SRL

Kerro kaverille:
26.11.2017


Mikael Forstén, kuva Sonja Holma

Mikael Forstén valittiin SuomenRatsastajainliiton puheenjohtajaksi

Huippu-urastaan tunnettu helsinkiläinen kilparatsastaja, valmentaja ja yrittäjä Mikael Forstén valittiin Suomen Ratsastajainliiton syyskokouksessa liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksikolmivuotiskaudelle 2018–20. Forstén sai vaalissa 414 ääntä. Toisen ehdokkaan, Tyrnävän kunnanjohtaja Marjukka Mannisen äänimäärä oli 379. Manninen jatkaa liiton hallituksen jäsenenä.

- Haluan jatkaa työtä hienon lajimme eteen, jolta olen itse saanut niin paljon. On uusi aspekti tehdä työtä koko liiton puolesta. Nyt lähdemme rakentamaan parempaa lajikuvaa tavoitteena nostaa ratsastuksen arvostus sille tasolle, jolle se kuuluu. Kantava ajatus on tuoda osaavia ihmisiä päättämään asioista, joista he vastaavat. Haluan luoda yksinkertaisen ja ytimekkään toimintamallin, Forstén kiteytti valinnan selvittyä.

Hallituksen jäseniksi kolmivuotiskaudelle valittiin kaksi eniten ääniä saanutta: siuntiolainen Petri Pesonen (439 ääntä) ja varkautelainen Janne Lappi (310 ääntä). Aisa Aarnio-Wihuri sai vaalissa 132 ääntä, Annastiina Jäppinen 273 ääntä, Leena Mäenpää-Wirtz 162 ääntä ja Sari Simola 16 ääntä.

Hallituksen erovuoroisia jäseniä olivat Sofia Vikman ja Satu Väihkönen sekä puheenjohtaja Laura Airaksinen. He eivät olleet käytettävissä uudelleenvalintaan.

Syyskokouksessa oli paikalla 242 jäsenseuraa, joilla oli 722 ääntä, sekä 78 yhteisöjäsentä 78 äänen kera, eli ääniä on yhteensä 800. Henkilöitä oli läsnä 190.


Ratsastajanliiton uudet hallituksen jäsenet Janne Lappi, puheenjohtaja Mikael Forstén ja Petri Pesonen, kuva Sonja Holma.

MM-kilpailut, Reilu Peli ja uusi
tallijärjestelmä vuonna 2018

Reilu Peli, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Ratsastajainliiton toiminnassa tärkeitä arvoja. Vuosi 2018 on Reilu Pelin teemavuosi. Aihetta käsitellään liiton kaikissa toiminnoissa aina lasten ja nuorten harrastamisesta huippu-urheiluun. Teemavuodelle järjestetään mm. yhteinen seminaari Olympiakomitean kanssa kiusaamisen ja häirinnän ehkäisemiseksi. Ratsastusseuroihin koulutetaan Reilun Pelin lähettiläitä.

Suomen taloudellinen tilanne on muuttunut nopeasti myönteiseen suuntaan, mikä on huomattu myös ratsastuskoulutoiminnassa. Ratsastustuntien kysyntä on kääntynyt kasvuun. Tallien toiminta muuttuu yhä monimuotoisemmaksi, ja liitto on vastannut alan tarpeisiin uudistamalla koko tallijärjestelmänsä sekä kehittämällä yhdessä Hopoti-yhteistyöyrityksen kanssa tallien digitaalisen ajanvaraus- ja ohjausjärjestelmän palvelemaan sekä yrittäjiä että asiakkaita.

Ensi vuonna kilpaillaan kahdeksan lajin MM-kilpailut Yhdysvalloissa Tryonissa, Pohjois-Carolinassa. Suomessa järjestetään kansainväliset kilpailut este-, koulu-, kenttä- ja matkaratsastuksessa. Merkittävin kansainvälinen tapahtuma on lokakuussa järjestettävä Helsinki International Horse Show, jossa on mukana mm. esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu.

Ypäjän Hevosopisto nimitettiin viralliseksi Hevosurheilun valmennuskeskukseksi vuonna 2017, ja se sai myös luvan käynnistää ratsastuksen ammattivalmentajatutkintoon johtavan koulutuksen. Molemmat hankkeet ovat erittäin merkittäviä virstanpylväitä Ratsastajainliiton urheilutoiminnan kehittämisessä. Kotimaisen valmennustoiminnan ja toimihenkilökoulutuksen käytännön organisointi siirretään asteittain valmennuskeskukselle toimintojen tehostamiseksi.

Vuoden 2018 budjetti on laadittu 17.000 euroa ylijäämäiseksi, mikä perustuu varovaiseen tulokertymien arviointiin.

Syyskokouksen materiaalit ja valittujen sekä ehdokkaiden tarkemmat esittelyt: http://www.ratsastus.fi/syyskokous2017