SRL

Kerro kaverille:
02.04.2017

Tiedote: Hevosopisto


Fia, Anna von Wendt ja Sir Hinrichs, kuva YHO Marian Seppälä

Mikaela Lindh painotti askellajien laatua ja energian merkitystä

Kouluratsastusväki kokoontui Ypäjällä Ratsuoripäivien yhteydessä 1.4.2017 järjestettyyn valmennusklinikkaan kuulemaan olympiaratsastaja Mikaela ”Fia” Lindhin neuvoja tiellä kohti Grand Prix -tasoa.

Valmennusklinikan aiheena oli hevosen kouluttaminen gp-tasoa kohti. Valmennettavina oli kahdeksan eri koulutusvaiheessa olevaa ratsukkoa, joista osa oli Lindhin valmennuksessa ensimmäistä kertaa. Lindh kertoi aloittavansa aina tarkastelemalla hevosen rakennetta.

- Varsinkin hevosen takaosa on merkityksellinen, koska hevosen moottori sijaitsee takajaloissa, Lindh perusteli ja painotti hevosen peruslaadun vaalimista.

Valmennuksessa korostettiin energian merkitystä ja nuoren hevosen jaksamista.

- Tuotetaan energiaa ja tehdään työskentely helpoksi hevoselle, Lindh kuvaili.

Lindh esitteli joukon harjoitteita, joiden avulla voi saada hevosesta irtonaisemman ja notkeamman.

- Tavoitteena on, että painopiste siirtyy rungon alle. On tärkeää, että hevonen ottaa pohkeen positiivisena eikä negatiivisena, Lindh painotti.

Hevosten kanssa haetaan rentoutta ja hyvää mieltä, työniloa. Askellajien laadun säilyminen on Grand Prixiä ajatellen Lindhin mukaan erittäin tärkeää.Valmennukseen osallistui joukko lupaavia ratsukoita. Hallitseva suomenmestari Anna von Wendt ratsasti 5-vuotiaalla Sir Hinrichsillä ja Tiina Polso raamikkaalla Seaside Schafiralla. Tanskassa valmentautuvalla Anna Tallbergilla oli mukana kaksi ratsua, 7-vuotias Zorro ja luottoratsu Fernet D. Anna Kärkkäinen ja Elves Angel ovat menestyneet pikkukierroksella hienosti ja gp-harjoituksia tehdään jo hyvää vauhtia. Poniratsukoissa SM-tasolla kilpaillut Mea Packalen osallistui klinikkaan laatuarvostelussa hienosti menestyneellä FWB-ruuna Silenziolla.

- Siiri Kyrön ratsastama 10-vuotias May Day on äärettömän lahjakas ballerina, jonka kanssa työstetään tänään suoruutta. Tässä koulutusvaiheessa työstetään terävyyttä ja haetaan lisää ilmaa hevosen alle. Tässä hevosessa on laatua, Lindh kehui.

Klinikan päätteeksi Lindh ratsasti omalla Bellissimollaan, jonka kanssa tähtäimessä on olympiataso.

- Sillä on siihen tarvittavat elementit, kunhan jännittäminen saadaan ratkaistua, Lindh pohti.

Lindh on tehnyt upean arvokilpailu-uran ja edustanut Suomea Skovlunds Mas Quapolla "Masilla" Lontoon olympialaisissa, Normandian MM-kilpailuissa sekä Herningin ja Rotterdamin EM-kilpailuissa. Pari voitti PM-joukkuekultaa ja Ypäjän GP:n sekä henkilökohtaista PM-kultaa GP vapaaohjelmassa 2011. Ratsastajalla on lisäksi SM-hopeaa vuodelta 2002 Frederikillä. Fia asuu ja valmentautuu Tanskassa.

Lisätietoa: www.hevosopisto.fi