SRL

Kerro kaverille:
20.10.2017


Juulia, Juuli ja Nina ennen testiratsastusta, kuva Satu Pirinen.

Nuorten hevoset tähtikaartin testissä, parhaat
Le Petit Amour, Good Lord ja Ko vd Padenborre

Suomalaiset kärkiratsastajat Nina Fagerström, Anna-Julia Kontio ja Juulia Jyläs valitsivat torstaina joka ikäluokasta kolme parasta hevosta perjantain testiratsastukseen. Sen perusteella Helsinki Horse Show´ssa palkittiin ikäluokkansa paras esteratsu.


Anna-Julia Kontio - Le Petit Amour, HIHS 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com-2

Viisivuotiaiden ykköseksii valikoitui Susanna Rautasen ratsu Le Petit Amour, jonka koeratsastajana toimi Anna-Julia Kontio. Koko kärkikolmikko viisivuotiaissa edusti kotimaista FWB-jalostusta, ja voittaja on tunnettujen suomalaisten kilparatsujen jälkeläinen, isä Noora Forsténin Gagliostro ja emän isä Peik Andersinin Lados.

Tuomaristo arvioi voittajahevosta seuraavasti:

- Hevonen tuntui tosi hyvältä kaikin puolin, se on hyvin ratsastettu ja koulutettu eikä se tee mitään väärin. Sillä on luontaisesti hyvä tasapaino, se kantaa itsensä hyvin edestä ja sillä on hyvä laukka, mitä estehevoselta haetaan. Se korjasi hyvin okserilla pystyn jälkeen eli sillä on reaktiivisuutta. Hevosella oli selkeästi paras ratsastettavuus ja helppo hyvä hyppy.

Kuusivuotiaissa testikolmikkoa miellytti eniten Julia Sjömanin hollantilainen KWPN-ruuna Good Lord, jonka koeratsasti Nina Fagerström.

- Hevonen keskittyy esteeseen, se lukitsee katseensa siihen ja katselee hyvällä tavalla. Se selkeästi haluaa hypätä. Hevonen oli koeratsastajien suosikki eilen, se näyttää tasaiselta ja valmiilta ja edustaa urheiluhevostyyppiä. Hevosella oli selkeästi eniten kapasiteettia ja se on tulevaisuuden hevonen, joka voi hypätä isoja luokkia, hevosta arvioitiin.

Seitsenvuotiaissa parhaaksi nousi Madis Mornan belgialaisruuna Ko vd Padenborre by Cortaflex, jonka satulaan nousi Anna-Julia Kontio.

- Hevonen on tuttu viime vuodelta, ja sen kanssa on tehty lisätöitä ja sillä on parempi tasapaino. Se on helppo ja hyvä ratsastaa.

Tulokset, testiratsastus


Susanna Rautanen - Le Petit Amour, HIHS 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

N13A Black Horse Nuoret hevoset 5 vuotta finaali, testiratsastus
1) Susanna Rautanen/Le Petit Amour, Valkeakoski, koeratsastaja Anna-Julia Kontio 2) Vera Elopuro/Cazpar, Suomi (Nina Fagerström) 3) Julia Haikonen/Camellia, Suomi (Juulia Jyläs)


Julia Sjöman - Good Lord, HIHS 2017, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

N13B Black Horse Nuoret hevoset 6 vuotta finaali, testiratsastus
1) Julia Sjöman/Good Lord, Helsinki / koeratsastaja Nina Fagerström 2) Johanna Talvio/Carmacho, Kirkkonummi (Anna-Julia Kontio) 3) Elena Hietanen/Genius, Järvenpää (Juulia Jyläs)


Madis Morna - Ko vd Padenborre by Cortaflex, HIHS 2017, kuva SRL Sonja Holma-

N13C Black Horse Nuoret hevoset 7vuotta finaali, testiratsastus
1) Madis Morna/Ko vd Padenborre by Cortaflex, Viro, koeratsastaja Anna-Julia Kontio 2) Meeri Sipiläinen/Joline, Alajärvi (Juulia Jyläs) 3) Neea Karvinen/Famanta, Salo (Nina Fagerström)