevirheittä ja suoritusaika oli selvästi nopeampi kuin toiseksi sijoittuneen Sanna Krögerin ja Stormreaver FP:n.

- Osasin odottaa voittoa, Forstén sanoi luokan jälkeen.

- Hevonen voi olla vähän hankala, mutta se on varovainen ja hyvin varma tällä tasolla. Se on kilpaillut talvella Saksassa ja perjantaina se tuntui jo tosi hyvältä radalla. Itse tosin unohdin silloin radan kulun.

- Tänään olisin toisessa vaiheessa voinut ratsastaa nopeammin, mutta laskin sen varaan, että perässäni lähetevät Sanna Kröger ja Julia Engblom eivät ole minua nopeampia. Laskin vähän väärin, sillä Julia oli nopeampi. Onneksi hän pudotti viimeisen esteen, kiitos siitä, Forstén vitsaili.

- Rata oli tänään hyvä, parissa paikassa joutui tosiaan miettimään, miten ratsastaa.

Forsténin kauden tavoite on gp-finaalin yhteydessä käytävä autokilpailu.

- En osallistu kaikkiin gp-sarjan osakilpailuihin. Tämän hetken suunnitelmissa on olla mukana Savonlinnassa ja Helsingin finaalissa.

Krögerin ratsu Stormreaver FP on Stal Forstén-Pentin kasvattama. Kröger iloitsi tämän päivän täysin virheettömästä tuloksesta, sillä hänellä on takanaan muutaman vuoden tauko gp-tasolta.

- Tänä vuonna tavoitteena on kiertää kaikki osakilpailut.

Julia Engblom oli hyvin lähellä voittaa, sillä hän oli toisen kierroksen nopein Verdillä, mutta viimeinen puomi putosi harmittavasti.

- Minunkin tavoitteeni on tämän vuoden autofinaalissa. Gp-sarjan osakilpailuja kierrän fiiliksen mukaan, hän kertoi.

Gp-osakilpailun ensimmäiselle kierrokselle lähti 35 ratsukkoa, joista viisi teki nollaradan. Eniten vaikeuksia aiheutti vesihauta. Toisella kierroksella nollia tuli neljä.

- Toinen kierros oli enemmän uusintatyyppinen. Kolmoissarja muuttui kaksoissarjaksi ja esteitä oli vain kahdeksan, kertoi ratamestari Teppo Hakala.

Tulokset

Tuusulan Ratsastajat ja Ratsastuskeskus Aino 7.5.

Lähitapiola GP140 cm + 145 cm arv. A.2.0 + A.2.0. Avoin sarjakilpailusäännön mukaisesti. 35 lähti, 9 sijoittuu: 1) Mikael Forsten, Tuomarinkylän Ratsastajat ry – Sikais (0)-(0)/49.30-0, 2) Sanna Kröger, Golden Riders ry – Stormreaver FP (0)-(0)/53.09-0, 3) Julia Engblom, Ratsastusseura Merata ry – Verdi (0)-(4)/47.48-4, 4) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Anatevka (4)-(0)/49.86-4, 5) Anne Penttinen-Kemppi, Riding Club Ohenharju ry – Rebeca (4)-(0)/50.04-4, 6) Sanna Backlund, Hattel Riders ry – Wilhelmina (0)-(4)/50.71-4, 7) Linda Palin, Ypäjän Ratsastajat ry – Tricolore 111 Z (4)-(0)/55.36-4, 8) Jukka Rantanen, Ypäjän Ratsastajat ry – Carlos Santana 15 (0)-(8)/52.26-8, 9) Jukka Rantanen, Ypäjän Ratsastajat ry – Cadanz (4)-(4)/52.36-8.

Täydet tulokset: http://online.equipe.com/fi/class_sections/242295


Esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix, LähiTapiola Future Challenge ja Volkswagen Amarok Leading Rider
5.-7.5. Tuusulan Derby, Järvenpää, Ratsastuskeskus Aino / www.ratsastuskeskusaino.fi ja http://www.tuusulanratsastajat.fi/
25.-28.5. Lahti, Korpikylä / https://korpikylanratsastajat.sporttisaitti.com/
9.-11.6. Finnderby, Ypäjä / www.hevosopisto.fi
29.6.-2.7. Salo Horse Show / www.salohorseshow.net
26.-30.7. SeaHorse Week, Hanko / https://www.hunr.org/seahorse-week/
12.-13.8. GP Finaali, Helsinki, Laakson Ratsastusstadion / www.ratsastus.fi

Sanna Kröger ja Stormreaver FP yllättivät iloisesti. Kuva. SRL / Heidi Lammi.