SRL

Kerro kaverille:
30.11.2017


Katja Karjalainen ja Dr Doolittle EM-radalla 2017, kuva Sonja Holma

Olympiakomitean kesälajien suoraa tukea pararatsastukselle 38.000 euroa

Suomen Olympiakomitea kertoi torstaina Helsingissä tulostavoitteiden tueksi rakennetusta lajien, huippuyksilöiden ja -joukkueiden kehittämis- ja tukijärjestelmästä ja kesälajien tukipäätöksistä. Kokonaisuudessaan kesälajeille jaettiin 3.223.760 euroa tukea.

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön (HUY) vuoden 2018 suora taloudellinen tehostamistuki pararatsastukselle on yhteensä 38.000 euroa kohdennettuna menestymiseen joukkueena MM-kilpailuissa.

Urheilijoiden yksilölliset valmennuksen tehostamistuet kohdennetaan Katja Karjalaiselle (ryhmässä pistesijaurheilija) ja Jaana Kivimäelle (muut tukiurheilijat) sekä pararatsastajien maajoukkuevalmentaja Janne Berghin kulujen kattamiseksi kansainvälisissä kilpailuissa.

Yksilötukien käyttö sovitaan erikseen maajoukkueiden ja urheilijoiden alustavan kilpailu- ja leirityssuunnitelman mukaisesti HUY:n lajiryhmävastaavan, lajin päävalmentajan tai lajiliiton huippu-urheilusta vastaavan kanssa. Lajin päävalmentaja tekee asiasta urheilijakohtaisen esityksen. Yksilötuet on osoitettu kilpailu- ja leiritystoiminnan tehostamiseen.

Pararatsastuksen huippu-urheiluvastaavat ovat SRL:n urheilujohtaja Aki Ylänne ja pararatsastuksen päävalmentaja Janne Bergh.

Tämän lisäksi HUY:n tehostamistukea kohdistetaan erikseen sovitusti HUY:n ja monialaiseen osallistuvaan asiantuntijuuteen sekä Tokion paralympiakisoihin 2020 ja niihin valmistautumiseen. Tehostamistukeen luetaan mm. psyykkinen valmennus, terveydenhuolto ja KIHU:n osallistuva asiantuntijuus. Kaikkien tukien käytöstä sovitaan yksityiskohtaisemmin HUY:n ja lajiliiton huippu-urheiluvastaavan kanssa.

Maajoukkuevalmentaja Janne Bergh, kuva SH.

Uusittujen tukiohjelmien kautta lajeille ohjataan tehostamistukea, jonka tavoitteena on nimenomaan tehostaa lajien, huippuyksilöiden ja joukkueiden omia valmentautumisprosesseja. Muutos tukemisen tavassa on selkeä, sillä tukeen liittyy aiempaa tarkempi menestys- ja huippu-urheilutoiminnan seuranta sekä tuen kohdennus, joka on riippuvainen lajien omasta toiminnasta.

Lajien tukiohjelmien lisäksi urheilijoita tuetaan jatkossakin urheilija-apurahoilla, jotka jakaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Päätös apurahoista saataneen tammikuussa 2018.

Lajikohtaiset tukipäätökset julkaistaan Olympiakomitean sivuilla: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/


Jaana Kivimäki, kuva Sonja Holma