SRL

Kerro kaverille:
19.01.2017


Uusi tallitoiminnan kehittäjä Minna Peltonen ja SRL:n seurapalveluiden linjapäällikkö Nina Kaipio, kuva SRL Sonja Holma.

Minna Peltonen Ratsastajainliiton tallitoiminnan kehittäjäksi

Suomen Ratsastajainliiton hallitus päätti keskiviikon kokouksessaan palkata Minna Peltosen tallitoiminnan kehittäjäksi liiton seura- ja tallipalveluiden organisaatioon. Peltonen aloittaa helmikuun alussa. Hänen vastuualueelleen kuuluvat ratsastus- ja yrittäjäpalvelut, talli- ja merkkijärjestelmän uudistus sekä hevosalan koulutuskysymykset. Peltonen toimii myös tallineuvojana ja tekee jonkin verran tallikäyntejä. Häneen voi olla yhteydessä liiton jäsentallien toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Tallitoiminnan kehittäjän toimi on määrä- ja osa-aikainen vuoden 2017 loppuun.

Hyvinkääläinen Peltonen, 43, on koulutukseltaan AMK restonomi, yritysvastuuasiantuntija ja ratsastuksenopettaja. Hevosalan työkokemusta hänellä on 27 vuotta, joista 18 vuotta ratsastuksenopettajana. Peltonen on ollut kehittämässä hevosalaa myös järjestötasolla Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistyksen hallituksessa. Peltonen on koulutuksen ja asiakaslähtöisen ajattelun puolestapuhuja, kokenut hevosihminen ja intohimoinen golfari.

- Ratsastus elää lajina isossa muutoksessa. On hienoa, että liiton hallitus haluaa panostaa vahvasti harrastetoiminnan kehittämiseen ja on mukana tukemassa alan ammattilaisten työtä, näkee liiton seurapalveluiden linjapäällikkö Nina Kaipio.

- Olen Iloinen, että saimme mukaan työhön rautaisen ammattilaisen edellisen tallipäällikön, Kielo Kestinmäen, siirryttyä muihin tehtäviin. Tallitoiminnan tehtävänkuvaa on uudistettu ja muokattu kehitystarpeiden mukaisesti. Minna Peltonen on ollut mukana tallipalveluiden hankkeissa aiemminkin, ja hänellä on hyvä, inspiroitunut ote uudistustyöhön.

Vuoden 2017 isoja asioita ovat koko liiton tallijärjestelmän uudistaminen, hevosalan koulutuksiin vaikuttaminen sekä perusharrastustoiminnan vetovoimaisuuden varmistaminen.

- Teemme tiivistä yhteistyötä seurojen ja tallien kanssa ja mietimme tulevaisuuden ratsastustoimintaa. Mahdollisuudet ovat suuret, ja meillä on yhtenäiset näkemykset siitä, mihin suuntaan olemme viemässä kehitystyötä. Seurat ja tallit ovat kaikessa avainasemassa, ja tätä haluamme tiimissämme tukea. Tulemme tekemään rohkeita uusia avauksia, myös sitä tarvitaan tässä ajassa, Kaipio painottaa.

Peltonen lähtee uuteen tehtävään innostuksella.

- Elämme hevosalalla murroksen aikaa niin koulutuksessa kuin liiketoiminnassakin. Tänään tehdyt ratkaisut kantavat pitkälle huomisen yli. Koko alalta kysytään avarakatseisuutta ja uudistumiskykyä. Hevonen eläimenä on vetovoimainen, lajimme ainutlaatuinen ja hevosihmiset rohkeita, joten lähtökohdat onnistumiselle ovat hyvät. Lähden mukaan työhön koko osaamisellani ja intohimollani, Peltonen lupaa.

Tallineuvojina jatkavat edelleen Antti Heikkilä, Rosali Kivitie ja Tero Kortelainen. Tallineuvojana aikaisemmin toiminut Jenni Niittumäki on myös mukana tallipalveluiden kehittämistyössä ja osallistuu sen tiimoilta myös yksittäisille tallikäynneille.

Ratsastajainliiton jäsentallien Tervetuloa ratsastamaan -kampanja jatkuu vahvasti osana Mahdollisuuksien hevonen ja Suomi 100 -juhlavuotta. Kampanjalla toivotetaan tervetulleiksi ratsastuksen pariin kaikki kiinnostuneet. Jäsentalleilla on käytössä etukuponki uusille harrastajille: Mahdollisuuksien hevonen - Tervetuloa ratsastamaan!

Kampanjaa nostetaan vahvasti esille koko vuoden ajan liiton tiedotuksessa, sosiaalisessa mediassa sekä valtakunnallisissa ja alueellisissa tapahtumissa. Tietoa ja etukuponkeja jaetaan mm. Hevoset Kaivarissa -suurtapahtumassa toukokuussa, alan messuilla ja merkittävissä kilpailuissa sekä tallien omissa tapahtumissa.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/tervetuloa_ratsastamaan

Seura- ja tallipalvelutiimi

Nina Kaipio, seurapalveluiden linjapäällikkö
- Jäsen-, seura-, talli- ja aluepalvelut, hallinto, yhdistystoiminta, vakuutuskysymykset, seurakehittäminen, liikunta- ja hyvinvointi, Reilu Peli ja tasa-arvo

Minna Peltonen, tallitoiminnan kehittäjä (työaika 30 h/vko), 1.2. alkaen
- Ratsastus- ja yrittäjäpalvelut, talli- ja merkkijärjestelmän uudistus, hevosalan koulutus

Sanna Sassi, lasten ja nuorten toiminnan koordinaattori
- Lapset ja nuoret, aluepalvelut, harrastetoiminnan koulutukset, hevostaidot

Sari Siltala,
seurapalveluassistentti
- Jäsen- ja seurapalvelut, Green Card -vakuutukset, toimihenkilörekisterit, merkkisuoritusten rekisteröinti

Hanna Talvitie
, vammaisratsastuskoordinaattori (työaika 15 h/vko)
- Kotimaan vammaisratsastus

Tallineuvojat
(ostopalveluna)

Rosali Kivitie

Tero Kortelainen
Antti Heikkilä

Jenni Niittumäki on myös käytettävissä tallitoiminnan kehittämistyössä.

Yhteystiedot: www.ratsastus.fi/srl/toimisto_ja_yhteystiedot